ΑΕΚ

Σιμόες: X-Factor για την ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αντρέ Σιμόες κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, να κάνει τη διαφορά στους αγώνες με Άρη και ΠΑΟΚ και να μετατραπεί σε X-Factor για τον Μάσιμο Καρέρα στη μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά και ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

H AEK πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά εκμεταλλεύτηκαν την κακή κατάσταση του Δικεφάλου και έφυγαν με ένα σημαντικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη. Κι η αλήθεια είναι πως η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ήρθε -κυρίως- ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομικού ταλέντου. Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και έκαναν τη διαφορά.

ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΒΑΡΝΑΣ - ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ, ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ

Ο Μάρκο Λιβάγια συνέχισε τα πολύ καλά παιχνίδια που πραγματοποιεί στα playoffs, έχοντας μία ασίστ και ένα γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης επιθετικός έχει βρει την... υγειά του στη θέση του αριστερού εξτρέμ, έχει ελευθερία κινήσεων από τον Μάσιμο Καρέρα και κάνει πολύ μεστά και συνάμα εξαιρετικά παιχνίδια.

Ωστόσο, για την Ένωση το πολύ θετικό νέο ενόψει της δύσκολης συνέχειας ήταν η πολύ καλή παρουσία των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Στράτου Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Ο Ουκρανός στόπερ, πέρα από το γκολ, είχε εξαιρετική εικόνα, διάβαζε σωστά τις φάσεις και βοήθησε την ΑΕΚ να χτίσει επιθέσεις από πίσω.

Παράλληλα, ενέπνεε εμπιστοσύνη στον Σβάρνα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Προφανώς, η αποχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες, που ήταν παρτενέρ του 22χρονου στόπερ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, έπαιξε ρόλο στη μέτρια εικόνα του προηγούμενου διαστήματος.

Όμως, με τη χθεσινή εμφάνιση (απ)έδειξε ότι με έναν έμπειρο αμυντικό δίπλα του, είναι ικανός να βοηθήσει τους "κιτρινόμαυρους". Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ο νεαρός αμυντικός βοηθούσε στην ανάπτυξη με πολύ καλές βαθιές μπαλιές και αλλαγές παιχνιδιού.

Ο ΣΙΜΟΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ X-FACTOR

Βέβαια, αν πρέπει να κάνουμε μία ειδική μνεία σε έναν ποδοσφαιριστή της Ένωσης για την εικόνα που παρουσίασε στο ντέρμπι των Δικεφάλων, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ, μετά την επιστροφή στη δράση, δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος και κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Η θέση "6" στο 4-3-3 του Μάσιμο Καρέρα δείχνει πως ταιριάζει ιδανικά στον 30χρονο μέσο, ο οποίος, όπως συνέβη και στη ρεβάνς των ημιτελικών με τον Άρη, ήταν εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) παικτών της ομάδας του. Ο Σιμόες έβγαλε πολλά τρεξίματα, ενέπνεε σιγουριά με τις κοντινές πάσες του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πίεζε ψηλά και δημιουργούσε πρόβλημα στην ανάπτυξη των αντιπάλων του.

Η εμφάνισή του κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ αποτελεί και ένα μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν και να θεωρήσουν ως δεδομένο πως δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν. Πλέον, ο Σιμόες όχι μόνο είναι σημαντικός στα πλάνα του Καρέρα έως και το φινάλε της σεζόν, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα εναπομείναντα παιχνίδια των playoffs, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ειδικά, μάλιστα, στον τελικό με τους Πειραιώτες, όπου το 4-3-3 (έστω κι αν είναι πρώιμη μία τέτοια συζήτηση) μπορεί να κριθεί ως κατάλληλο για να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Σιμόες μπορεί να μετατραπεί σε X-Factor. Από την στιγμή, άλλωστε, που στον αγώνα των playoffs με τους "ερυθρολεύκους" στο ΟΑΚΑ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή η απουσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Διπλό δεύτερης θέσης για την Ένωση
Super League: Η βαθμολογία των playoffs
Νάτσο Σκόκο: Επίσημα στη Νιούελς με τρομερό video
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ