ΑΕΚ

Τα ελληνικά γκολπόστ της ΑΕΚ

Τα ελληνικά γκολπόστ της ΑΕΚ

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των γκολκίπερς της Ένωσης, η οποία επιλέγει να πορεύεται σχεδόν αποκλειστικά με Έλληνες από το 2011 κι εντεύθεν, καταφέρνοντας μετά από πολλά χρόνια να στείλει τερματοφύλακα και στην Εθνική Ελλάδας.

Η επιλογή της ΑΕΚ να πορευτεί για 8η συνεχόμενη σεζόν (συγκεκριμένα από την περίοδο 2011-12) εμπιστευόμενη γηγενείς τερματοφύλακες (με εξαίρεση τη σεζόν 2015-16 όταν είχε μαζί με τον Ανέστη και τον Βενεζουελάνο Μπαρόχα), έφτασε στο σημείο της μεγαλύτερης δοκιμασίας.

Η Ένωση εκκίνησε τη χρονιά με τους Γιάννη Ανέστη, Βασίλη Μπάρκα και Παναγιώτη Τσιντώτα να στέκονται στην αφετηρία προκειμένου να μονομαχήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές, σε μια θέση που αποδεικνύεται ότι, σε όλη την πορεία αυτών των επτά ετών, ουδέποτε είχε σταθερό κάτοχο.

Τις ημέρες αυτές, η Ένωση βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μιας απόφασης που ενδέχεται να διατηρήσει «ανέπαφη» την ελληνική συνταγή των γκολκίπερς, ίσως όμως και να την επηρεάσει. Το συμβόλαιο του Γιάννη Ανέστη ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και όπως αποκάλυψε το Sport24.gr, ο Άγγλος ατζέντης του 26χρονου κίπερ, Στιβ Γουντ, ζήτησε και είδε από κοντά τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Το ραντεβού έγινε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και εκεί η πλευρά του ποδοσφαιριστή άκουσε από τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, την πρόθεση της ομάδας να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον υψηλόσωμο γκολκίπερ, που πλέον είναι στέλεχος της Εθνικής ανδρών. Ωστόσο ξεκάθαρη πρόταση δεν κατατέθηκε ακόμα, με τις δύο πλευρές να επιφυλάσσονται για νέα συνάντηση.

Άλλωστε ο Γουντ δεν έκρυψε ότι υπάρχουν βρετανικές ομάδες στις οποίες έχει προταθεί ο Ανέστης και (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) έχουν αποκομίσει θετική εντύπωση για τις δυνατότητές του. Είναι μια υπόθεση ορθάνοιχτη καθώς, όπως μετέφερε ο νέος εκπρόσωπος του 26χρονου τερματοφύλακα στον Λυμπερόπουλο, άνθρωποι ομάδων από την Αγγλία και τη Σκωτία θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για να τον παρακολουθήσουν δια ζώσης σε κάποια από τα επόμενα ματς της ΑΕΚ.

Αν πάντως ο Ανέστης αποχωρήσει (κάτι που ενδεχομένως, θα μπορούσε να γίνει ακόμα και με πώληση τον επόμενο Ιανουάριο) η ΑΕΚ είναι πιθανό να κινηθεί για ξένο, έμπειρο γκολκίπερ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Για τον βασικό τερματοφύλακα της «Ένωσης» ο οποίος στο τέλος του συμβολαίου του δεν θα έχει αποκομίσει και τρελά χρήματα για την τριετία 2014-17 σε σχέση με την προσφορά του, αφού είναι ένας από τους χαμηλόμισθους στην ομάδα, έχει σημασία και η οικονομική αναγνώριση.

Γι' αυτό και δίχως δεύτερη σκέψη είπε το «ναι» όταν τον πλησίασαν οι Γουντ και Κόμολι, εκπρόσωποι καλών διασυνδέσεων πρακτορείου ατζέντηδων στην Αγγλία, ζητώντας του συνεργασία με προοπτική να παίξει και στο εξωτερικό με υψηλότερες αποδοχές.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ - Η ΑΚΡΙΒΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος και σπανίων προσόντων πρώην γκολκίπερ του Ατρόμητου, αποκτήθηκε αντί 600.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί την πλέον δαπανηρή μεταγραφή της ΑΕΚ στη δεύτερη εποχή Μελισσανίδη, δηλαδή από το 2013 κι εντεύθεν, καθώς ανάλογο ποσό σε ομάδα δεν έχει δοθεί για κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή σε αυτό το διάστημα.

Η επένδυση έγινε με σκοπό να παίξει ως βασικός και να πωληθεί ακριβά στο εξωτερικό, όμως πέρυσι ήταν κατώτερος του Ανέστη (και των απαιτήσεων γενικότερα), ενώ φέτος τραυματίστηκε. Επιστρέφει εντός του μήνα για να διεκδικήσει φανέλα βασικού.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ - ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Είναι αρκετοί εκείνοι εντός της ομάδας, (προεξάρχοντος μάλιστα του Δημήτρη Μελισσανίδη!), που πιστεύουν ότι ο πρώην γκολκίπερ του Λεβαδειακού είναι ικανός να προσπεράσει τους δύο προαναφερθέντες, εφόσον παρουσιάσει την εξέλιξη που στην ΑΕΚ περιμένουν.

Σαφώς και είναι νωρίς να γίνουν κρίσεις για το αν θα δικαιώσει όσους τον έχουν τόσο ψηλά στο μυαλό τους, όπως σίγουρα επίσης δεν πρόκειται για μια αμελητέα οντότητα κι ας μην είχε την πρέπουσα παρουσία στην εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ

2011-12: Γιάννης Αραμπατζής (27 ματς), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (20 ματς), Θοδωρής Μοσχονάς (0 ματς).

2012-13: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (25 ματς), Γιάννης Αραμπατζής (10 ματς), Ηλίας Μακρυωνίτης (0 ματς).

2013-14: Ηλίας Βούρας (17 ματς), Φώτης Καραγκιολίδης (13 ματς), Παναγιώτης Ντούνης (4 ματς)

2014-15: Γιάννης Ανέστης (33 ματς), Ηλίας Βούρας (5 ματς), Φώτης Καραγκιολίδης (3 ματς), Παναγιώτης Ντούνης (1 ματς)

2015-16: Αλάιν Μπαρόχα (29 ματς), Γιάννης Ανέστης (17 ματς), Ηλίας Βούρας και Παναγιώτης Ντούνης (0 ματς)

2016-17: Γιάννης Ανέστης (26 ματς), Βασίλης Μπάρκας (22 ματς), Ηλίας Βούρας και Γιάννης Παπαδόπουλος (0 ματς).

2017-18: Γιάννης Ανέστης (11 ματς), Παναγιώτης Τσιντώτας (2)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ