ΑΕΚ

Τα τρία "όπλα" της ΑΕΚ

Τα τρία "όπλα" της ΑΕΚ

Ήδη στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη "μάχη" με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή και να μετρούν τα "όπλα" τους. Το Sport24.gr αναλύει

Η αλήθεια είναι πως εκτός από σωματική ξεκούραση, εκείνο που θα ήθελε να ζητήσει ο Μανόλο Χιμένεθ από τους ποδοσφαιριστές γι' αυτό το διήμερο, είναι να αδειάσουν εντελώς το μυαλό τους.

Να βγάλουν και την πρωτιά που έχουν στο πρωτάθλημα και το ντέρμπι της Τούμπας και οτιδήποτε έχει να κάνει με μπάλα. Για να μπορέσουν εκτός από τα πόδια τους, να αποφορτίσουν και την σκέψη τους και να καθαρίσουν το μυαλό τους.

Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ έχει ήδη αρχίσει να μελετά και να σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής (11/3) με τον ΠΑΟΚ. Θα το έκανε έτσι κι αλλιώς, οποιοδήποτε και αν ήταν το επόμενο παιχνίδι. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για το ματς που ενδεχομένως να κρίνει τον φετινό τίτλο. Πάντως είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ πηγαίνει σ’ αυτό το ντέρμπι, έχοντας τρία πολύ δυνατά "όπλα". Το Sport24.grαναλύει

Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Μετά από έναν μήνα, η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να πάρει ανάσες. Μια πολυτέλεια την οποία είχε ξεχάσει από τις 4 Φλεβάρη. Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, μέχρι και το ματς της Κυριακής (4/3) με τον Πανιώνιο, η Ένωση έπαιζε παιχνίδια ανά τρεις μέρες.

Τώρα είναι η πρώτη φορά που έχει μια ολόκληρη εβδομάδα… ελεύθερη, μέχρι και το επόμενο ματς. Εξ' ου και το διήμερο ρεπό από τον Χιμένεθ. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πάει στην Τούμπα, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ούσα ξεκούραση.

Η "ΕΝΙΣΧΥΣΗ"

Μέχρι και λίγο πριν το ματς με τον Πανιώνιο, ο Χιμένεθ μετρούσε συνεχώς απώλειες. Είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες. Τώρα είναι η πρώτη φορά, που ο Ισπανός τεχνικός περιμένει μόνο… επιστροφές. Ο Αντρέ Σιμόες και ο Νίκλας Χούλτ αναμένεται από την Τετάρτη (7/3) να αρχίσουν να ανεβάζουν στροφές στην προπόνηση στα Σπάτα.

Και πιθανότατα θα καταφέρουν να τεθούν στην διάθεση του Χιμένεθ για το ματς της Τούμπας. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, ειδικά για την περίπτωση του Σιμόες. Ενώ αγώνα δρόμου θα κάνει και ο Τσιγκρίνσκι προκειμένου να προλάβει. Με τον Ουκρανό στόπερ να έχει ελπίδες να τα καταφέρει. Και αν τελικά παίξει, η ΑΕΚ θα πάει σε ματς πλήρης, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Και μόνο το γεγονός πως η ΑΕΚ από την Κυριακή «πάτησε» και πάλι κορυφή, είναι αρκετό για να «φτιάξει» ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, έδωσε και "αέρα" πέντε βαθμών. Όμως το ακόμα πιο σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, είναι πως έχουν φύγει αήττητοι απ’ όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι που έχουν δώσει φέτος. Νίκησαν στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, πήραν 0-0 στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο, ενώ έφυγαν με 1-1 από την Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ, φερ' τα όλα Τούμπα

Αγωνία για Τσιγκρίνσκι

Η νέα βαθμολογία στην κορυφή μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ

"Τώρα να πάμε πρώτοι"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ