ΑΕΚ

Στόπερ ΑΕΚ παντός καιρού

Στόπερ ΑΕΚ παντός καιρού

Η "πειραματική" αμυντική τριάδα που δούλεψε καλά στο Μιλάνο, ο ασυγκράτητος Τσόσιτς και οι αδιάκοπες παραλλαγές. Σε 18 επίσημα ματς, καταγράφονται ήδη 11 διαφορετικοί συνδυασμοί στο κέντρο της άμυνας.

Η σεζόν ξεκίνησε ορθολογικά και αρκούντως αποτελεσματικά για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Με εξαίρεση τις δύο ήττες από την καταφανώς πιο δεμένη και έτοιμη την περίοδο εκείνη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το πράγμα πήγαινε καλά, όσο ο Νμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν καλά.

Είτε με τριάδα στην άμυνα, είτε με παρτενέρ έναν εκ των Ούρος Τσόσιτς ή Όγκνιεν Βράνιες, μετά τα παιχνίδια με τους Ρώσους, το παθητικό έγραψε (για καιρό) παντού μηδέν.

Όταν ο Ουκρανός μπήκε στα πιτς για να υποβληθεί στη δεύτερη επέμβαση στον πήχη του χεριού του, άρχισαν και τα παρατράγουδα. Μαζί και οι πολλές εναλλαγές σε πρόσωπα της γραμμής των στόπερ, κυρίως από ανάγκη.

Από κάποιο σημείο και μετά, τούτο συνέβαινε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Στα 18 επίσημα ματς που έχει δώσει έως σήμερα η Ένωση, έχουν καταγραφεί 11 διαφορετικοί συνδυασμοί (8 ζευγάρια και 3 τριάδες) σε εκκίνηση αγώνων, στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας. Κάποια συμπεράσματα:

ΕΠΙΡΡΕΠΕΣ ΤΟ "ΒΡΑΝΙΕΣ - ΤΣΟΣΙΤΣ"

Ο Μανόλο Χιμένεθ τους έχει «παντρέψει» σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις ως «δίδυμο» στο κέντρο της άμυνας και συνέβαλαν ώστε η ομάδα να παρουσιάσει «καθαρή» εστία μόλις στα δύο από αυτά. Και μάλιστα στα ευκολότερα, απέναντι σε Λάρισα και Λαμία. Κόντρα σε Ριέκα, Ολυμπιακό και Αούστρια Βιέννης, η ΑΕΚ μάζεψε πέντε φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Σε πέντε περιπτώσεις η ΑΕΚ διαπίστωσε ότι η τριάδα στην άμυνα εξασφαλίζει ανασταλτική ασφάλεια. Ακόμα και στον αγώνα της Μόσχας, όπου επιστρατεύτηκε για πρώτη φορά από τον Χιμένεθ, η εικόνα της ομάδας ήταν συνολικά καλή. Ήταν και το μοναδικό ματς στο οποίο η Ένωση δέχθηκε τέρμα με τρεις στόπερ στην άμυνα. Στα υπόλοιπα τέσσερα, ακόμα στην πειραματική σύνθεση του Μιλάνου, έφυγε από το γήπεδο με ανέπαφη εστία.

Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Ο Βόσνιος στόπερ είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί με όλους τους πιθανούς και «απίθανους» (δηλαδή ακόμα και τους κατά συνθήκη, όπως ο Μπακάκης) κεντρικούς αμυντικούς που έχουν δοκιμαστεί από τον Χιμένεθ. Είχε έως σήμερα έξι διαφορετικούς παρτενέρ και ασφαλώς έχει «γράψει» τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον, με 14 παρουσίες στο αρχικό σχήμα. Σε μόλις 6 από αυτές η ΑΕΚ κατάφερε να μη δεχθεί τέρμα.

Ο ΑΝΤΑΜ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ

Μικρό το δείγμα και όχι άκρως πειστικό καθώς τα δύο εκ των τριών ενενηνταλέπτων στα οποία αγωνίστηκε, αφορούσαν ματς Κυπέλλου, αυτά κόντρα στη Λαμία και στον Απόλλωνα Λάρισας. Ωστόσο υπάρχει και η σούπερ εμφάνιση στο Μιλάνο, σε τριάδα με Μπακάκη και Βράνιες. Όπως και να έχει, ο Τζανετόπουλος είναι ο μοναδικός καθαρός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ που δεν έχει φάει γκολ (διότι ένα ματς χωρίς τέρμα στην άμυνα μετράει ως στόπερ και ο Μπακάκης). Έπεται ο επανακάμψας Λαμπρόπουλος με ένα τέρμα παθητικό σε τέσσερα ματς.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ

Κατεγράφη στις αρχές της σεζόν, μετά τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον leader Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να είναι ενεργός. Σε εκείνο το διάστημα, η τριάδα αποτελούμενη από τον Ουκρανό και τους Τσόσιτς, Βράνιες και τα ζευγάρια Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς και Τσόσιτς - Βράνιες, συνέβαλαν ως συνδυασμοί, ώστε να μη δεχθεί γκολ η ΑΕΚ για πέντε συνεχόμενα ματς. Έκτοτε το σερί δεν ξεπερνά τους δύο αγώνες δίχως η κιτρινόμαυρη άμυνα να δεχθεί τέρμα. Συνολικά πάντως, η Ένωση έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στους 10 από του; 18 επίσημους αγώνες που έχει δώσει έως σήμερα.

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΩΝ 18 ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

ΑΕΚ -ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 0-2: Τσιγκρίνσκι - Βράνιες

ΤΣΚΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΑΕΚ 1-0: Τσιγκρίνσκι - Βράνιες - Τσόσιτς

ΜΠΡΙΖ - ΑΕΚ 0-0: Τσιγκρίνσκι - Βράνιες - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0: Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ 3-0: Τσιγκρίνσκι - Βράνιες - Τσόσιτς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ 0-0: Τσιγκρίνσκι - Βράνιες - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ 4-0: Βράνιες - Τσόσιτς

ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ 1-2: Βράνιες - Τσόσιτς

ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ 0-1: Βράνιες - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ 2-0: Τζανετόπουλος - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 3-2: Βράνιες - Τσόσιτς

ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ 2-2: Βράνιες - Τσόσιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ 2-0: Βράνιες - Γιαννούτσος

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ 1-1: Βράνιες - Λαμπρόπουλος

ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ 0-0: Τζανετόπουλος -Μπακάκης - Βράνιες

ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1: Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ 0-7: Λαμπρόπουλος - Τζανετόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ: 0-1 Βράνιες - Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ