ΑΕΚ

Το "διάβασμα" έφερε το "φλερτ"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ πριν ζητήσει τον Μασούντ Σοτζέι στην ΑΕΚ, τον έχει περάσει από "ακτινογραφία" ως αντίπαλο. Οι ειδικές οδηγίες που έδινε πάντα ο Ισπανός για τον Ιρανό, στους παίκτες του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Είναι πλέον κοινό μυστικό πως όταν ο Μασούντ Σοτζέι μείνει και τυπικά ελεύθερος από τον Πανιώνιο και αν δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή στο τελικό στάδιο των συζητήσεων, η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην μεταγραφή του.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως ο Ιρανός μεσοεπιθετικός χαίρει της εκτίμησης (και ακόμα παραπάνω) του Μανόλο Χιμένεθ. Κάτι πάντως, που δεν προέκυψε όταν τέθηκε θέμα να μείνει ελεύθερος ο Μασούντ από τον Πανιώνιο και ως εκ τούτου να γίνει… διαθέσιμος προς μεταγραφή.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε εκτιμήσει τα προσόντα και την επίδραση που μπορεί να έχει στο παιχνίδι ο Ιρανός μεσοεπιθετικός, από τότε που χρειάστηκε να βρει τρόπο να τον… εξουδετερώσει. Και μάλιστα όχι μια φορά, αλλά τέσσερις.

Από πέρυσι που ο Χιμένεθ επέστρεψε στον πάγκο της ΑΕΚ, έχει βρει μπροστά του τέσσερις φορές τον Μασούντ ως αντίπαλο. Όλες αυτές τις φορές, στο διάβασμα που είχε κάνει ο Ισπανός τεχνικός συνολικά για τον Πανιώνιο, είχε προκρίνει τον Ιρανό μεσοεπιθετικό, ως τον παίκτη - "κλειδί" στο παιχνίδι του αντιπάλου.

Και μάλιστα πάντα ο Χιμένεθ έδινε ειδικές οδηγίες στους παίκτες του, για τον τρόπο που έπρεπε να μπλοκάρουν τις εμπνεύσεις του Μασούντ, αλλά και για τα κτυπήματα του στις στημένες φάσεις. Μέσα απ’ αυτό την διαδικασία, ο Ισπανός τεχνικός έχει μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού του Ιρανού. Και επομένως ξέρει ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΡΟΛΟΣ "ΤΑΜΑΜ"

Υπάρχει βεβαίως και μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια στο μυαλό του Χιμένεθ, ως προς την περίπτωση του Μασούντ. Όταν τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο Μάνταλος, ο Ισπανός τεχνικός άρχισε να μελετά πως θα καλυφθεί το κενό.

Εκείνο που ο Χιμένεθ ήθελε, θα ήταν έναν παίκτη όχι τόσο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αρχηγού, αλλά που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο που είχε ο Μάνταλος στο 4-4-1-1.

Δηλαδή, να ξεκινά τις προσπάθειες από την αριστερή πλευρά, να μπορεί να παίξει και ως επιτελικός στον άξονα και να έχει την δυνατότητα και της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Ακριβώς αυτόν τον ρόλο, είχε ο Μασούντ στον Πανιώνιο.

Στα περισσότερα ματς, ξεκινούσε τις προσπάθειες του από το αριστερό άκρο της επίθεσης, στο 4-2-3-1. Κάτι που προφανώς και έχει επίσης «μετρήσει» στο μυαλό του Χιμένεθ, ως προς την αξιολόγηση της περίπτωσης του Ιρανού.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ