ΑΕΚ

Σχήμα και φιλοσοφία δεν αλλάζει στην ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πλάνο του Ουζουνίδη για την αποψινή (22/8-22.00) πρώτη αναμέτρηση με την Βίντι στηGroupamaArena. Οι αλλαγές που (δεν) θα κάνει και οι σκέψεις της τελευταίας στιγμής. ΤοSport24αναλύει.

Από την μια μεριά, έχει πάντα την ισχύ του ο άγραφος νόμος περί της ομάδας που κερδίζει ή που προκρίνεται, η οποία δεν αλλάζει. Από την άλλη μεριά, η Βίντι επουδενί δεν είναι Σέλτικ. Και κάπου εκεί ενδιάμεσα, υπάρχει και η φιλοσοφία με την οποία κτίζει ο Μαρίνος Ουζουνίδης τη νέα ΑΕΚ, που θέλει την ομάδα να κάνει το δικό της παιχνίδι, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

Μάλιστα αυτή είναι και η βασική σταθερά στο πλάνο για το αποψινό (22/8-22.00) πρώτο ματς με την Βίντι στηνGoupamaArena. Η ΑΕΚ θα μπει για να ακολουθήσει την δική της αγωνιστική φιλοσοφία, όπως το είχε επιχειρήσει και στο Σέλτικ και ως έναν βαθμό της είχε βγει, μέχρι να μείνει με δέκα παίκτες. Θα κρατήσει κοντά τις γραμμές της, θα πιέσει, θα επιδιώξει γρήγοροtransition, αλλά δεν πρόκειται και να ρισκάρει. Εξάλλου όπως είπε και ο Ουζουνίδης, «η Βίντι είναι αυτή που θέλει πιο πολύ το γκολ, ας το ψάξει».

Φυσικά για να μπορέσει να κάνει το παιχνίδι της, θα πρέπει να παίξει και το δικό της σύστημα. Αυτό που ξέρει και έχει δουλέψει περισσότερο. Αυτή είναι και η δεύτερη βασική σταθερά του πλάνου του Ουζουνίδη για το ματς με την Βίντι. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα διατηρήσει και σ’ αυτό το παιχνίδι, το 4-2-3-1. Αφενός διότι είναι αυτό που σταθερά δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του από την αρχή της προετοιμασίας. Αφετέρου διότι τόσο στο φιλικό με την Γαλατασαράι, όσο πολύ περισσότερο στις δυο αναμετρήσεις με την Σέλτικ, αποδείχθηκε λειτουργικό και κυρίως αποτελεσματικό.

ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ… ΣΤΑΘΕΡΕΣ

Εκτός από την αγωνιστική φιλοσοφία αλλά και τον σχηματισμό, σταθερές θα μείνουν και κάποιες θέσεις στην ενδεκάδα. Όπως του Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και του διδύμου Λαμπρόπουλου και Οικόνομου στο κέντρο της άμυνας. Άλλωστε οι δυο στόπερ, ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ στα δυο ματς με την Σέλτικ. Σταθερός θα μείνει και ο Μπακάκης στο δεξί άκρο, όπως και ο Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Θα είναι έκπληξη να μην μείνει σταθερό το δίδυμο Λιβάγια και Κλωναρίδη στην επίθεση. Ενώ το πιθανότερο είναι πως σταθερός θα μείνει και ο Μπακασέτας στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκτός αν ο Ουζουνίδης αποφασίσει να κάνει το κόλπο με τον Γκάλο, που έκανε στην ρεβάνς με την Σέλτικ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι σταθερές θέσεις στην ενδεκάδα θα είναι οκτώ, επομένως μένουν ακόμα τρεις, στις οποίες πιθανόν και να υπάρξουν αλλαγές. Δεδομένα ο Μάνταλος επιστρέφει στην ενδεκάδα για να αποκαταστήσει την… τάξη στην θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, που τόσο ταλαιπώρησε τον Ουζουνίδη στα δυο ματς με την Σέλτικ. Ο Γαλανόπουλος διεκδικεί ως φαβορί την επιστροφή του στο βασικό σχήμα ως παρτενέρ του Σιμόες στη μεσαία γραμμή, με τον Άλεφ να «παίζει» ως αουτσαιντερ. Ενώ από την στιγμή που ο Λόπες είναι έτοιμος και στην διάθεση του Ουζουνίδη, δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Παρόλο που οι καλές εμφανίσεις στα ματς με την Σέλτικ, καθιστούν τον Χουλτ φαβορί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ