ΑΕΚ

Ρεκόρ πενταετίας της ΑΕΚ και στο πρόστιμο

Ρεκόρ πενταετίας της ΑΕΚ και στο πρόστιμο

Το πρόστιμο "μαμούθ" στους Μάρκο Λιβάγια και Έλντερ Λόπες, ήταν το υψηλότερο που έχει πάρει παίκτης της ΑΕΚ την τελευταία πενταετία. Το χιλιάρικο, οι 12.000 ευρώ, το δις εξαμαρτείν και τα… τραπεζώματα.

Όσοι είχαν παρατηρήσει πόσο βαριά σκιά έριξαν στους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της ΑΕΚ για την πρόκριση στους ομίλους τουChampionsLeague, οι αποβολές του Λιβάγια και του Λόπες, ήταν βέβαιοι πως ο πέλεκυς θα έπεφτε βαρύς.

Άλλωστε το είχαν εμμέσως πλην σαφώς προαναγγείλει από το ίδιο βράδυ του παιχνιδιού με την Βίντι και ο Μελισσανίδης και ο Ουζουνίδης. Μετά ήρθαν και τα "γκάζια" του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ κατ’ ίδιαν στον Λιβάγια στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων και έγινε απολύτως ξεκάθαρο το τι θα επακολουθούσε.

Οι 40.000 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν ως πρόστιμο ο Κροάτης και ο Λόπες, όχι μόνο συνιστούν 10.000 ευρώ για κάθε μια από τις τέσσερις αγωνιστικές τιμωρίας που επέβαλλε η UEFA, αλλά είναι και το υψηλότερο της πενταετίας. Μετά το ρεκόρ σε έσοδα και διαρκείας, έγινε ρεκόρ και στο πρόστιμο. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως οι δυο παίκτες το περίμεναν. Είχε φανεί από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Λιβάγια στην Κροατία, όταν είχε ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής. Εξ ου και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Όμως παρόλα αυτά, σε σχέση με τις "καμπάνες" που έχουν "πέσει" σε παίκτες στα χρόνια της νέας εποχής της ΑΕΚ, αυτή είναι η μεγαλύτερη. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ΠΡΩΤΗ "ΚΑΜΠΑΝΑ"

Πειθαρχικά παραπτώματα διαχρονικά υπάρχουν σε αποδυτήρια ομάδων. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ, αυτή την τελευταία πενταετία, είναι μάλλον σπάνια. Με τους… άτακτους να είναι μετρημένοι και μάλιστα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ένας εξ αυτών, ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ράφικ Τζεμπούρ.

Ρεκόρ πενταετίας της ΑΕΚ και στο πρόστιμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν και ο πρώτος που "έφαγε" πρόστιμο. Τον Αύγουστο του 2015, ο Αλγερινός την έκανε… κοπάνα από προπόνηση. Και με εισήγηση του τότε προπονητή Τραϊανού Δέλλα, πλήρωσε πρόστιμο ένα χιλιάρικο. Αφού πρώτα απολογήθηκε και δεσμεύτηκε πως δεν θα το ξανακάνει. Παρόλο που αργότερα το έκανε ακόμα δυο φορές.

ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Μπροστά στις 40.000 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν ο Λιβάγια με τον Λόπες, οι 12.000 ευρώ μοιάζουν μικρό ποσό. Όμως είναι και το αμέσως μεγαλύτερο που έχει πάρει παίκτης της ΑΕΚ. Ήταν ο Ρόναλντ Βάργκας. Πάλι για αποβολή. Κάτι που έδειχνε πως παγίως υπάρχει ευαισθησία με τα ζητήματα των απευθείας αποβολών.

Ρεκόρ πενταετίας της ΑΕΚ και στο πρόστιμο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Νοέμβρη του 2015 και με προπονητή τον Γκας Πογέτ, ο Βενεζουελάνος κτύπησε εκτός φάσης τον Λανθαρότε του Αστέρα Τρίπολης και είδε απευθείας κόκκινη. Η ΑΕΚ έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ και ο Βάργκας πλήρωσε με 12.000 ευρώ, με απολογία, συγγνώμη και δέσμευση πως δεν θα επαναληφθεί, εκείνη την αποβολή.

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ

Όχι μια, αλλά δυο φορές πρόστιμο, με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της ΑΕΚ, κλήθηκε να πληρώσει ο Όγκνιεν Βράνιες. Την πρώτη φορά πέρυσι τον Νοέμβρη, όταν είχε θερμό επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ στο φιλικό με την Τσουκαρίκι στα Σπάτα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και την δεύτερη φορά, όταν απουσίασε αδικαιολόγητα από μια προπόνηση τον περασμένο Γενάρη, όταν ήταν ανοικτό το θέμα μεταγραφής του στην Άντερλεχτ.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ "ΕΣΒΗΝΑΝ" ΜΕ… ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Πολλές φορές, τα μικρά πειθαρχικά παραπτώματα, έσβηναν με τον… θύτη να πληρώνει τον λογαριασμό ενός δείπνου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ακόμα και τα λίγο μεγαλύτερα έσβηναν μ’ αυτό τον τρόπο. Και ο Χρήστος Αραβίδης ήταν οικοδεσπότης και αυτός που είχε αναλάβει να πληρώσει τον λογαριασμό σε δείπνο ποδοσφαιρικού τμήματος, όταν είχε αφήσει αιχμές κατά του προπονητή Κετσπάγια σε social media.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ