ΑΕΚ

Σκουρλέτης: "Θα υπάρξει έγκριση της ΜΠΕ"

Σκουρλέτης: "Θα υπάρξει έγκριση της ΜΠΕ"
Σκουρλέτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στο θέμα του φακέλου της Περιβαλλοντικής Μελέτης για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Θετικά μαντάτα για το νέο γήπεδο, άκουσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ. Ο Πάνος Σκουρλέτης σε εκπομπή στο Kontra Channel μίλησε για το θέμα και ξεκαθάρισε πως προχωρήσει η έγκριση της περιβόητης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Κάτι που είναι απαραίτητο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης της οικοδομικής άδειας.

Μάλιστα η ΑΕΚ έχει ήδη στείλει και όλες τις απαντήσεις, που εκ των υστέρων ζητήθηκαν και στις οποίες αναφέρεται και ο Πάνος Σκουρλέτης στις δηλώσεις του.

Αναλυτικά όσα είπε για το γήπεδο της ΑΕΚ ο υπουργός ΠΑΠΕΝ:

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και νομίζω ότι επισήμως πια, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κανένας δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο. Πάμε λοιπόν με βάση αυτή την αποδοχή ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο... Απ’ ότι φαίνεται σε όλες πια τις πλευρές έχει ωριμάσει ότι το γήπεδο θα γίνει εκεί που ήταν το παλιό.

Να μιλήσουμε τώρα για την υλοποίησή του. Δεν είναι μια υπογραφή για να γίνει ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο έχει περιβαλλοντική μελέτη, οικοδομική άδεια, συγκοινωνιακή μελέτη, έχει χίλια δυο πράγματα. Εμείς αυτό που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή, μετά από μια φάση διαβούλευσης η οποία έπρεπε να γίνει όπως ο νόμος επιβάλλει, να αποφανθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια, να καταθέσουν τις απόψεις τους διάφοροι. Διατυπώθηκαν κάποιες παρατηρήσεις. Αυτές τις μαζεύουμε και είμαστε στην τελική φάση, που εγκρίνουμε την τελική μελέτη.

Εμείς παραλάβαμε από την Περιφέρεια την απόφασή της στις αρχές Φεβρουαρίου. Πόσο έχουμε τώρα; Δεν μπορούν να βγαίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι και να λένε ‘εδώ και ένα χρόνο’. Πηγαίνετε και βρείτε αυτόν που σας κορόιδεψε και γκρεμίσατε το γήπεδό σας. Όχι μόνο ο κύριος Γρανίτσας, αλλά και η επίσημη Πολιτεία τότε. Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως που εγώ, δηλαδή το Υπουργείο και εγώ μαζί, είπαμε προχθές όταν βγήκαν διάφορες διαρροές εκ μέρους διαφόρων παραγόντων της ΑΕΚ, είναι ότι δεν βοηθάει να λέμε έχουμε καθυστερήσει στο παρελθόν ένα χρόνο.

Τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και κυρίως διατυπώσαμε το ερώτημα ‘θέλετε να τοποθετηθείτε πάνω στις παρατηρήσεις που οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κάνει;’. Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, το λαμβάνει υπόψιν της η υπηρεσία και καμία φορά είναι εις βάρος σου. Διάβασα από τα ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα στείλει κάποιες απόψεις (σ.σ.: τα έγγραφα στάλθηκαν ήδη, αλλά η συνέντευξη είχε δοθεί πριν από αυτή την εξέλιξη). Αυτή λοιπόν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα προχωρήσουμε. Αλλά προσέχτε να δείτε. Η έγκριση από το Υπουργείο θα υπάρξει, αλλά αφορά την περιβαλλοντική μελέτη. Εμείς δεν συζητάμε τώρα για την οικοδομική άδεια. Γιατί λένε ‘βάλε (σ.σ.: υπογραφή), να ρίξουμε τα μπετά’. Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ