ΑΕΚ

Πογέτ: "Να κερδίζουμε κι όταν παίζουμε άσχημα"

Πογέτ: "Να κερδίζουμε κι όταν παίζουμε άσχημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, υποστήριξε ότι προτιμά η ομάδα του να νικά ακόμη κι όταν δεν είναι στην καλύτερή της μέρα, όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αν κι αναγνώρισε το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ως το χειρότερο της ΑΕΚ με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία, ο Γκουστάβο Πογέτ εστίασε στη νίκη (1-0) κι έστρεψε αμέσως την προσοχή του στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, το οποίο ακολουθεί.

"Πρωτίστως, να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά το χειρότερο πρώτο ημίχρονο επί των ημερών μου, να κερδίσεις ένα ντέρμπι, σίγουρα σε κάνει πολύ υπερήφανο. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια θέλω να λέω ότι μου χρειαζόταν ένα τάιμ άουτ να μιλήσω στους παίκτες. Μου φάνηκε μεγάλο το πρώτο ημίχρονο. Μιλήσαμε στο ημίχρονο με τα παιδιά. Ζητήσαμε κάτι ειδικά και ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο,προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και να κάνουμε κάτι. Ήταν, ένα μάθημα καταπληκτικό για όλους μας σήμερα. Και εννοώ ότι όταν η ομάδα είναι σε κακή κατάσταση, πρέπει να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα. Το θέμα είναι να μην συνεχίσουμε τα ίδια λάθη. Είχαμε κακή ημέρα. Αλλά, προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα από το να χάνω παίζοντας καλά, ειδικά σε ένα ντέρμπι. Το διασκεδάζουμε τώρα και σκεφτόμαστε τώρα το Κύπελλο", τόνισε αρχικά ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για:

Την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου: "Πρώτα από όλα χάσαμε πολλές Μπαλιές, εκεί που απαγορεύεται να τις χάνεις. Όταν η ομάδα θέλει να κάνει επίθεση και ανοίγεται, υπάρχουν χώροι που απαγορεύεται να χάσεις την μπάλα. Νομίζω ότι δώσαμε 5-6 ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, που αν έδιναν μία σωστή τελική θα έβγαιναν τετ α τετ. Δεν μπορεί να γίνεται. Δεν ήταν ένας παίκτης, ήταν πολλοί και συνολικό. Αν ήταν ένας, τον έκανα αλλαγή… Κάποιοι δεν ήταν καλά σήμερα. Αυτά που είπα στο ημίχρονο, επειδή υπάρχουν κυρίες εδώ δεν μπορώ να τα πω".

Για το αν οι νίκες τον φέρουν πιο κοντά στην παραμονή: "Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που κάνουμε είναι μια τεράστια προσπάθεια. Εγώ είμαι ρεαλιστής. Όταν πάνε καλά, ζητάνε οι οπαδοί περισσότερα. Πριν 10-12 μήνες ήμασταν Football League. Θα πρέπει να γνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν παίκτες για να ανταποκρίνονται σε ομάδες και αντίπαλους παίκτες της κατηγορίας. Να μην ξεχνάμε ότι πριν 2 εβδομάδες, όταν με ρώτησαν για αγορά παικτών για να φτάσουμε Ολυμπιακό, τον νικήσαμε, τώρα νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες κάνουν τεράστια προσπάθεια. Μην το ξεχνάμε. Τώρα όλα είναι ήρεμα. Αυτές οι νίκες βοηθούν, ώστε να δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας. Αν είχαμε χάσει παίζοντας όπως παίξαμε, θα ήταν δύσκολη εβδομάδα. Η νίκη σε βοηθάει να δουλέψεις με διαφορετικό τρόπο".

Για την είσοδο του Άνταμ Τζανετόπουλου: " Είναι αποφάσεις. Ακόμη και ο βοηθός μου έλεγε δεν ξέρω αν θα βγει. Αλλά, επειδή έβλεπα και είχα την αίσθηση ότι δεν είχαμε κυκλοφορία, ο Τζανετόπουλος σκέφτηκα ότι μπορεί. Ρωτήστε τον ίδιο αν θα περίμενε να παίξει 20 λεπτά. Ήταν καλός, οπότε αυτό λέω σε όλους. Να είστε έτοιμοι πάντα. Αν γινόταν κάτι με τον Μπακάκη, θα έπαιζε ο Βασιλαντωνόπουλος".

Για την αλλαγή συστήματος στο δεύτερο ημίχρονο: "Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε σε δύο αμυντικά χαφ. Ψάχνοντας τρόπο να έχουμε κατοχή στην μπάλα. Το θεωρώ σημαντικό, γιατί εξαρτάται από αυτούς. Υπάρχουν πάντα 3-4 θέσεις, που στην εβδομάδα παίζονται, και εξαρτώνται από τους παίκτες αυτές. Αν κάποιος κάνει τα βασικά που ζητάω, έχει πιθανότητες να έχει χρόνο συμμετοχές. Όπως και να τον λένε. Μπορούμε να πούμε για 4-5 θέσεις, που παίζουν οι αγαπημένοι του προπονητή".

Για τη χρησιμοποίηση του Πλατέλλα στο αρχικό σχήμα: "Δεν περιμένατε Πλατέλλα ε; Θέλαμε να διατηρήσουμε το σύστημα, δεν θέλαμε πείραμα σε τόσο σημαντικό ματς. Μετά από ο,τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε πιθανότητα να το αλλάξω. Για αυτό και το άλλαξα μετά".

Για τις νίκες στα ντέρμπι: "Θέλω να πείθω τους παίκτες μου. Αυτό είναι το μυστικό. Εγώ κάνω μια σημαντική δουλειά. Αλλά οι παίκτες είναι στο γήπεδο. Οι παίκτες να πάρουν αυτό που τους αξίζει".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ