ΑΕΚ

Σε "αναμμένα κάρβουνα" για την Αγιά Σοφιά

Σε "αναμμένα κάρβουνα" για την Αγιά Σοφιά
Δημήτρης Μελισσανίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΑΕΚ περιμένουν να ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά, προκειμένου να πάρουν την οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν τις εργασίες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Την καθυστέρηση που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην πρόοδο της υπόθεσης της κατασκευής του γηπέδου, τα δυσκίνητα γρανάζια της γραφειοκρατίας, στην ΑΕΚ την είχαν υπολογίσει και την περίμεναν. Όμως η αλήθεια είναι πως η υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται, καθώς δεν θέλουν να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για να ξεκινήσει το έργο.

Ειδικά από την στιγμή που ο φάκελος για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι συμπληρωμένος μ’ όλες τις θετικές γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και από την Περιφέρεια Αττικής. Και εκείνο που απομένει, είναι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες στο ΥΠΕΚΑ, με την υπογραφή και του υπουργού. Στην ΑΕΚ περίμεναν πως αυτό θα είχε γίνει μέσα στον Γενάρη. Κάτι που δεν συνέβη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Δικέφαλος 1924 Νίκος Στράτος, έλεγε πως σ’ έναν μήνα αισιοδοξούν πως θα έχουν την οικοδομική άδεια. Πάντως υπάρχει δεδομένα προβληματισμός και δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση. Και αυτό το μετέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Σταύρο Κοντονή.

Βεβαίως ο υφυπουργός αθλητισμού είναι ο πλέον αναρμόδιος, ως προς το διαδικαστικό της υπόθεσης. Όμως αφενός είναι κυβερνητικό στέλεχος, αφετέρου εμπίπτει στην αρμοδιότητα οτιδήποτε αφορά τον τομέα του αθλητισμού. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για έναν έργο κατασκευής γηπέδου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην συνάντηση με τον Κοντονή επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ το νέο γήπεδο και επίσης πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις άμεσα, είναι πολύ πιθανό να γίνει νέα συνάντηση ακόμα και με τον υπουργό ΠΕΚΑ Πάνο Σκουρλέτη. Ωστόσο στην ΑΕΚ θεωρούν πως το θέμα θα προχωρήσει και δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ