ΑΕΚ

Στόπερ και εξτρέμ βλέπει ο Λυμπερόπουλος

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Λυμπερόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Με το θέμα του Βράνιες να λαμβάνει μυστήρια τροπή και τον Τσόσιτς να αντιμετωπίζει διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών, η ΑΕΚ αναγκάζεται να κοιτάξει στην αγορά για κεντρικό αμυντικό. Τι ισχύει για εξτρέμ και που ψάχνει ο Λυμπερόπουλος.

Με ένα βαρύ φορτίο αγώνων να έρχεται μπροστά της, απαιτώντας απόλυτη ηρεμία, συγκέντρωση και εσωτερική συσπείρωση στον απόλυτο βαθμό, η ΑΕΚ έχει δύο ανοιχτά μέτωπα από τα οποία ενδεχομένως να εξαρτηθεί και η διάρκεια που θα παρουσιάσει στους αγωνιστικούς χώρους σε αυτή την πολύ δύσκολη σειρά παιχνιδιών.

Αναμφίβολα, το θέμα του Βράνιες «καίει» και είναι αυτό που πρέπει να μπει γρήγορα σε τάξη. Η απαίτηση του Βόσνιου να έχει ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το υψηλότερο) συμβόλαιο στην ομάδα και οι 700.000 ευρώ που αξιώνει για κάθε χρόνο συνεργασίας με την Ένωση, απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Κι επειδή αυτή την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά (ακόμα και το να επανεμφανισθεί η Άντερλεχτ, η οποία χθες χαμήλωσε τους τόνους, με νέα πρόταση), η ΑΕΚ οφείλει να είναι έτοιμη και προετοιμασμένη.

Ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος, μπήκε στη διαδικασία αναζήτησης κεντρικού αμυντικού. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση στόπερ, ακόμα κι αν ο Βράνιες παραμείνει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ με την ισχύουσα συμφωνία. Δίχως δηλαδή να έχει υπάρξει επέκταση του συμβολαίου του, με την ανάλογη γενναία αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Η προαναφερθείσα παράμετρος καταγράφεται ως ερώτημα (που προφανέστατα απασχολεί την ίδια την ομάδα) διότι τίθεται πλέον και θέμα εμπιστοσύνης από τον προπονητή. Ο Χιμένεθ έχει σε πολλές περιπτώσεις αποδείξει ότι δεν ρισκάρει με παίκτες οι οποίοι έχουν το μυαλό τους σε άλλα θέματα ή βρίσκονται σε «περίεργη» φάση με την ομάδα. Το απέδειξε πολύ πρόσφατα και με τον ίδιο τον Βράνιες, αφήνοντάς τον στον πάγκο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε ότι «δεν θα τρελαθούμε κιόλας αν δεν πάρουμε εξτρέμ». Αυτή η τοποθέτηση δεν συνιστά την απόρριψη του ενδεχόμενου έλευσης παίκτη για την αριστερή πτέρυγα, αλλά μια ξεκάθαρη στάση απέναντι σε μια τέτοια προοπτική. Ο προπονητής θα δεχθεί με ικανοποίηση έναν εξτρέμ, αρκεί να είναι αυτός ακριβώς που θέλει και πεπεισμένος ότι θα έρθει ικανός και έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Σίγουρα όχι να αποτελέσει μία προσθήκη η οποία δεν θα χωρέσει ως ανταγωνιστική στις ήδη πολλές μεσοεπιθετικές επιλογές που διαθέτει κι ενώ πλέον έχει προσαρμόσει τα τακτικά πλάνα του, δίχως να υπολογίζει σε εξτρέμ.

Κοντολογίς, αν πρόκειται για τον αντίστοιχο Αραούχο του περυσινού Γενάρη (2017), ο Χιμένεθ δεν θα έλεγε ποτέ όχι! Βασικά τη σκούφια του θα πετούσε... Αν πρόκειται όμως για παίκτη τύπου Τρίστασον ή κάτι παρεμφερές, τότε να του λείπει το βύσσινο. Από την άλλη, ο Λυμπερόπουλος το ψάχνει πολύ και με ανοίγματα σε διάφορες αγορές, ψάχνοντας τη δική του ξεχωριστή πινελιά στις μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου. Ο Μασούντ ήταν επιθυμία του Χιμένεθ και ο Μοράν εισήγηση του Μπαρμπαλιά, στην οποία έδωσε προβάδισμα ο προπονητής μέσα από μερικές ακόμα διαθέσιμες επιλογές. Ο τεχνικός διευθυντής δεν έχει καταστεί ακόμα τόσο παρεμβατικός στα μετεγραφικά θέματα, όσο υπήρξε ο προκάτοχός του.

Γι αυτό και η περίπτωση του Ερνάνι, θα παραμένει ανοιχτή όσο ο μήνας οδεύει προς το τέλος του, ο Κονσεϊσάο τον χρησιμοποιεί περιστασιακά και λίγο, ενώ παράλληλα δεν εμφανίζονται άλλες ομάδες για την απόκτησή του. Ασφαλώς η έλευσή του θα μπορούσε να γίνει εφικτή μόνο με «δανεισμό» και βατή οψιόν αγοράς. Και αυτό είναι το επίπεδο ποδοσφαιριστή που θα έπειθε τον Χιμένεθ ότι πρόκειται για κίνηση άξια ενεργού ρόλου και χρόνου συμμετοχής. Σε ημίμετρα δεν θα ενδώσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ