ΑΕΚ

Ραμπεσαντρατανά: "Η ΑΕΚ ήταν μια μαλ@κι@"

Ραμπεσαντρατανά: "Η ΑΕΚ ήταν μια μαλ@κι@"

Ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά θυμήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πέρασμά του από την ΑΕΚ και διηγήθηκε τα "καψόνια" που του έκανε ο τότε πρόεδρος της Ένωσης.

Στο γαλλικό περιοδικό, "Virage", μίλησε ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά ενθυμούμενος το πέρασμά του από την Ελλάδα με τη φανέλα της Ένωσης. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός απέδωσε σε αυτό το χαρακτηρισμό "μαλ@κι@", μίλησε για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος και διηγήθηκε τα καψώνια που του έκανε ο τότε πρόεδρος του "Δικεφάλου" προκειμένου να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από την ομάδα.

"Ήθελα μία εμπειρία στο εξωτερικό. Αποδέχθηκα την πρώτη που έφτασε στα χέρια μου. Ήθελα ασφάλεια. Ήταν μ@λ@κια! Έπρεπε να περιμένω για άλλες επιλογές. Ειδικά όταν ήξερες τι συνέβαινε στην ΑΕΚ. Θα σας εξηγήσω πως υπέγραψα. Βρισκόμουν σε κάτι γραφεία στο Παρίσι με τον ατζέντη μου και ανθρώπους της ΑΕΚ.

Ο μάνατζερ είναι ο Μιλάν Σαλασάν. Την στιγμή που υπέγραφα δέχθηκε τηλεφώνημα από την Ρέιντζερς. Βγήκε έξω από το γραφείο και μου είπε να σκίσω το συμβόλαιο που υπέγραφα στην ΑΕΚ. Μου είπε ότι με θέλει η Ρέιντζερς. Ήταν προφανές πως έπρεπε να επιλέξω την Ρέιντζερς. "Είναι αστείο αυτό που λες, μόλις υπέγραψα" του απάντησα. Τελικά ταξίδεψα στην Αθήνα υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Προπονητής της ΑΕΚ εκείνη την εποχή ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο άνθρωπο. Όλα μαζί του κύλησαν ωραία. Στο ξεκίνημα της σεζόν τραυματίστηκα και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης. Ο πρόεδρος με ρώτησε πότε θα ξαναπαίξω προκειμένου να τροποποιήσει τους όρους του συμβολαίου.

Δεν είχα το δικαίωμα να παίξω παρά μόνο να προπονούμαι. Ο Σάντος ήταν στενοχωρημένος γι' αυτό. Τον Ιανουάριο του 2002 έφτασα στο σημείο να μην μπορώ ούτε να προπονηθώ. Μου το απαγόρευσε ο πρόεδρος. Σταμάτησε να με πληρώνει. Δεν έκανα προπονήσεις, αλλά έπρεπε να βρίσκομαι στο προπονητικό κέντρο, υπογράφοντας το σχετικό έγγραφο προσέλευσης και εν συνεχεία αποχωρούσα.

Ένα πρωί επιστρέφοντας στο σπίτι μου δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα. Τα κλειδιά δεν έμπαιναν. Ο πρόεδρος είχε αλλάξει τις κλειδαριές και έπρεπε να φωνάξω κλειδαρά. Λίγο αργότερα με κάλεσε και μου φώναξε. "Πρέπει να φύγεις και να μας δώσεις τα κλειδιά''. Μάλιστα έβρισε και την σύζυγο μου. Επέστρεψα σπίτι και είχε πάλι αλλάξει την κλειδαριά. Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια της συνάντησης μας.

Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω καταγγελία, μάζεψα τα πάντα από το σπίτι και πήρα το πρώτο αεροπλάνο με την σύζυγο μου με προορισμό την Γαλλία. Υπέγραψα για τρία χρόνια και παρά τις διαμαρτυρίες μου έλαβα μόλις τρία μηνιάτικα."

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ