ΑΕΚ

"Πού είναι το 50-50;"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα λάθη του Αρετόπουλου και η εύνοια του Σιδηρόπουλου προς τον ΠΑΟΚ, προκάλεσαν προβληματισμό στην ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και κατά πόσο το παιχνίδι παίζεται στα ίσα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η προ τριών εβδομάδων επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Βίτορ Περέιρα, δεν ήταν εθιμοτυπική.

Ο "Τίγρης", όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, ήθελε αφενός να περάσει το μήνυμα προς άπαντες τους (συν)ΑΕΚτζήδες, ότι μόνο απαθής δεν παρακολουθεί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 24 χρόνια και αφετέρου να τονίσει στον Περέιρα ότι "όλα τα ματς πρέπει να παίζονται στο 50-50".

"Όχι μόνο τα δικά μας, το ίδιο να ισχύει και με τους άλλους", όπως χαρακτηριστικά του είπε. Ξεκάθαρα αναφερόταν στον ΠΑΟΚ, ο οποίος σύμφωνα με την κοινή γνώμη, έχει τη σαφέστερη εύνοια όλων φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν πέρασε μήνας και η ΑΕΚ έχει ήδη αποκτήσει τα πατήματα να αντιλαμβάνεται ότι αυτό το 50-50 δεν τηρείται στη μάχη του τίτλου.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα του ΠΑΟΚ, ίσως παίζεται για εκείνη το πρωτάθλημα. Στο γήπεδο που, παρεμπιπτόντως, ο Σιδηρόπουλος της στέρησε δύο φορές βαθμούς στον ίδιο θεσμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, με λανθασμένες υποδείξεις. Ο ίδιος Σιδηρόπουλος που την Κυριακή στην Τρίπολη εκνεύρισε όλους όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο και δεν υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα, στο βαθμό που το κατάφερνε ο Ολυμπιακός την περίοδο της δικής του σκανδαλώδους εύνοιας. Είναι μια (διαιτητική) παρένθεση αυτή, όμως πρέπει να γίνει:

Η ΑΕΚ έσπευσε να συναντήσει τον Περέιρα για να ζητήσει το 50-50 για όλους. Και στα δικά της ματς, όπως και στων άλλων. Αυτό και τίποτε περισσότερο. Αντ’ αυτού, στην Τρίπολη ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι το οποίο σύμφωνα με την εξήγηση του κριτικού διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη δεν ήταν, κράτησε επτά λεπτά καθυστερήσεις (ασχέτως αν έγιναν 8 και ο ΠΑΟΚ στο τέλος πλήρωσε τη Θεία Δίκη, δεν ήταν αυτή η σκέψη), ενώ στη φάση του ορθώς ακυρωθέντος γκολ ως οφσάιντ, έτρεξε στο βοηθό να το... συζητήσουν. Όλα αυτά στην ΑΕΚ προκάλεσαν άσχημη εντύπωση και συζητήθηκαν εκτενώς.

Λίγες ώρες μετά, ο Αρετόπουλος έκανε στο ΟΑΚΑ τα δικά του. Αρνήθηκε πασιφανές πέναλτι στον Βράνιες, δεν έβγαλε (ως όφειλε) την κόκκινη στον Σαραμαντά σε βίαιο μαρκάρισμα στον Κονέ, δεν τον απέβαλε μάλιστα ούτε με δεύτερη κίτρινη, όταν γκρέμισε σκόπιμα τον Μπακάκη.

ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ...

... για τον Περέιρα, ασφαλώς και τις ενίσχυσε η διαιτησία του Αρετόπουλου, ωστόσο έντονος προβληματισμός και νεύρα στους κόλπους της ομάδας, εκπεφρασμένα από αξιωματούχους αυτής, υπήρχαν πριν ακόμα από την έναρξη του ματς με τον Πανιώνιο, λόγω των όσων παρακολουθούσαν να συμβαίνουν στην Τρίπολη. "Αυτό είναι το 50-50 που μας υποσχέθηκε ο Περέιρα;", ειπώθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο και παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, συζητήθηκαν εντόνως οι αποφάσεις του Σιδηρόπουλου στην Τρίπολη τα επτά λεπτά καθυστερήσεων, η φάση με το ακυρωθέν γκολ, η κουβεντούλα με τον βοηθό και γενικότερα η στάση του διεθνούς ρέφερι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έλεγαν ότι θα είναι σκάνδαλο αν δεν ελεγχθεί πειθαρχικά. Στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ικανό διαιτητή, το έχουν παραδεχθεί δημόσια, όμως παρατηρείται μία τάση διαρκούς εύνοιας προς το... ασπρόμαυρο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ