ΑΕΚ

Ρώτησε (και) για Γκάλο ο Σάντος

Ρώτησε (και) για Γκάλο ο Σάντος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να δει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί στο γήπεδο να υπήρχαν τρεις Πορτογάλοι (Ζέκα, Σιμόες, Μπαρμπόζα) αλλά ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο Γκάλο.

Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του πρώην τεχνικού των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού κι Εθνικής Ελλάδας και νυν της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου για να δει από κοντά το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Στο γήπεδο υπήρχαν τρεις Πορτογάλοι (Έλντερ Μπαρμπόζα, Αντρέ Σιμόες και Ζέκα) με το δεύτερο να είναι το πιο hot όνομα - μεταγραφικά κι όχι μόνο - στο μπλοκάκι του. Όμως, ο Φερνάντο Σάντος ενδιαφέρθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr - και για έναν ο οποίος δεν ήταν στο χορτάρι και δεν θα μπορούσε να ήταν καθώς εξέτιε την τιμωρία του. Κι ο οποίος δεν είναι Πορτογάλος.

Ο λόγος για τον 29χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ της Ένωσης, Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Γκάλο, μια από τις καλύτερες θερινές μεταγραφικές κινήσεις της Ένωσης, γεννήθηκε το 1986 στο Ρίο Μπράνκο της Βραζιλίας, κι από το 2006 έως το 2008 αγωνίστηκε στην ομάδα της πατρίδας του, Αβαΐ.

Από το 2008, ωστόσο, ήταν κάτοικος Πορτογαλίας. Η βάση του ήταν στην Μπράγκα, αν και μέχρι το 2011 δόθηκε δανεικός σε Ζιλ Βισέντε και Ακαντέμικα. Ενδεικτικό είναι ότι και την περυσινή σεζόν την πέρασε στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα.

Ο Φερνάντο Σάντος, απόλυτος γνώστης τόσο της πορτογαλικής όσο και της ελληνικής πραγματικότητας, εκτιμά τον Ροντρίγκο Γκάλο και το ενδεχόμενο πορτογαλοποιήσής του είναι πάντα ανοικτό. Εξάλλου, δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας και δεν έχει κάποιο κώλυμα. Άλλωστε, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας Βραζιλιάνος φορά τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Ντέκο, Πέπε, Λιέντσον είναι μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Φερνάντο Σάντος βρέθηκε χθες στην Πόλη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι μεταξύ Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε, καθώς εκεί αγωνίστηκαν οι Μπρούνο Άλβες, Νανί και Κουαρέσμα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ