ΑΕΚ

Ποιο είναι το σημαντικότερο γκολ της φετινής ΑΕΚ;

Ποιο είναι το σημαντικότερο γκολ της φετινής ΑΕΚ;

Με αφορμή το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κόντρα στην ΑΕΛ, το Sport24.gr παρουσιάζει τα καθοριστικά γκολ της Ένωσης μέσα στη σεζόν και σας ζητάει να ψηφίσετε το σημαντικότερο.

H AEK, ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε ένα repeat του περυσινού τελικού.

Οι "κιτρινόμαυροι" φλέρταραν έντονα με τον αποκλεισμό, αλλά το φανταστικό ψαλιδάκι του Χριστοδουλόπουλου έδωσε μία μεγάλη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Γενικότερα, μέσα στη σεζόν, η Ένωση έχει σημειώσει πολλά γκολ στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων, τα οποία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το καθένα ξεχωριστά και σας ζητάει να ψηφίσετε ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το σημαντικότερο της χρονιάς.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (89')

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα και να βγάλει αντίδραση ήταν την 5η αγωνιστική. Οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη που θα τους αποσπούσε πέντε βαθμούς απ' τον συνδιεκδικητή του τίτλου.

Το παιχνίδι μπορεί να στράβωσε από νωρίς, αφού οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 2-0 στο 46', αλλά χάρη σ' ένα εντυπωσιακό comeback στο δεύτερο μέρος, με μπροστάρη τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2.

Το "χρυσό" γκολ της Ένωσης πέτυχε ο αρχηγός της και μεγάλος άτυχος της εφετινής σεζόν, Πέτρος Μάνταλος στο 89ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Μάρκο Λιβάγια. Είχαν προηγηθεί δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου, με το δεύτερο να σημειώνεται με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΛΙΒΑΓΙΑ VS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (95')

Την 11η αγωνιστική, η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, προερχόμενη από σπουδαία νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Μάρκο Λιβάγια. Το "τριφύλλι" δεν βρισκόταν στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή του, αφού τα οικονομικά προβλήματα είχαν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στην ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με όμορφη κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέντο, ύστερα από ολιγωρία της άμυνας της Ένωσης. Η εικόνα των "κιτρινόμαυρων" δεν ήταν καλή καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και πάλι μίλησε η κλάση της επιθετικής γραμμής της και συγκεκριμένα η ποιότητα του Λιβάγια.

Ο Κροάτης φορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (94')

Ο Σέρχιο Αραούχο, μετά τη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" ως την στιγμή της σεζόν. Κι η αλήθεια είναι πως η ιστορία είναι πιθανό να γραφόταν διαφορετικά αν ο 23χρονος στράικερ δεν σημείωνε το συγκεκριμένο γκολ.

Ο Ολυμπιακός, για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, προηγήθηκε επί της ΑΕΚ με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 81ο λεπτό του αγώνα. Όμως, οι "κιτρινόμαυροι" έβαλαν ξανά χαρακτήρα, αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν την καθίζηση των Πειραιωτών μετά το 1-0 και χάρη στα γκολ των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο 87' και Γιώργου Γιακουμάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη.

Ο Έλληνας στράικερ, που είχε περάσει ως αλλαγή εννιά λεπτά νωρίτερα, απέφυγε με όμορφη κίνηση χωρίς την μπάλα τον Αλμπέρτο Μποτία και πλάσαρε τον Σίλβιο Προτό, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ένα γκολ που είχε τεράστια συμβολή στην επιστροφή της Ένωσης σε τροχιά πρωταθλήματος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ VS ΑΕΛ (94')

Last but not least, το τρομερό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Το 2-1 του πρώτου αγώνα έδινε προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΛ ενόψει της ρεβάνς, με την ΑΕΚ να ψάχνει το "χρυσό" γκολ που θα την στείλει στον μεγάλο τελικό. Οι "βυσσινί" ήταν εξαιρετικά στημένοι, έκλεισαν τους χώρους και παρά το "σφυροκόπημα" των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ έδειχναν πως θα καταφέρουν να φύγουν με τη "λευκή" ισοπαλία απ' το ΟΑΚΑ και κατά συνέπεια με την πρόκριση.

Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο και την απίθανη έμπνευσή του. Στο 94ο λεπτό, με τον Βασίλη Μπάρκα να έχει ανέβει στην αντίπαλη εστία, ο Σέρχιο Αραούχο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους, στρώθηκε στον Λάζαρο, ο οποίος στόπαρε εξαιρετικά και μ' ένα ασύλληπτο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, την ΑΕΚ στον τελικό της διοργάνωσης και τους φίλους της ομάδας στα ουράνια.

Ψηφίστε στο POLL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O LC7 "σκίζει" το +1
Και τώρα η… φιέστα με Λεβαδειακό
Το γκολ της χρονιάς και της πρόκρισης από τον Χριστοδουλόπουλο!
AUDIO: Έτσι περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 την γκολάρα του Λάζαρου
Το θαύμα του Λαζάρου
Καρέ καρέ ο τρελός πανηγυρισμός του Λάζαρου στο γκολ! (photos)
Χιμένεθ: "Είμαστε κλέφτες… ονείρων"
Αϊντάρεβιτς: "Λάζαρε, how τρελαίνομαι are you;"
Ζήτω η τρέλα (και το νταμπλ)
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ