ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψάχνει (και) στην αγαπημένη της αγορά

Ψάχνει (και) στην αγαπημένη της αγορά

Στην αγαπημένη της χειμερινή αγορά για τα χαφ, ψάχνει και πάλι η ΑΕΚ ώστε να κάνει την κίνησή της.

Η μεταγραφή ενός χαφ τον Γενάρη ήταν κίνηση δεδομένη για την ΑΕΚ, πριν ακόμα καλά - καλά βγει το… φθινόπωρο. Ήταν βλέπετε μια εκκρεμότητα, που έμεινε από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Όμως στην πορεία προέκυψε και η εξέλιξη με τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Επομένως το ψάξιμο της ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, γίνεται σε πρώτη φάση, για δυο κινήσεις. Επομένως τα μάτια της Ένωσης πέφτουν σε διάφορα μήκη και πλάτη του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Στο ρεπορτάζ του Sport24.gr και του Βαγγέλη Αρναούτογλου διαβάσατε αφενός τι ισχύει με την περίπτωση του Αργεντινού Αρέγκι, που είναι πολύ ψηλά στην λίστα και αφετέρου για την αναζήτηση στην αγορά της Σκανδιναβίας.

Τις τελευταίες ώρες, με την… συνδρομή και δημοσιευμάτων από την Σουηδία, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ έχει στρέψει το βλέμμα της στην σουηδική αγορά. Δεν μοιάζει παράλογο να ισχύει. Τα τελευταία τρία χρόνια, η ΑΕΚ έχει αποκτήσει, μήνα Γενάρη, δυο χαφ από την Σουηδία. Σε διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους. Τον Γενάρη 2015 έκανε την μεταγραφή του Γιάκομπ Γιόχανσον και δυο χρόνια μετά απέκτησε τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς.

Και αν από τον Αϊντάρεβιτς, το μόνο που έμεινε στην ΑΕΚ ήταν τα γκολ με Ολυμπιακό και Ντιναμό Κιέβου, η μεταγραφή του Γιόχανσον ήταν από τις πιο πετυχημένες της τελευταίας πενταετίας. Επίσης η αγορά της Σουηδίας έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε σχέση με άλλες αγορές. Με δεδομένο πως το πρωτάθλημα της χώρας έχει τελειώσει, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που το συμβόλαιο τους έχει τελειώσει. Επομένως πολλές και αξιόλογες επιλογές ελεύθερων παικτών.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, είναι λογικό να ρίχνει ματιές για χαφ και στην σουηδική αγορά. Οι φήμες λένε πως έχει εντοπίσει και τον στόχο. Οι Σουηδοί έγραφαν χθες (5/12), πως στην λίστα της ΑΕΚ βρίσκεται ο Σάιμον Τερν. Αλλά με συμβόλαιο μέχρι και το 2020 και κόστος ανάμεσα στο 1,5 και 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι μια περίπτωση από δύσκολη έως απλησίαστη. Επίσης οι Σουηδοί επαναφέρουν στην επικαιρότητα το όνομα του 23χρονου, Γέσπερ Κάρλστρομ της Τζουγκάρντεν, το όνομα του οποίου είχαν εμπλέξει με την ΑΕΚ και πριν από περίπου έναν μήνα. Ωστόσο το πιθανότερο είναι πως ο στόχος που έχουν βάλει στην Ένωση, δουλεύεται υπό άκρα μυστικότητα και δεν βρίσκεται στα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ