ΑΕΚ

Θα πληρώσουν, όμως πόσα;

Θα πληρώσουν, όμως πόσα;
INTIME SPORTS

Αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τα ονόματά τους, να διαλύσουν τις εις βάρος τους κατηγορίες και να βοηθήσουν ουσιαστικά την ΑΕΚ παρουσιάζονται οι μέτοχοι της «ομάδας 2004». Το θέμα είναι να μην προκύψουν διαφωνίες επί της διαδικασίας.

Το πόσα χρήματα αναλογούν στον καθένα εκ των μετόχων της «ομάδας σωτηρίας 2004» το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το πως θα γίνει η μοιρασιά των χρεών όμως είναι κάτι που επί της διαδικασίας δεν αποκλείεται να προκαλέσει διαφωνίες και ενστάσεις. Λογικό ακούγεται όταν καλείσαι να πληρώσεις δίχως να περιμένεις αντίκρισμα...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο καθένας εκ των μετόχων αντιμετωπίζει την κατάσταση διαφορετικά. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Τάκης Κανελλόπουλος επί παραδείγματι, θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να του ζητηθούν χρήματα για το διάστημα που ακολουθεί της παραίτησής του η οποία είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2009. Ωστόσο και δικές του αποφάσεις (ή η σύμφωνη γνώμη του σε αποφάσεις) συνέχισαν να βαραίνουν οικονομικά την ΠΑΕ τουλάχιστον ως το τέλος της συγκεκριμένης σεζόν (2008-09) αν όχι και της επόμενης!

Διχογνωμία μπορεί να προκύψει επίσης για το αν οι αποφάσεις του Νικολαΐδη το καλοκαίρι του 2008, όταν σπαταλάθηκαν τρελά ποσά για μεταγραφές (περιπτώσεις Τζιμπούρ, Πελετιέρι, Σκόκο) και το ρόστερ της ομάδας φορτώθηκε με ένα σωρό δυσβάσταχτα συμβόλαια (Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος κ.α.) πρέπει να βαραίνουν οικονομικά και τον ίδιο, ασχέτως με το ότι αποχώρησε από την προεδρία τον Νοέμβριο του 2008.

Και τούτο το σημειώνουμε διότι ο Πέτρος Παππάς είχε σε ανύποπτη φάση ισχυριστεί ότι « εγώ για την αγορά του Τζιμπούρ από τον Πανιώνιο αντί 3,2 εκατ. ευρώ, δεν ερωτήθηκα ποτέ, τουναντίον ενημερώθηκα από τον Ντέμη μέσω ενός sms». Άραγε για αυτές τις αποφάσεις θα γίνει αποδεκτή η λογική ότι ο καθένας εκ των μετόχων θα πρέπει να καταβάλει χρήματα σε αναλογία με το ποσοστό μετοχών του; Διότι τα οικονομικά ανοίγματα στο τέλος των χρήσεων προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο από τέτοιες μεταγραφικές ενέργειες.

Γκίκας, Πόλυς και Νοτιάς...

Πάμε και παρακάτω... Τι θα πράξουν άραγε ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηιωάννου οι οποίοι ως σήμερα απόσχουν από κάθε τέτοια διαδικασία; Διότι σύμφωνα με όσα διαρρέονται, όταν αποχώρησαν από την ΠΑΕ δεν κατέβαλαν το ποσό που θα έπρεπε αναλογικά με το ποσοστό μετοχών που τους ανήκει ονομαστικά. Θα δεχθούν να συμπορευτούν με τους Ντέμη και Παππά οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια;

Πάμε και στον Νοτιά... Αξιωματούχοι της ΠΑΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι ο χιώτης επιχειρηματίας θα κληθεί να πληρώσει τα περισσότερα (παρόλο που έχει αιμορραγήσει πιο πολύ από όλους τους άλλους) και τούτο διότι επί της ουσίας είναι ο μοναδικός ενεργός μέτοχος από τον περασμένο Απρίλιο (όταν ο Παππάς εφηύρε το τρικ των Supporters για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο απόδρασής του) ως και σήμερα. Βέβαια στην ΠΑΕ ξεχνούν ότι του χρωστούν ήδη δύο ενοίκια από την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου των Σπάτων, ήτοι 1,2 εκατ. ευρώ...

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα λοιπόν... Η διάθεση υπάρχει, ωστόσο το κλίμα ενότητας το οποίο μεταδίδουν οι Ντέμης, Παππάς, Κανελλόπουλος και (ο μικρομέτοχος θυμίζουμε) Κούλης δεν αρκεί από μόνο του για να φέρει στους λογαριασμούς της Ένωσης το ποσό των 6,4 εκατ, ευρώ που είναι άμεσα απαιτητά ως τα τέλη Μαρτίου.

Όλα πρέπει να γίνουν με διαφανή τρόπο και η ΠΑΕ οφείλει να ενημερώσει επισήμως ποιο ήταν ακριβώς το πόρισμα του ορκωτού λογιστή, ποιο ποσό αναλογεί στον καθέναν, ποιος δέχθηκε και ποιος ενδεχομένως προσπέρασε αρνούμενος να πληρώσει. Λογικά θα τα μάθουμε όλα σήμερα, αν όχι (το αργότερο) αύριο..



TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ