ΑΕΚ

Στα ντέρμπι έχει Λιβάγια!

Στα ντέρμπι έχει Λιβάγια!

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, αφού είτε σκοράροντας είτε πασάροντας, είχε καταλυτική συμβολή στις επιτυχίες της Ένωσης. (VIDEOS)

Το περασμένο καλοκαίρι, εξαιτίας της "Αραουχομάνιας", η απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια απ' την ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού απ' τη Λας Πάλμας πέρασε στα ψιλά γράμματα. Η ποιότητα του Κροάτη επιθετικού είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά η ταμπέλα που τον συνόδευε στον ερχομό του στην Ελλάδα ήταν αυτή του οξύθυμου. Παράλληλα, η αδυναμία του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στα πρώτα φιλικά (αλλά κι επίσημα) παιχνίδια, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μουρμούρα για το αν είναι ικανός να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα της Ένωσης.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ο Κροάτης φορ όχι μόνο βοηθάει στο σκοράρισμα, αλλά είναι γενικότερα καταλυτικός για την επιθετική λειτουργία των "κιτρινόμαυρων". Μάλιστα, έχει μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή των ντέρμπι για την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, αφού έχει σημειώσει δύο καθοριστικά γκολ και έχει προσφέρει μία ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο στην σπουδαία ανατροπή με 3-2 επί του Ολυμπιακού.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όμως, καλύτερο θα είναι να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Στις 24 Σεπτεμβρίου, στο ντέρμπι με τους "ερυθρολεύκους", ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Κροάτη επιθετικό. Το γεγονός πως οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0 σε συνδυασμό με την μέτρια εμφάνιση του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο, "ανάγκασαν" τον Ισπανό τεχνικό να περάσει με την έναρξη του δεύτερου μέρους τον Λιβάγια.

Ο 24χρονος επιθετικός βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι "κιτρινόμαυροι" να ανατρέψουν το 2-0 και να πάρουν μία μεγάλη νίκη. Μάλιστα, όπως προείπαμε, ήταν κι ο παίκτης που στο 90ό λεπτό, με όμορφη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Ντιόγκο Φιγκέιρας και γύρισε στον Μάνταλο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Είναι εμφανές πως ο Λιβάγια διαθέτει στοιχεία που θυμίζουν περισσότερο περιφερειακό επιθετικό, παρά στράικερ. Παρ' όλα αυτά, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πριν από δύο εβδομάδες, λειτούργησε ως καθαρόαιμος σέντερ φορ και, παρότι η ομάδα του είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο, έδωσε το προβάδισμα στο 25ο λεπτό με προβολή απ' το ύψος της μικρής περιοχής. Τελικά, το γκολ που σημείωσε ήταν αρκετό για να χαρίσει (και) τη νίκη στην ομάδα του.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι του πρώτου γύρου έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής (19/11). Μπορεί ο Κροάτης να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κατάφερε να χριστεί σκόρερ, δίνοντας ένα σημαντικό βαθμό στην Ένωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1). Βέβαια, χρειάστηκε και ο παράγοντας "τύχη", αφού η μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα, κόντραρε και στον Νίκλας Χουλτ.

Συνολικά, ο Λιβάγια έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Δηλαδή, έχει συμμετοχή σε εφτά γκολ της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, σε κανένα απ' αυτά τα παιχνίδια οι "κιτρινόμαυροι" δεν έχουν γνωρίσει την ήττα. Αποκορύφωμα, το 2-2 με την Αούστρια Βιέννης, όπου σημείωσε και τα δύο γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να αποφύγει -έστω και στο 90'- την εντός έδρας ήττα.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ ΛΙΒΑΓΙΑ

Στα ντέρμπι έχει Λιβάγια!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ