ΑΕΚ

Ροντρίγκες: "Για την ώρα είμαι εδώ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πατίτο Ροντρίγκες ήταν αινιγματικός τόσο για το μέλλον του, όσο και για όσα συνέβησαν την προηγούμενη σεζόν, ενώ χρειάστηκε ακόμα και να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση για την ατάκα "εγώ είμαι έντιμος".

Μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες το μέλλον του Πατίτο Ροντρίγκες στην ΑΕΚ, έμοιαζε επιεικώς… θολό. Άλλωστε είχε προηγηθεί η απουσία του από τα ματς των play off, "σπέκουλα" για το συμβόλαιο του και η φημολογούμενη πρόταση από το Μεξικό.

Αποστολή στο Κίελτσε: Κώστας Τσίλης

Βεβαίως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι εδώ στο Κίελτσε και δουλεύει στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Όμως στη σημερινή συνέντευξή του, αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το έκανε πιο θολό. Τόσο ως προς το μέλλον του, όσο και ως προς τα δεδομένα του συμβολαίου του.

Άλλωστε, μόνο το γεγονός πως στην ερώτηση αν θα είναι και του χρόνου στην ΑΕΚ απάντησε "για την ώρα ναι", τα λέει όλα. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Πατίτο μίλησε για εντιμότητα, όταν τέθηκε το θέμα του συμβολαίου του, χωρίς να διευκρινίζει στη συνέντευξη αν και σε ποιους χρεώνει ανεντιμότητα, κάτι που προφανώς θα μπορούσε να εκληφθεί και ως… αιχμή προς την ΑΕΚ.

Γι' αυτό και χρειάστηκε, αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη και στο μεσοδιάστημα μέχρι να δημοσιευτεί, να διευκρινήσει ο Πατίτο και εντός της ομάδας και κατόπιν δημοσίως με νέα δήλωση, τι ακριβώς εννοούσε.

"Απλά να διευκρινίσω ότι -αν κάποιοι το εξέλαβαν έτσι- εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να αφήσω το παραμικρό υπονοούμενο για την ομάδα μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, ξεκαθάρισα στη συνέντευξή μου ότι είμαι εδώ στο 100% και πως ό,τι έχω να συζητήσω με την ομάδα μου, δεν πρόκειται να το κάνω δημόσια μπροστά στις κάμερες".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πατίτο:

Θα θέλαμε να μας κάνεις ένα "ταμείο" της περσινής παρουσίας του και να μας πεις αν ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δει τον πραγματικό Πατίτο ή αισθάνεσαι πως τον… χρωστάς;

"Είμαι ικανοποιημένος από τη χρονιά που έκανα. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα και να βελτιώνομαι συνεχώς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν νιώθω ότι χρωστάω κάτι άμεσα".

Έχουμε μπερδευτεί λίγο με την κατάσταση του συμβολαίου του στην ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι δεσμεύεσαι μέχρι το 2018, αλλά υπάρχει κάτι που θα πρέπει να υπογράψεις καινούργιο;

"Θα ήθελα να μην μιλήσω αναλυτικά για την κατάσταση του συμβολαίου μου. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι ένα άτομο έντιμο, μου αρέσει να υπάρχει εντιμότητα. Γενικά, υπάρχει εντιμότητα στα άτομα που δουλεύουν στο προπονητικό τιμ, οι συμπαίκτες μου, τα άτομα που ξυπνάνε καθημερινά για να πάνε για δουλειά ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν ένα εισιτήριο προκειμένου να έρθουν και να δούνε την ΑΕΚ. Οτιδήποτε άλλο θα προτιμούσα να το πω μέσα σε τέσσερις τοίχους, με αυτούς που πρέπει να μιλήσω, χωρίς να υπάρχουν κάμερες".

Ποιος δεν είναι έντιμος;

"Μόλις σας είπα ότι αν θέλω να πω ότι κάποιος δεν είναι έντιμος προτιμώ να το πω face to face. Δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένα. Μίλησα για το λόγο που είμαι εδώ και για έντιμους ανθρώπους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Επομένως θα είσαι στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν;

"Για την ώρα, ναι".

Άρα υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να μην είσαι...

"Δεν το ξέρω. Για την ώρα είμαι εδώ, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2018 και είμαι 100% συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Φέτος που βρίσκεσαι με την ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας (σ. σ. πέρυσι δεν ήταν καθώς αποκτήθηκε αργότερα), θεωρείς ότι θα σου κάνει καλό σε αγωνιστικό επίπεδο; Και πως κρίνεις το ότι έχεις τον ίδιο προπονητή;

"Για μας τους ποδοσφαιριστές η περίοδος της προετοιμασίας είναι η πιο σημαντική πριν ξεκινήσει η σεζόν. Πέρσι δεν είχα κάνει προετοιμασία, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πρώτες μέρες είναι αρκετά δύσκολες, αλλά, νομίζω ότι θα αποδοθούν οι καρποί σε βάθος χρόνου. Είναι επίσης πολύ καλό που δουλεύω με τον ίδιο άνθρωπο τον ίδιο προπονητή, σκέφτομαι με τον τρόπο που σκέφτεται, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα έχω κάποιο παράπονο αν θα επιλεγώ για βασικός. Η δουλειά μου είναι να κάνω καλές προπονήσεις και να διεκδικώ τη θέση μου στην ενδεκάδα".

Για τη θέση που θέλεις να παίζεις;

"Αριστερό εξτρέμ. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα ή πρόβλημα με τη θέση. Ο προπονητής ήξερε. Δεν υπάρχει κάτι πάνω σε αυτό".

Ήταν η καλύτερη στιγμή σου το περσινό γκολ στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Αν πρέπει να σκεφτώ την προηγούμενη χρονιά θα πρέπει να μιλήσουμε για μία ζυγαριά. Είναι πάρα πολύ θετικό να σκοράρεις κόντρα στον Ολυμπιακό, ο κόσμος ακόμα και σήμερα το θυμάται, είναι πολύ χαρούμενοι μαζί μου, αλλά εγώ προτιμώ να ζυγίζω τα πράγματα σε σχέση με την απόδοσή μου κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Και θέλω να σκοράρω και άλλο. Και κόντρα στον Ολυμπιακό".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τι έλειψε πέρυσι από την ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα; Μπορεί να τα καταφέρει φέτος;

"Χωρίς καμία αμφιβολία πάμε για το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν πολλές χώρες που μία ομάδα παίρνει τόσα πολλά πρωταθλήματα και να συμμετέχει συνεχόμενα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι η συμμετοχή στο Champions League και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για εμάς έχει την ίδια διάσταση στο μυαλό μας. Ίσως ο κόσμος σκέφτεται μόνο την Ευρώπη, αλλά όχι. Θέλουμε το ίδιο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ