ΑΕΚ

Σκέψεις για "ρόμβο" από Μοράις

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Με διαφορετικό - σε σχέση με τα προηγούμενα ματς - σύστημα σκέφτεται να παρατάξει ο Ζοζέ Μοράις την ΑΕΚ στο ματς με την Κέρκυρα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από τότε που ο Ζοζέ Μοράις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, έχει δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά σχήματα. Και ακόμα φαίνεται να μην έχει βρει αυτό που ταιριάζει απολύτως στην ομάδα. Γι' αυτό και συνεχίζει τις δοκιμές.

Εκείνο που φάνηκε στη δοκιμή της Πέμπτης (1/12), είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στο μυαλό του ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα, για το ματς του Σαββάτου (3/12) με την Κέρκυρα.

Ο Μοράις πειραματίστηκε σήμερα, για πρώτη φορά, μ' ένα 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Με τον Σιμόες σε ρόλο κόφτη και τους Γαλανόπουλο και Γιόχανσον να παίρνουν τις θέσεις των δυο εσωτερικών χαφ. Ο Μάνταλος ήταν στην κορυφή του ρόμβου σ’ έναν ρόλο επιτελικό, ενώ ο Αλμέιδα είχε ως παρτενέρ τον Αραβίδη στην επίθεση.

Η σημερινή ήταν η πρώτη δοκιμή που έκανε ο Μοράις για το ματς με την Κέρκυρα. Αλλά είναι και η… προτελευταία, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στη διάθεση του μόνο μια ακόμα προπόνηση, μέχρι και το ματς. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Πάντως φαίνεται πως ο Μοράις βάζει στο "κάδρο" και το 4-4-2 με "ρόμβο" στη μεσαία γραμμή. Άλλωστε ο Πορτογάλος έχει δείξει πως από την μια έχει στο μυαλό του σχήμα με δεύτερο επιθετικό, αλλά από την άλλη δεν ήθελε να απομονώσει τον Μάνταλο στα άκρα. Και με τον «ρόμβο» πετυχαίνει και τα δυο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ