ΑΕΚ

Στήνει τη μπάλα, βρίσκει γκολ

Στήνει τη μπάλα, βρίσκει γκολ
INTIME SPORTS

Με πέντε διαφορετικούς εκτελεστές στημένων φάσεων να διαθέτουν εξαιρετική ικανότητα στο να βρίσκουν συμπαίκτη σε θέση για γκολ ή απευθείας δίχτυα, ο Δέλλας είναι λογικό να δουλεύει όλο και περισσότερα κόλπα προκειμένου η ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία. Ήδη υπάρχουν αποτελέσματα...

Ήδη από την περσινή σεζόν, ο Τραϊανός Δέλλας έχει δώσει τεράστιο βάρος στην δουλειά στις στημένες φάσεις. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως πλέον σταθερά από την περσινή πρώτη αγωνιστική, στην τελευταία προπόνηση πριν από τα ματς, η άσκηση τακτικής αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Από πέρυσι ο προπονητής της ΑΕΚ έχει στη διάθεσή του δυο εξαιρετικούς "εκτελεστές" στημένων. Τον Πέτρο Μάνταλο και τον Έλντερ Μπαρμπόσα. Το καλοκαίρι προστέθηκαν σε αυτούς ο Ρόναλντ Βάργκας, ο Ροντρίγκο Γκάλο και ο Ντιέγκο Μπουονανότε.

Πλέον η ΑΕΚ έχει συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές, που έχουν εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων. Μάλιστα ο Βάργκας έχει ειδικότητα στα κόρνερ ("είναι ξυραφιές" λένε οι συμπαίκτες του) και ο Γκάλο στα φάουλ ("μισό γκολ είναι τα χτυπήματα του" λένε στα Σπάτα). Αυτή την πολυτέλεια των εξαιρετικών εκτελεστών, ο Δέλλας θέλει να την εκμεταλλευτεί και να την αξιοποιήσει ως ένα από τα βασικά επιθετικά όπλα της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν. Και έχει ήδη αρχίσει να το κάνει.

Η απόδειξη της υπεροπλίας

Στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος, απέναντι σε ΠΑΟΚ, Βέροια και Ατρόμητο, η ΑΕΚ έχει βρει δίχτυα από στημένες φάσες. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως τα έχει καταφέρει με τρεις διαφορετικούς "εκτελεστές". Στην Τούμπα ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ και ο Αραβίδης με κεφαλιά πέτυχε γκολ. Στην Βέροια ο Μπαρμπόσα με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων δίνοντας νίκη. Και στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ και ο Κρισάντους σκόραρε ένα δεύτερο στη σειρά για την Ένωση, τέρμα νίκης στα τελευταία λεπτά.

Όσο προχωρά η σεζόν, τόσο περισσότερο η ΑΕΚ θα γίνεται πιο επικίνδυνη και αποτελεσματική στις στημένες φάσεις. Διότι ολόκληρη η ομάδα θα αντιδρά σχεδόν αυτόματα, στα «φαρμακερά» χτυπήματα των πέντε «εκτελεστών» που υπάρχουν στην ομάδα. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζει ο Δέλλας σταθερά να "χωράει" στις προπονήσεις, επιπλέον δουλειά στις στημένες φάσεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ