ΑΕΚ

Ρικάρντο Ρόσα: "Jogo bonito με Πογέτ η ΑΕΚ!"

Ρικάρντο Ρόσα: "Jogo bonito με Πογέτ η ΑΕΚ!"

Ο παλαίμαχος διεθνής Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, Ρικάρντο Ρόσα, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Γιάννη Φιλέρη και Βασίλη Τεμπέλη, για τον Γκουστάβο Πογέτ, τον Μάρκο Σίλβα και τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, Ρικάρντο Ρόσα, για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Για το τι θυμάται από τον Πογέτ, ως βοηθός του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ: "Είναι ένας μεγάλος προπονητής. Έχει δουλέψει με μεγάλους παίκτες. Έχει κάνει σπουδαία καριέρα ως παίκτης. Η δουλειά που έκανε ήταν περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι. Παρακολούθησα την καριέρα του. Δεν είναι τυχαία η πορεία του με την Μπράιτον. Έχει την απαραίτητη εμπειρία για να δουλέψει στην συνέχεια και στην Σάντερλαντ. Είναι μεγάλος τεχνικός".

Για το τι ομάδα μπορούμε να περιμένουμε ότι θα φτιάξει στην ΑΕΚ: "Του αρέσει το όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο στην Αγγλία σε σχέση με την Ευρώπη. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να παίξει ένα ποδόσφαιρο πιο γρήγορο, λατινοαμερικάνικο".

Για το πως είναι σε θέματα πειθαρχίας: "Τον έζησα ως βοηθό, είναι αλλιώς ως πρώτος. Θα είναι πιο αρχηγός. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές. Έχει άμεση επαφή με τους ποδοσφαιριστές, ειδικά σε αυτούς που προέρχονταν από την Λατινική Αμερική. Το γνώρισα από κοντά αυτό. Είναι αψεγάδιαστος σε θέματα πειθαρχίας."

Για το πιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Πογέτ: "Είναι έμπειρος, έχει προπονήσει σε υψηλό επίπεδο. Οι νίκες κρατούν όλους τους προπονητές του κόσμου. Θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί. Η Αγγλία δεν μοιάζει με άλλο στυλ ποδοσφαίρου. Το πρώτο είναι να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές για το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει και μετά τον κόσμο με το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει και τα αποτελέσματα που θα φέρει."

Για το αν παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα: "Πιο πολύ τα αποτελέσματα. Όποτε μπορώ τα ματς. Πιο πολύ έχω τον Ολυμπιακό, γνωρίζω ότι ο Μάρκο Σίλβα έχει μόνο νίκες. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχω δει τα ματς του Ολυμπιακού στο Champions League που αποτελεί τον εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: "Θα σημειώσει πάρα πολλά γκολ. Είναι μεγάλος παίκτης. Σου δίνει την εντύπωση ότι είναι τεμπέλης, αλλά του αρκούν ένα με δύο λεπτά για να κάνει την διαφορά. Ήμασταν συμπαίκτες στην Τότεναμ, αλλά με ένα λεπτό αλλάζει την οικονομία του αγώνα."

Για το τι κάνει τώρα: " Έχω καταλάβει ότι δεν έχω το προφίλ να γίνω ποδοσφαιριστής, αλλά μέσα από την εμπειρία που έχω, από την Μπενφίκα, την Τότεναμ και την εθνική Πορτογαλίας, ίσως να βοηθήσω σε κάποιο άλλο πόστο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ