ΑΕΚ

"Ψαλίδι" στο ρόστερ, αλλά με πλάνο

"Ψαλίδι" στο ρόστερ, αλλά με πλάνο
Γροντής Πεταυράκης INTIME SPORTS

Είναι ειλημμένη η απόφαση για την αποχώρηση παικτών από τα Σπάτα τον Γενάρη, αλλά αυτό θα γίνει πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο και συνεργασία μεταξύ όλων στην ΑΕΚ.

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες που έθεσε ο Γκουστάβο Πογέτ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ΑΕΚ, ήταν η αξιολόγηση και κατόπιν η μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να δουλεύει με 24 – 25 παίκτες. Και στην ΑΕΚ παρέλαβε συνολικά 32. Μόνο οι τερματοφύλακες, ήταν πέντε.

Στο Sport24.gr είχατε διαβάσει πως ο Πογέτ ήταν αποφασισμένος να βάλει «ψαλίδι» στο ρόστερ. Ενώ το παραδέχθηκε και δημοσίως ο τεχνικός της ΑΕΚ. Ήδη έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ωστόσο αυτές οι αποχωρήσεις δεν θα γίνουν… ατάκτως, αλλά πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο.

Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει πως δεν θέλουν να ακολουθήσουν μια πολιτική πολλών δανεικών ποδοσφαιριστών. Γι αυτό άλλωστε και μέχρι τώρα, απ’ όσους βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου από τα Σπάτα, μόνο ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος έχει ενημερωθεί πως θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού. Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ θα επιδιώξουν είτε να παραχωρήσουν με μεταγραφή κάποιους παίκτες, είτε να προχωρήσουν ακόμα και σε διαζύγια με λύσεις συμβολαίων.

Στην περίπτωση για παράδειγμα του Δημήτρη Ανάκογλου, αν προκύψει κάποια πρόταση από ομάδα, θα αντιμετωπιστεί θετικά, από την στιγμή που φαίνεται πως προς το παρόν δεν βρίσκεται στο πλάνο του Γκας Πογέτ. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Και ο Ανάκογλου όπως είναι λογικό, από την μια θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ, από την άλλη θέλει να παίξει και μπάλα. Ενδεχομένως να εξεταστεί το ζήτημα του δανεισμού, στον οποίο αρχικά ο παίκτης έδειχνε αρνητικός, αλλά ως έσχατη λύση θα την συζητήσει. Προς το παρόν όμως, φαίνεται να απορρίπτεται από την ΑΕΚ.

Στην περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους τα πράγματα ίσως είναι πιο απλά. Αν βρεθεί κάποια πρόταση από ομάδα, τότε θα παραχωρηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση τότε ενδεχομένως να προχωρήσει κουβέντα για ένα διαζύγιο. Όλα αυτά όμως, υπό την προϋπόθεση πως θα αποκτηθεί επιθετικός τον Γενάρη.

Προς… διαζύγιο

Τρεις και πιθανόν τέσσερις ακόμα ποδοσφαιριστές βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου από τα Σπάτα τώρα τον Γενάρη. Και μάλιστα με… διαζύγιο. Ο Δημήτρης Γροντής και ο Σταύρος Πεταυράκης είναι δυο ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από τον Πογέτ και το συμβόλαιο τους λήγει το καλοκαίρι. Επομένως ακόμα και αν υπήρχε η σκέψη του δανεισμού, δεν έχει νόημα. Επίσης ο Φωτης Καραγκιολίδης θα είναι ο ένας από τους πέντε τερματοφύλακες που θα ψάξει για άλλον σταθμό στην καριέρα του και πολύ πιθανό να τον ακολουθήσει και ο Ηλίας Βούρας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ