ΑΕΚ

Τι κάνει η ΑΕΚ στο γήπεδο την ημέρα των γενεθλίων της

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ "σβήνεi" σήμερα (13/4) τα 94 "κεράκια" και το Sport24.gr έψαξε και βρήκε πώς γιορτάζει τα γενέθλια της, από καταβολής Α' Εθνικής. (VIDEOS)

Πολλές φορές οι ιδέες, είναι αυτές που έχουν μεγαλύτερη αξία, ακόμα και από την υλοποίηση τους. Και σίγουρα η ημερομηνία γέννησης τους, είναι σημαντικότερη από εκείνη που οι σφραγίδες τις… επισημοποίησαν. Εξ ου και η ΑΕΚ επέλεξε να γιορτάζει τα γενέθλια της σαν σήμερα, 13 Απρίλιου. Τότε που σ’ εκείνη την Στοά στη Βεραντζέρου, "μπήκε" η ιδέα αυτής της ομάδας.

Ούτε στις 30 Μάη, στην πρώτη συνέλευση του Σωματείου, ούτε στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα έκδοσης της απόφασης αναγνώρισης του σωματείου από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Σήμερα, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει γενέθλια. Κλείνει τα 94 χρόνια της και το Sport24.gr έψαξε και βρήκε πώς γιορτάζει μέσα στο γήπεδο της γενέθλια της η ποδοσφαιρική ΑΕΚ, από καταβολής Α’ εθνικής.

ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, όμως στα 58 χρόνια της Α’ εθνικής, η ΑΕΚ μόλις πέντε φορές έτυχε να γιορτάσει τα γενέθλια της μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σε επίσημο ματς. Μόλις πέντε παιχνίδια έχει δώσει η Ένωση ανήμερα των γενεθλίων της. Και καμία ομάδα δεν έχει χαλάσει αυτά τα γενέθλια. Τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία μετρά η ΑΕΚ, στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στις 13 Απρίλη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΙΚΑΓΟ"

Η ΑΕΚ μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο ανήμερα των γενεθλίων της, στις 13 του Απρίλη του 1975. Ήταν ένα ματς με το Αιγάλεω, το οποίο η Ένωση κέρδισε πολύ εύκολα με 4-1. Μάλιστα είναι ματς που είχε πετύχει δυο γκολ, ο Χρήστος Αρδίζογλου.

Το δεύτερο στη σειρά παιχνίδι της ΑΕΚ ανήμερα των γενεθλίων της, ήταν και το χειρότερο. Όχι τόσο λόγω αποτελέσματος. Παρόλο που ήταν το μοναδικό που δεν έχει κερδίσει την συγκεκριμένη μέρα. Όμως εκείνο το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλκίδας (λόγω τιμωρίας των ερυθρολεύκων) τον Απρίλη του 1980, σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια. Μάλιστα ο Λουκάς Μπάρλος, στην προτελευταία χρονιά του στην προεδρία της ΑΕΚ, είχε κάνει ιστορική δήλωση: "Έκαναν την Χαλκίδα, να μοιάζει Σικάγο".

Η ΕΞΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Μετά τις 13 Απρίλη του 1980, η ΑΕΚ χρειάστηκε να περιμένει 23 χρόνια για να ξαναπαίξει ματς ανήμερα των γενεθλίων της. Αλλά το… ευχαριστήθηκε. Στις 13 Απρίλη του 2003, η ΑΕΚ νίκησε με 6-1 τον Ηρακλή. Στην πιο μεγάλη νίκη που έχει πετύχει απέναντι στον «Γηραιό».

Ακολούθησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2007-08. Στις 13 Απριλίου το ματς, με την ΑΕΚ να θέλει τη νίκη, αλλά να περιμένει και στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, για να τον προσπεράσει στη βαθμολογία και να πάρει το πρωτάθλημα. Η Ένωση πέτυχε μεγάλη νίκη δια περιπάτου με 4-0 επί του ΠΑΟΚ. Όμως είχε νικήσει και ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη.

Όσο για τα τελευταία γενέθλια που η ΑΕΚ πέρασε εντός γηπέδου, ήταν πέρυσι. Όχι για ματς πρωταθλήματος, αλλά Κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου ανήμερα γενεθλίων. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τον οποίο η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 2-1, με τα γκολ του Αραούχο και του Πατίτο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ