ΑΕΚ

Πογέτ: "Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ"

Πογέτ: "Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ"
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανοικτό παράθυρο παραμονής και τη νέα σεζόν άφησε ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Κάθε φορά που μπαίνει στην κουβέντα το ζήτημα της παραμονής στον πάγκο της ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν, ο Γκουστάβο Πογέτ συνηθίζει να κάνει μια από τις… ντρίμπλες που είχε στο ρεπερτόριο του ως ποδοσφαιριστής. Πάντως αφήνει πάντα ανοικτό το παράθυρο να συνεχίσει.

Όμως αυτή την φορά, μιλώντας στη NOVA, ο Πογέτ μίλησε για μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στην ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, ο Ουρουγουανός τεχνικός, μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει σύστημα, αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

Ο Πογέτ αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό του παρελθόν αλλά και στο δικό του (μη) ταίριασμα με τον Ρανιέρι. Και στην ερώτηση για το αυριανό (24/2) ματς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, ο Ουρουγουανός τεχνικός προέβλεψε και μάλιστα κατηγορηματικά, πρόκριση των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πογέτ:

Για το εάν είναι στο μυαλό του η συνεργασία με την ΑΕΚ και την επόμενη χρονιά, να «χτίσει» μία νέα ομάδα:

«Θα ήθελα να πω πως υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί. Εγώ είμαι ήρεμος κι ο πρόεδρος είναι ήρεμος. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως όσο είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ήρεμοι και να αποδώσουμε στη συνέχεια. Δεν έχω τη... μαγική μπάλα για να μπορέσω να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον.

Για το εάν είναι ήρεμος ο πρόεδρος και μετά την απάντησή του πως θα ζητήσει παίκτες για να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ:

«Ακόμα δεν έχω μιλήσει».

Για το αν τον απασχολεί η διαφορά του Ολυμπιακού:

«Φυσικά και με απασχολεί. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο στη δύναμη, στο ύψος των παικτών, στην τεχνική κατάρτιση, θα είναι πολύ θετικό για να τον κερδίσουμε ξανά και στο μέλλον».

Για τα τρία ντέρμπι μέχρι τώρα και το επόμενο με τον Παναθηναϊκό:

«Για τον Παναθηναϊκό ήταν μια δοκιμή, δεν ήταν κάτι που είχα ετοιμάσει εγώ. Για τον ΠΑΟΚ θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερες επιθέσεις από ότι κάναμε. Αφού σκοράραμε ο ΠΑΟΚ άλλαξε σύστημα και δημιουργήθηκαν καλύτερες συνθήκες για το δικό μας παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό είχαμε πει πως θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς αμυντικά για να έχουμε μια ευκαιρία μπροστά. Αυτή δόθηκε μετά την αποβολή και την εκμεταλλευτήκαμε. Ο Μπερμπάτοφ είναι κατακτητικός ποδοσφαιριστής, έκανε την καριέρα που έκανε με τον χαρακτήρα του, τον γνωρίζω πολύ καλά».

Για το τι τον ανησυχεί περισσότερο από τον Παναθηναϊκό:

«Η διαφορά του Παναθηναϊκού είναι πως αρχίζει και φαίνεταιη σφραγίδα του προπονητή του. Θα είναι κλειστό παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα που δεν μπορώ να σας πω».

Για την απόφαση να εκτίσει την τιμωρία ο Μάνταλος με Παναθηναϊκό:

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Πριν σκεφτούμε τον Παναθηναϊκός θέλαμε να κερδίσουμε και Ολυμπιακό και Ηρακλή. Δεν περιμέναμε με τίποτα τον αγωνιστικό χώρο στον Ηρακλή, αν το ξέραμε αυτό ο Πέτρος δεν θα έπαιζε. Προσθέτουμε σε αυτά και τον τραυματισμό του Σουκουλίνι που δεν τον υπολογίζαμε, αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Η αλλαγή στα πλάνα είναι πως θα πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο τους παίκτες στο κέντρο για να μην έχουμε άλλο θέμα. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον Σουκουλίνι και πιστεύω πως θα βοηθήσει στα πλέι οφ».

Για τα πλάνα του στα χαφ ενόψει Παναθηναϊκού:

«Είναι μία πιθανότητα ο Βάργκας να παίξει ποιο πίσω, να το δοκιμάσουμε και να είμαστε ξεκάθαροι με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μία εύκολη λύση είναι να βάλεις δύο επιθετικούς. Έχουμε πολλούς παίκτες στην επίθεση, έχουμε επιλογές. Θα δούμε για το αν θα αλλάξουμε το σύστημα».

Για το εάν έχει σκεφτεί να καθιερώσει το σύστημα 3-5-2 σε περίπτωση παραμονής του:

«Θα σας πω κάτι. Εγώ είμαι ερωτευμένος με το 4-4-2. Το θέμα είναι ότι για να παίζεις αυτό το σύστημα πρέπει να είναι ειδικοί παίκτες. Ειδικά το να παίζεις με δύο αμυντικά χαφ αυτό το σύστημα δεν το εχω δει κ έγινε προσαρμογή στο 4-4-3, οπότε το 3-5-2 είναι περισσότερο σα λύση παρά σαν τελική απόφαση. Νομίζω ότι το 4-4-2 έτσι όπως το θέλω εγώ είναι με μέσο επιθετικό ώστε να μπορεί να βοηθάει και αμυντικά. Να μπορεί να προσαρμόζεται η ομάδα και επιθετικά αλλά και αμυντικά. Θα χρειαζόμουν όλη την περίοδο της προετοιμασίας για να το κάνω».

Για τις μεταγραφικές του επιλογές τον Ιανουάριο και πως πιστεύει ότι θα καταλήξει η σεζόν για την ΑΕΚ, με το ρόστερ που υπάρχει:

«Από την πρώτη στιγμή που έχω έρθει και με τις δύο προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο, θέλω να κερδίζω. Εάν μπορέσουμε και πάρουμε το Κύπελλο κι έρθουμε πρώτοι στα Πλει Οφ τότε ναι, θα είμαι ικανοποιημένος».

Για το πώς νιώθει στην Ελλάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι διασκεδάζω πάρα πολύ. Έχει διαφορά όταν παίζω εντός κι όταν παίζω εκτός, αυτό μου αρέσει πολύ. Μην γνωρίζοντας τους αντιπάλους, μελετώντας τους βλέπω κι αναλύω τον τρόπο παιχνιδιού, σκέφτομαι επιπλέον ότι θα παίξουν κόντρα στην ΑΕΚ οπότε μπορεί να αλλάξουν κάτι. Οπότε αυτή τη στιγμή, σεβόμενοι την αντίπαλο, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι πριν έρθω ήμουν λίγο τρομοκρατημένος με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική κατάσταση, αλλά πλέον μα έχει εκπλήξει θετικά η όλη κατάσταση».

Για το πως βρήκε το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες παίκτες που είναι πολύ ενδιαφέροντες σαν παίκτες. Πιστεύω ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει επηρεάσει πολύ την Εθνική Ελλάδας. Το βασικό, για να τα πάει καλά η Εθνική Ελλάδας είναι οι μεγάλες ομάδες που έχουν Έλληνες παίκτες να μπορέσουν να παίζουν, να είναι σε ένα συνεχή ανταγωνισμό για να βοηθήσουν την ομάδα».

Για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα:

«Έμεινα έκπληκτος, όπως όλοι. Νομίζω αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο για κάποιο λόγο. Για κάποιο λόγο συνέβη αυτό που συνέβη το 2004 και είναι κάτι θετικό».

Για το γεγονός ότι έφυγε μικρός από την Ουρουγουάη:

«Στην Ουρουγουάη όταν είναι κάποιος νεαρός το όνειρό του είναι να παίξει στις μεγάλες ομάδες της χώρας, αλλιώς να φύγει για την Ευρώπη. Εγώ πήρα ένα ρίσκο πηγαίνοντας στη Γαλλία. Μόλις είχα παντρευτεί. Τώρα είμαι 27 χρόνια παντρεμένες και είχα από την πρώτη στιγμή τη στήριξη της γυναίκας μου. Δίνω μεγάλη σημασία στην οικογένεια, στο να είναι ο ποδοσφαιριστής απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του».

Για το ποια εκ των Τσέλσι ή Τότεναμ αγάπησε περισσότερο:

«Χωρίς αμφιβολία η ομάδα που αγάπησα περισσότερο ήταν η Τσέλσι, για τον απλό λόγο ότι κάθε χρόνο κερδίζαμε και ένα τρόπαιο. Και όταν κάποιος κερδίζει συνεχώς τρόπαια, μετατρέπετε σε φανατικό οπαδό της ομάδας».

Για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που κατέκτησε με την Τσέλσι κόντρα στη Ρεάλ με δικό του γκολ:

«Ήταν μία κακή μέρα αρχικά γιατί ο προπονητής μού είχε πει πως δεν θα έπαιζα, νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό το τελείωμα το συγκεκριμένου αγώνα. Μπόρεσα και έπαιξα 20 λεπτά και μπόρεσα να σκοράρω απέναντι στη Ρεάλ κι αυτά τα 20 λεπτά μου έδωσαν την ευκαιρία να πάρω το κλειδί του αυτοκινήτου που δίνω τώρα στους παίκτες».

Για την πορεία της Τσέλσι στην Ευρώπη:

«Μας έλειπε λίγο η εμπειρία στην Ευρώπη, ένα γκολ του Φίγκο που έπαιζε τότε στην Μπαρτσελόνα άλλαξε όλη την κατάσταση για εμάς, οπότε είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο. Όπως καταλαβαίνετε για έναν παίκτη το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να παίξει κόντρα στις μεγάλες ομάδες».

Για την αποχώρηση του από την Τσέλσι και την άποψή του για τον Ρανιέρι:

«Με τον Ρανιέρι εγώ είχα παρόμοια σχέση όπως εκείνος με την Ελλάδα. Δεν ταιριάξαμε. Ήμουν εγώ που πήρα την απόφαση, είχα ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Εγώ πήρα την απόφαση κι έφυγα».

Για το εάν πρέπει ο ποδοσφαιριστής να παίρνει τις οριστικές αποφάσεις:

«Πιστεύω ότι υπάρχουν σημεία κλειδιά στην καριέρα ενός παίκτη που πρέπει να πάρει αποφάσεις. Εγώ ως προπονητής προσπαθώ να σκέφτομαι από την πλευρά του παίκτη αλλά πάντα λέω στον παίκτη να παίρνει εκείνος την απόφαση».

Για το αν ζητάει από τα «8άρια» του να σκοράρουν όσο εκείνος:

«Είναι αλήθεια ότι παίζουμε 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και προσπαθώ να παίζουμε έτσι. Στην περίπτωση του Γιόχανσον κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσω να παίξει έτσι και ναι, θέλω τα χαφ μου να μας βοηθούν στο σκοράρισμα. Στην αρχή ήθελα απλά να τσεκάρω την ομάδα, αν θυμάστε στα πρώτα παιχνίδια δε αλλάξαμε κάτι. Μου αρέσει να ξεκινάω χωρίς να κάνω αλλαγές και αν βρω έναν ποδοσφαιριστή από τον οποίο μπορώ να πάρω κάτι διαφορετικό, να το κάνω. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη όπως ο Σιμόες σε όλη μου την καριέρα, να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα σε αυτά που του ζητάω. Θα έπρεπε, αν ήξερε ελληνικά, να είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο θα δίνω τις οδηγίες για να τις μεταφέρει στους συμπαίκτες του».

Για το αν υπάρχει άλλος παίκτης, εκτός από τον Σιμόες, που περιμένει σημαντικά πράγματα απ’ αυτόν:

«Έχω δει πολλά έως τώρα, όπως ο Πέτρος Μάνταλος, ένας ποδοσφαιριστής με καταπληκτική ποιότητα και μοναδικό στιλ. Θα ήθελα να τον βοηθήσω να φτάσει στο επίπεδο να είναι στην Εθνική και να είναι παίκτης-κλειδί. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Πιστεύω ότι την επιθετικότητα που χρειάζεται την έχει. Το πώς πρέπει να μαρκάρει, να καλύψει τη μπάλα, το καταλαβαίνει τέλεια. Αν μένει κάτι, είναι να έχει μια συνέχεια σε αυτό που κάνει, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τη σχέση ποδοσφαίρου και μπάσκετ:

«Έχουν πολλές ομοιότητες. Για παράδειγμα, στο μπάσκετ για την αμυντική λειτουργία είναι σημαντικό ο παίκτης να γνωρίζει που βρίσκεται σε σχέση με τη ρακέτα, τη μπάλα και τον αντίπαλο. Αν το εφαρμόσει αυτό ο αμυντικός και στο ποδόσφαιρο, αποδίδει πάρα πολύ καλά».

Για το «δέσιμο» που μπορεί να έχει ένας παίκτης με τους οπαδούς:

«Πιστεύω ότι εάν δεν συνδεθείς με τον οπαδό της ομάδας έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να μείνεις σε μία ομάδα για πολλά χρόνια. Εκτός από αυτό, μπορεί κάποιος να ζητάει πολλά από τον φίλαθλο κόσμο, να στηρίξει την ομάδα, οπότε είναι μία αμφίδρομη σχέση κι έτσι δημιουργείται».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ