ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμβόλαιο ηγέτη στον Μπακασέτα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Χρονιά ανανέωσης συνεργασίας ή φυγής είναι αυτή για τον διεθνή άσο της ΑΕΚ, Τάσο Μπακασέτα. Το Sport24.gr ξέρει τι θέλει και τους λόγους που η ΑΕΚ σκοπεύει να τον ικανοποιήσει, ώστε να νικήσει την επιθυμία του να παίξει στο εξωτερικό.

Αυτή που διανύουμε, είναι ομολογουμένως μια πολύ οριακή περίοδος για τη σχέση του Τάσου Μπακασέτα με την ΑΕΚ και τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Κομβικός, ηγετικός και απόλυτα ενωτικός στα αποδυτήρια. Ποδοσφαιριστής ο οποίος προβάλει τον συμπαίκτη του, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε ηγέτη της Ένωσης. Χωρίς να το διατυμπανίζει. Απλά το καταθέτει στο γήπεδο.

Είναι χρονιά συμβολαίoυ για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Και το μυαλό είναι πάντοτε και στο εξωτερικό: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος στην ΑΕΚ. Έχω περάσει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου και αυτό δεν το παραλείπω. Αν έρθει όμως κάποια στιγμή μία πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα κι εμένα, θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Έχω βιώσει στην ΑΕΚ έναν πολύ όμορφο χρόνο, βελτιώθηκα ακόμα περισσότερο σαν παίκτης και άνθρωπος».

Ηταν οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα στις 26 του περασμένου Απρίλη, μετά το 2-0 επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, όταν με δύο δικά του τέρματα, η «Ενωση» στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2018. Εκτοτε δεν άλλαξε κάτι σημαντικά. Είναι ένας από τους έξι ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι (οι άλλοι πέντε είναι οι Γκάλο, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες και ο «αδιάφορος» Αϊντάρεβιτς) αλλά και μια περίπτωση παίκτη που θα χειριστεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως συμβαίνει με όλα τα «παιδιά του».

Το ίδιο είχε συμβεί με τον Μάνταλο πέρυσι, ενώ ήταν τραυματίας, το ίδιο ακριβώς με τον Μπάρκα στο φινάλε της σεζόν, ακολούθως και με τον Μπακάκη. Αυτό είναι και το αισιόδοξο κομμάτι της υπόθεσης, ότι ο «μεγάλος» (όπως αποκαλείται στο αρχηγείο της ΠΑΕ) θα πάρει επάνω του την ιστορία. Όπως με προσωπικούς χειρισμούς, έφερε τον Μπακασέτα στην ΑΕΚ.

Από την άλλη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει πάντοτε στην άκρη του μυαλού του να παίξει εκτός Ελλάδας. Θα είναι σκληρός διαπραγματευτής. Και το τίμημα, για έναν ποδοσφαιριστή τόσο κομβικό, με τρομερό ήθος, αγάπη για την ομάδα, τους συμπαίκτες και τα αποδυτήρια, οι 600.000 ευρώ είναι το μίνιμουμ. Είναι το συμβόλαιο του Μάνταλου. Και θα το πάρει!

Αρκεί ασφαλώς, να μην προκύψει η πρόταση από το εξωτερικό που θα τον δελεάσει. Ο Μπακασέτας δικαίως θεωρεί ότι διαθέτει τα στοιχεία να κάνει καριέρα σε ανώτερο πρωτάθλημα και θα ζυγίσει όλες τις επιλογές με ψυχραιμία και γνώμονα το τι είναι καλύτερο για την καριέρα του. Ξέρει ότι τώρα είναι η κατάλληλη ηλικία για να φύγει έξω γιατί μετά τα 25-26, αυτές (οι ευκαιρίες) λιγοστεύουν ή και χάνονται. Αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί και οικονομικά.

Στις 31 του περασμένου Αυγούστου, είχε δηλώσει ότι «έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη κουβέντα για το συμβόλαιό μου, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις». Πέρασαν ωστόσο περίπου 40 ημέρες και η ιστορία μοιάζει στάσιμη. Προσφάτως ο Μπακασέτας διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε πρόοδο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο χρόνος είναι χρήμα και η ΑΕΚ δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Τάσος υπογράφει όπου θέλει. Η υπόθεση σηκώνει αμεσότητα!

Photo Credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ