ΑΕΚ

Τα δυο στηρίγματα του Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυο Έλληνες διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ με… δέκα γκολ θα στηρίξουν τον Σέρχιο Αραούχο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1/4, 19:30) και θα καλύψουν το κενό του Μάρκο Λιβάγια

Η αλήθεια είναι πως η (επιθετική) ζωή της ΑΕΚ δεν είναι εύκολη χωρίς τον Μάρκο Λιβάγια. Άλλωστε ο Κροάτης φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα μαζί με τον Αραούχο. Ενώ είναι και ο ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει την πολύτιμη ισοφάριση, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο.

Επομένως ο Χιμένεθ δεν μπορεί να είναι διόλου ευτυχής, που την Κυριακή (1/4) απέναντι πάλι στον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει τον Λιβάγια. Ωστόσο έτσι κι αλλιώς άλλη επιλογή, δεν είχε ο Ισπανός τεχνικός. Και αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό στην τελευταία προπόνηση, ο Χιμένεθ θα έχει κανονικά στη διάθεση του τον Σέρχιο Αραούχο. Ενώ για να "καλύψει" το κενό των… οκτώ γκολ που έχει ο Λιβάγια στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ισπανός τεχνικός θα βασιστεί εν πολλοίς σε δυο Έλληνες διεθνείς παίκτες, που έχουν πετύχει μαζί δέκα γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Τάσος Μπακασέτας, θα είναι την Κυριακή στο ντέρμπι, τα βασικά στηρίγματα του Αραούχο στην γραμμή κρούσης και κυρίως στην αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ. Αμφότεροι έπαιξαν και στα δυο παιχνίδι με την εθνική ομάδα.

Και ως εκ τούτου έχουν αγωνιστικό ρυθμό, παρά την διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες. Κάτι που ο Χιμένεθ το μετρά πολύ. Όσο για τις θέσεις που θα πάρουν οι δυο παίκτες στην επιθετική γραμμή, αυτές θα εξαρτηθούν από το τελικό πλάνο του Ισπανού τεχνικού.

Ο Λάζαρος θα είναι σίγουρα στα άκρα. Αλλά αν θα βρίσκεται στο δεξί ή το αριστερό άκρο, εξαρτάται από την επιλογή που θα κάνει ο Χιμένεθ στα δυο άκρα της άμυνας. Όσο για τον Μπακασέτα, το πιο ισχυρό σενάριο, είναι να παίξει πίσω από τον Αραούχο, στο 4-2-3-1. Θέση η οποία ταιριάζει και περισσότερο απ’ όλες στον "Μπάκα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ