ΑΕΚ

Σιμάνσκι: Κρύο αίμα

Σιμάνσκι: Κρύο αίμα

Ο Μάσιμο Καρέρα είπε συγκεκριμένα πράγματα για τον Ντάμιαν Σιμάνσκι πριν από το ντεμπούτο του Πολωνού. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ δικαίωσε τον Ιταλό προπονητή στα πρώτα του 79 λεπτά με αντίπαλο τον Βόλο.

Η γνωριμία του Ντάμιαν Σιμάνσκι με τον κόσμο της ΑΕΚ διήρκεσε 79 λεπτά και ολοκληρώθηκε με αποθέωση του Πολωνού χαφ που βρίσκεται στη χώρα μας μόλις μερικές ημέρες, έχοντας προλάβει να κάνει πέντε προπονήσεις στα Σπάτα...

Τι είδαμε από τον Σιμάνσκι στο ντεμπούτο του; Αρκεί κανείς ν' ανατρέξει στις δηλώσεις του Μάσιμο Καρέρα όταν γνωστοποιήθηκε η απόκτηση του παίκτη με δανεισμό από την Γκρόζνι: " Είναι κεντρικός χαφ, είναι ποιοτικός, έχει καλά ποδιά, παίζει με ένταση και ήταν αυτό που χρειαζόμασταν μετά από τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου".

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να πάρει παίκτες απλά για να τους πάρει αλλά θα κινηθεί για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που χρειάζονται 100% στον προπονητή.

Ο Ιταλός τον ήθελε και τον έχει. Ο Καρέρα τον αποθέωσε πριν από το ντεμπούτο και σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκε διότι από τον Σιμάνσκι κόντρα στον Βόλο, είδαμε αρκετά πράγματα απ' αυτά που είπε ο Καρέρα ότι περιμένει από τον νεοαποκτηθέντα Πολωνό.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ήταν κρύο αίμα στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Πολωνός φάνηκε να έχει μπει στο νόημα όλων όσων ζήτησε ο Μάσιμο Καρέρα με το καλήμερα σας.

Ο 25χρονος κάλυψε τη θέση του και έδωσε αρκετές βοήθειες στους δύο σημαντικότερους τομείς των υποχρεώσεών του. Σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και στη δημιουργία, ένα κομμάτι από το οποίο η Ένωση ζητούσε ουσία εδώ και καιρό.

Στον Σιμάνσκι διακρίναμε ότι από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα πως γνώριζε τις θέσεις που βρίσκονται οι συμπαίκτες του (παρότι πιθανόν να μην έχει μάθει τα ονόματά τους) και προσπαθούσε εξίσου καλά και με τα δύο πόδια να βρει τις επικίνδυνες μεταβιβάσεις, αξιοποιώντας τις κινήσεις στους χώρους που είχε δώσει εντολή ο Καρέρα να χτυπάει η ομάδα του. Παράλληλα, τις δύο φορές που του δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσει τη φάση το έκανε.

Η ΑΕΚ σπάνια τα τελευταία χρόνια είχε κεντρικό μέσο με διάθεση να σουτάρει και να μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους του box to box. Σημαντικό, επίσης, ήταν ότι ο Σιμάνσκι παρότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του στο ρωσικό πρωτάθλημα, μπήκε και έπαιξε χωρίς να παρουσιάσει κόπωση ή έλλειψη ρυθμού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ