ΑΕΚ

Τι είδε ο Δέλλας στο Καραϊσκάκη

Τι είδε ο Δέλλας στο Καραϊσκάκη
Δέλλας Μπορμπόκης INTIME SPORTS

Διαβάστε πόσο επηρέασε τον Τραϊανό Δέλλα η εικόνα της Ελλάδας απέναντι στην Ουγγαρία και τι επίπτωση θα έχει αυτό στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Με τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής, ο πιο λογικός προορισμός για τον Τραϊανό Δέλλα χθες (11/10) το απόγευμα, ήταν το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Το γεγονός πως σε λιγότερο από έξι μέρες θα βρεθεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο, αλλά αυτή την φορά όχι στην κερκίδα αλλά στην άκρη του πάγκου, ήταν απολύτως λογικό να κάνει τον «Τράι» να παρακολουθήσει το ματς της εθνικής, με το μυαλό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και ότι είδε χθες στο Καραϊσκάκη, πιθανότατα θα του φανεί απολύτως χρήσιμο το προσεχές Σάββατο (17/10). Το Sport24.grέχει το ρεπορτάζ.

Η διάτρητη τριάδα

Ο Δέλλας πρώτ’ απ’ όλα είδε τον προπονητή της εθνικής Κώστα Τσάνα, να δοκιμάζει περίπου ότι δοκίμασε και ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες στην Βέροια. Μια τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, αποτελούμενη μόνο από… «δεκάρια». Η ενδεκάδα με Μάνταλο, Πέλκα και Φορτούνη που έπαιξε απέναντι στους Ούγγρους, δεν διέφερε πολύ από το σχήμα με Μάνταλο, Μπουονανότε και Βάργκας που παρέταξε ο Δέλλας στο ματς με την Βέροια. Και ο τεχνικός της ΑΕΚ είδε χθες να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Μια τόσο δημιουργική τριάδα, έστω και αν βρει τρόπο να συνεργάζεται επιθετικά, θα δημιουργεί τεράστια ανισορροπία στην αμυντική λειτουργία.

Ως εκ τούτου, ακόμα και αν είχε στο μυαλό του ο Δέλλας την σκέψη για μια τέτοια τριάδα στο προσεχές ντέρμπι, μάλλον η χθεσινή εικόνα του την «έκαψε». Έστω και αν ο Μάνταλος ακόμα και στο διάστημα που αγωνίστηκε χθες ως ακραίος, είχε γερά πατήματα και στο επιθετικό κομμάτι είχε καλή παρουσία.

Ο Φορτούνης στο… πιάτο

Είναι δεδομένο πως ο Δέλλας έχει ήδη μελετήσει εξονυχιστικά ουκ ολίγα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ενόψει του ντέρμπι. Και μέχρι την σέντρα του Σαββάτου, θα συνεχίσει αυτή την μελέτη. Ωστόσο στο χθεσινό ματς της εθνικής ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσει ιδίοις όμασι τον Κώστα Φορτούνη εν δράσει. Πρόκειται για το βαρόμετρο του παιχνιδιού του φετινού Ολυμπιακού.

Και μπορεί ο Δέλλας να έχει παρακολουθήσει πολλές φορές από την τηλεόραση τα ματς του Φορτούνη. Χθες όμως, ήταν η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να μελετήσει το παιχνίδι του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού και όλες τις κινήσεις που κάνει μέσα στο γήπεδο, χωρίς να έχει την ανάγκη της κάμερας. Κάτι που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στο «διάβασμα» του αντιπάλου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ