ΑΕΚ

Ποια οπαδιλίκια; πρώτα το χρήμα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός αποκάλυψε την κρυμμένη πτυχή του χαρακτήρα του, αυτή που επιμελώς έκρυβε πίσω από την προσέγγιση του οπαδού.

Η υποψία ότι δεν θα εμφανιζόταν στην προπόνηση της Τετάρτης ο Βράνιες, δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο παίκτης ήταν άφαντος σε όλες τις προσπάθειες του Νίκου Λυμπερόπουλου να επικοινωνήσει μαζί του.

Δεν απαντούσε, ούτε άφηνε κάποιο σημάδι για το τι προτίθεται να κάνει. Οι προσπάθειες του τεχνικού διευθυντή προκειμένου να τον εντοπίσει και να συζητήσουν πάνω στη βάση των όσων είχαν συμβεί, απέβησαν άκαρπες.

Από το περιβάλλον του Βράνιες, προέκυπτε ότι όντως βρισκόταν εκτός Ελλάδας και ότι το ποστάρισμα από τη Βιέννη δεν ήταν τυχαίο. Είχε το σκοπό του! Να στείλει το πρώτο μήνυμα των όσων θα ακολουθούσαν και για τα οποία είχε προαποφασίσει. Μάλιστα, σε ανθρώπους που κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα, άρα ούτε και να λάβει μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης.

Πράγματι, ο Χιμένεθ (ο οποίος εδώ και καιρό είχε διαπιστώσει ότι ο Βράνιες δεν έχει το μυαλό του τόσο στην ομάδα όσο στο συμβόλαιο που ήθελε να καρπωθεί, γι αυτό και άρχισε να μονιμοποιεί τον Λαμπρόπουλο) έβαλε το όνομα του Βόσνιου στο απουσιολόγιο. Κάτι που ο ίδιος είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να συμβεί, λόγω της ξεκάθαρης αλλαγή στάσης που έδειχνε καθημερινά, όπως έχετε διαβάσει εδώ.

Ο προπονητής άλλωστε ήταν ενήμερος για τις οικονομικές απαιτήσεις του Βόσνιου, την επιθυμία του να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας (για την οποία, σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, ήταν επίσης απόλυτα γνώστης ο Λυμπερόπουλος).

Μοιραία ο Μανόλο αντιλαμβανόταν ότι αυτές οι τρόπον τινά παράλογες απαιτήσεις του για αύξηση αποδοχών κατά 150% με ενάμισι χρόνο συμβόλαιο μπροστά, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από την ομάδα. Άρα περίμενε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ρήξη. Βέβαια όχι με τέτοιο τρόπο...

ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Εξυπακούεται ότι με τη στάση του αυτή, το μόνο που καταφέρνει ο (προφανέστατα δασκαλεμένος να πράξει έτσι, είτε από τον ατζέντη του, είτε από ανθρώπους της Άντερλεχτ) Βράνιες είναι να τοποθετεί τον εαυτό του σε δεινή θέση. Με την ΑΕΚ έχει κλειστό συμβόλαιο έως το 2019 και ήδη έχει προκαλέσει λόγο για να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα (αν και όπως παρουσιάζεται, διατεθειμένος να το τραβήξει, η διακοπή συμβολαίου μοιάζει με πιο πιθανό σενάριο).

Όλα αυτά για κάτι που είναι εντελώς παράλογο να απαιτεί, έχοντας 1,5 έτος συμβολαίου μπροστά του (βρήκε κατάλληλο πάτημα να ξεγελάσει κόσμο και κοσμάκη με τα διαδοχικά «οπαδιλίκια»). Δημιουργώντας στην ομάδα τεράστιο πρόβλημα, σε περίοδο διαδοχικών κρίσιμων αγώνων, πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσει κάτι. Με το σκεπτικό ότι η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη αυτή την περίοδο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τσόσιτς και της όχι τόσο καλή λειτουργίας της τριάδας Τσιγκρίνσκι - Λαμπρόπουλος - Μπακάκης. Δίχως να υπάρχουν μάλιστα εναλλακτικές λύσεις πλην των Λαμπρόπουλου και Γιαννούτσου που όμως δεν θεωρούνται επαρκείς από τον Χιμένεθ για να ξεκινούν στην ενδεκάδα σε τέτοια παιχνίδια.

Ο Βράνιες είναι ένα κεφάλαιο που κλείνει για την ΑΕΚ. Θα πρέπει να παρουσιάσει μεγάλη μεταστροφή στη συμπεριφορά του και όχι απλά να ζητήσει συγγνώμη για να πείσει ότι είναι δεμένος μαζί της. Άλλωστε το έκανε ήδη μία φορά και αποδείχθηκε ότι ήταν προσποιητή...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ