ΑΕΚ

Ταιριάζει "γάντι" το προφίλ του Πογιέτ

Ταιριάζει "γάντι" το προφίλ του Πογιέτ
© GETTY IMAGES

Το Sport24.gr σας αποκάλυψε ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ βρίσκεται μέσα στη λίστα των υποψήφιων προπονητών της ΑΕΚ και αναλύει τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Αποκλειστικά και πρώτα στο Sport24 διαβάσατε πως το όνομα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει μπει στην λίστα των υποψήφιων διαδόχων του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Και μάλιστα έχει μπει δυνατά.

Μπορεί ακόμα, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Sport24 να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δυο πλευρές και ως εκ τούτου να μην έχει προκύψει συμφωνία. Όμως η αλήθεια είναι πως το προφίλ του Ουρουγουανού τεχνικού, ταιριάζει γάντι σ’ αυτό που ευθύς εξ αρχής έψαχναν στην αγορά οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Ήθελαν έναν προπονητή νέο, φιλόδοξο και διψασμένο για διακρίσεις, αλλά όχι έναν νεαρό και άπειρο. Γι αυτό και δεν έψαχναν για έναν προπονητή κάτω των 40 ετών, αλλά ούτε πάνω από τα 50. Ο Πογιέτ είναι 47χρονών.

Στην ΑΕΚ ήθελαν έναν προπονητή που να έχει εικόνες και παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα. Και όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως τεχνικός. Ο Πογιέτ εκτός από μεγάλη καριέρα ως παίκτης, έχει δουλέψει και ως προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ. Ως πρώτος στον πάγκο της Σάντερλαντ με συμμετοχή στον τελικό του Λιγκ Καπ. Αλλά ακόμα και ως βοηθός προπονητή στην Τότεναμ στο ξεκίνημα του.

Στην ΑΕΚ ήθελαν έναν προπονητή ισπανόφωνο, που να μπορεί και να επικοινωνήσει, αλλά και να διαχειριστεί την ψυχολογία των Λατίνων παικτών της ΑΕΚ. Ο Πογιέτ είναι Ουρουγουανός αλλά γνωρίζει πολύ καλά την ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών από την Λατινική Αμερική. Εξάλλου είναι ο προπονητής που έπεισε Αργεντινούς να μετακομίσουν στην Πρέμιερ Λιγκ και την Σάντερλαντ. Με πρώτο και καλύτερο τον Νάτσο Σκόκο.

Τέλος, στην ΑΕΚ ήθελαν έναν προπονητή με καλό όνομα στην αγορά και ισχυρή προσωπικότητα. Ο Πογιέτ διαθέτει και τα δυο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ