ΑΕΚ

Τα "ψώνια" του Γενάρη έφεραν... άνοιξη στην ΑΕΚ

Τα "ψώνια" του Γενάρη έφεραν... άνοιξη στην ΑΕΚ

Οι τρεις χειμερινές μεταγραφές, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το Sport24.gr έχει τις αποδείξεις.

Η αλήθεια είναι πως οι μεταγραφές του Γενάρη δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Γενικώς για τις ομάδες, αλλά και ειδικώς για την ΑΕΚ. Σκεφτείτε πως ο νυν εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν ήταν προπονητής, επέμενε πως "τον χειμώνα αποκτάς παίκτες μόνο αν είναι έκτακτη ανάγκη ή αν προκύψει μια πολύ καλή ευκαιρία".

Σκεφτείτε επίσης πως πέρυσι τον Γενάρη, η ΑΕΚ απέκτησε τον Ζουκουλίνι, ο οποίος πρόλαβε να παίξει μόλις δυο εβδομάδες και τον Πέκχαρτ που χρειάστηκε σχεδόν εννέα μήνες για να δείξει πως μπορεί να προσφέρει.

Όμως φέτος τα ψώνια που έκανε η Ένωση από την χειμερινή αγορά, όχι απλώς ήταν πετυχημένα, αλλά έχουν επιδράσει καταλυτικά στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας, τους τελευταίους δυο μήνες. Κάτι άλλωστε που παραδέχονται ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που ήταν ήδη στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Tο Sport24.gr έχει τις αποδείξεις, για τις (εντυπωσιακές) επιδόσεις του Σέρχιο Αραούχο, του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και του Ογκνιέν Βράνιες.

Ο ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ

Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή που έκανε η ΑΕΚ, πολύ πριν ανοίξει η αγορά, ήταν αυτή του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ελεύθερος από την Έρεμπρο, υπέγραψε με την Ένωση συμβόλαιο 2,5 χρόνων ο Σουηδός μέσος. Ο Ζοζέ Μοράις έδωσε στον Αϊντάρεβιτς θέση βασικού, ήδη από το πρώτο ματς στο οποίο ο παίκτης είχε δικαίωμα συμμετοχής. Δηλαδή στις 4 Γενάρη, απέναντι στον Παναιτωλικό.

Από τότε ο Πορτογάλος τεχνικός έχρισε τον Σουηδό… αναντικατάστατο και μάλιστα κατηγορήθηκε (και) γι αυτό. Όμως και ο Μανόλο Χιμένεθ, από τότε που ανέλαβε, σπανίως βγάζει τον Αϊντάρεβιτς από την ενδεκάδα. Και η αλήθεια είναι πως ο Σουηδός έχει προσφέρει. Όχι μόνο διότι είναι ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κυρίως διότι έχει επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Έχει παίξει σε 12 ματς πρωταθλήματος και είναι μακράν ο πιο εύστοχος "κιτρινόμαυρος" στα περάσματα στην αντίπαλη περιοχή, με ποσοστό που αγγίζει το 50% (22/43). Κάτι που φανερώνει την ικανότητα που έχει ο Αϊντάρεβιτς, να ανοίγει το παιχνίδι. Ο Χιμένεθ τον έχει χρησιμοποιήσει και σε ρόλο εσωτερικού χαφ στο 4-3-3, αλλά και επιτελικού μέσου στο 4-2-3-1.

Ο "ΚΑΜΙΚΑΖΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ

Λίγο πριν φύγουν άπαντες στην ΑΕΚ για τις γιορτές των Χριστουγέννων, έφτασε στην Αθήνα και υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 χρόνων, ο Ογκνιέν Βράνιες. Ο Βόσνιος αμυντικός είχε μείνει ελεύθερος από την ρωσική Τομ Τοσκ. Η αλήθεια είναι πως το ντεμπούτο του Βράνιες με τα κιτρινόμαυρα, ήταν στραβό και ανάποδο. Αποβλήθηκε με δυο κίτρινες στο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Από τότε όμως, ο Βόσνιος στόπερ έκανε εξαιρετικά παιχνίδια και έγινε σε χρόνο… μηδέν από τους αγαπημένους της εξέδρας. Πολύτιμο αμυντικό εργαλείο ο Βράνιες, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο, στην εντυπωσιακή λειτουργία στα μετόπισθεν της ΑΕΚ, επί εποχής Χιμένεθ.

Άλλωστε ο Βόσνιος έχει τις περισσότερες αποκρούσεις στο πρωτάθλημα απ’ όλους τους αμυντικούς της Ένωσης, πλην του Λαμπρόπουλου, παρόλο που έχει τα λιγότερο ματς (μόλις εννέα). Έχει προλάβει να πετύχει ένα γκολ και να παίξει ακόμα και δεξί μπακ.

"ΤΡΕΛΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ

Για την περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο, δεν χρειάζεται και εξαιρετικά μεγάλη ανάλυση. Ήταν κόλπο γκρόσο η συμφωνία που πέτυχε η ΑΕΚ για τον δανεισμό του Αργεντινού φορ από την Λας Πάλμας μέχρι το καλοκαίρι. Έστω και αν, παρά την μάχη που έδωσε, δεν κατάφερε να αποτυπώσει στο χαρτί οριστική συμφωνία για επέκταση δανεισμού για ακόμα έναν χρόνο.

Ο Αραούχο έχει προλάβει μέσα σε περίπου δυο μήνες, να κάνει πράγματα και θαύματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Σε μόλις έξι παιχνίδια πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, έχει πετύχει τρία γκολ. Τα δυο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας, ένα γκολ, ανά 3,7 προσπάθειες.

Επίσης έχει πετύχει ακόμα τρία γκολ στο κύπελλο, με τρεις συμμετοχές. Ποδοσφαιριστής τεράστιας κλάσης, με τρομερές δυνατότητες στο σκοράρισμα. Ήδη στην ΑΕΚ μελετούν την μάχη που πρέπει να δώσουν το καλοκαίρι, για να καταφέρουν να τον κρατήσουν έστω και ως δανεικό για την επόμενη σεζόν.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗΚΙΩΤΗ

Εκτός από τον Αϊντάρεβιτς, τον Βράνιες και τον Αραούχο, που αποκτήθηκαν για να μπουν άμεσα στην ομάδα και να βοηθήσουν, η ΑΕΚ τον Γενάρη πήρε και τον Δημήτρη Μεληκιώτη. Περισσότερο επένδυσε στον 21 χρονο επιθετικό από την Βέροια, που είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των ελπίδων. Ήδη ο Μεληκιώτης έδειξε το ταλέντο του στα δυο ματς κυπέλλου που έπαιξε ως αλλαγή, καθώς πρόλαβε να δώσει μια ασίστ. Πάντως πρόκειται για σημαντική επένδυση της ΑΕΚ για το μέλλον της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ