ΑΕΚ

Θέλει ΑΕΚ ο Χόλτσχαουζερ

Austria Vienna' s Raphael Holzhauser celebrates after scoring during the Europa League group E soccer match between Roma and Austria Vienna, at Romes Olympic Stadium Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Austria Vienna' s Raphael Holzhauser celebrates after scoring during the Europa League group E soccer match between Roma and Austria Vienna, at Romes Olympic Stadium Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο Ραφαέλ Χόλτσχαουζερ έχει "ψηθεί" σε τέτοιο βαθμό που η πλευρά του ήλθε σε επαφή με την ΑΕΚ για να ενημερώσει ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στο δυναμικό της από τον Ιανουάριο. Που βρίσκεται η υπόθεση και από τι εξαρτάται η απόκτησή του.

Ο Αυστριακός μέσος απασχόλησε έντονα την ΑΕΚ μετά τον αγώνα του ΟΑΚΑ, εκείνο το 2-2 απέναντι στην Αούστρια Βιέννης, στη διάρκεια του οποίου ο ίδιος είχε παρουσία η οποία μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από μέλη της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Το θέμα του συζητήθηκε τόσο πολύ, σε σημείο που, όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, προκλήθηκε μία (τρόπον τινά) διχογνωμία για το αν πρόκειται για περίπτωση η οποία ταιριάζει στα αγωνιστικά και τα τακτικά "θέλω" της Ένωσης. Ωστόσο το θέμα του παρέμεινε στο κάδρο της εσωτερικής συζήτησης.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την περασμένη εβδομάδα, η πλευρά του Αυστριακού ποδοσφαιριστή έριξε γέφυρες προς την ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπήρχε επαφή του εκπροσώπου του με ανθρώπους της ομάδας, στην προσπάθεια του ατζέντη να κάνει γνωστή την επιθυμία του Χόλτσχαουζερ να ενταχθεί στην Ένωση, όπως και να ενημερώσει για τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν προκειμένου να συμβεί αυτό.

Αυτό μάλιστα μπορεί να συμβεί από τον Ιανουάριο, όχι απαραίτητα από το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν δηλαδή ο ποδοσφαιριστής θα μείνει ελεύθερος καθώς εκπνέει το συμβόλαιό του με την Αούστρια. Αρκεί να δοθεί κάποιο τίμημα στην νυν ομάδα του, ένα ποσό που θα δώσει κίνητρο στους Βιεννέζους να "ελευθερώσουν" άμεσα τον Χόλτσχαουζερ, τον οποίο είναι βέβαιο ότι θα χάσουν τον Ιούνιο του 2018, καθώς έχει αρνηθεί διαδοχικές προτάσεις ανανέωσης της συνεργασίας του με την Αούστρια.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ

Στην ΑΕΚ πάντως δεν έχουν λάβει ακόμα οριστική απόφαση για το αν θα μπουν σε διαδικασία τέτοιας διαπραγμάτευσης αυτή την περίοδο κι ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπογράψει ο ποδοσφαιριστής σε άλλη ομάδα καθώς προκύπτει ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδες της Γερμανίας και του Βελγίου. Και τούτο συμβαίνει αφενός επειδή υπάρχουν ακόμα διιστάμενες απόψεις για το αν τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που λείπουν από την ομάδα, αφετέρου διότι ο τραυματισμός του Μάνταλου δημιούργησε δεύτερες σκέψεις.

Είναι λογικό τόσο ο Χιμένεθ, όσο και τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος, να παρουσιάζονται προβληματισμένοι όσον αφορά στο προφίλ που θα πρέπει να έχει ο επόμενος μέσος που θα προστεθεί στο ρόστερ, εφόσον παρθεί απόφαση να αποκτηθεί τέτοιος τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)
Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

(AP Photo/Petr David Josek)

Ο προπονητής καλείται να διαπιστώσει, διαμέσου των εκ των έσω λύσεων, για τα χαρακτηριστικά του επόμενου, περιμένοντας να δει επιτέλους διαθέσιμο τον Παναγιώτη Κονέ και πόσα πράγματα θα προσφέρει εκείνος στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Θα χρειαστεί χρόνο.

Κοντολογίς η πλευρά του Χόλτσχαουζερ κλείνει το μάτι στην Ένωση ακόμα και για τον Ιανουάριο. Αρκεί εκείνη να το αποφασίσει και ασφαλώς να μην εγείρει τρελές απαιτήσεις η Αούστρια, καθώς για ποδοσφαιριστή ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι δεν πρόκειται να δοθεί άνωθεν έγκριση για δαπάνη μεγαλύτερη των 200-300.000 ευρώ.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ