ΑΕΚ

Πογέτ: "Δεν υπάρχει τίποτα με την Σουόνσι"

Πογέτ: "Δεν υπάρχει τίποτα με την Σουόνσι"
Γκουστάβο Πογέτ INTIME SPORTS

O τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, αρνήθηκε κατηγορηματικά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σουόνσι, για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας.

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ να μην έχει σκοπό αυτή την στιγμή να αφήσει την ΑΕΚ. Όμως το ενδιαφέρον που ήρθε από την Αγγλία και την Σουόνσι - μετά και την απομάκρυνση του Γκάρι Μονκ - την απέδωσε στο γεγονός πως η ΑΕΚ έχει καλά αποτελέσματα.

Πάντως ο Ουρουγουανός μιλώντας στην κάμερα της Nova, απέκλεισε πως υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα με τον ουαλικό σύλλογο. Ενώ ο Πογέτ αναφέρθηκε και και στις αλλαγές των συστημάτων, που έχει κάνει στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Ένωσης:

"Δεν υπάρχει κάτι. Αυτά τα πράγματα βγαίνουν όταν η ομάδα πάει καλά κι έχει θετικά αποτελέσματα, τότε βγαίνουν προς τα έξω τέτοιου είδους ειδήσεις. Αν η ομάδα μας δεν τα πήγαινε καλά δε νομίζω να αναφερόταν το όνομά μου".

- Άρα δε σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να συζητήσει αυτή τη στιγμή με κάποια ομάδα από την Αγγλία;

"Δε μου αρέσει να βιάζομαι. Δε μου αρέσει να προτρέχω. Περιμένω να δω πως πηγαίνουν τα πράγματα γιατί στην ουσία χάνεις χρόνο αν σκέφτεσαι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον".

- Στο μόνο που δεν απάντησες είναι αν είχες κάποια επαφή με τον πρόεδρο της Σουόνσι.

"Δεν είχα απολύτως καμία επαφή. Σήμερα επίσης μου είπαν ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι και η Ρέντιγκ ενδιαφέρεται για μένα. Μάλλον ήδη εσείς γνωρίζετε περισσότερα απ' ότι εγώ".

- Για τα νέα συστήματα

"Με το νέο σύστημα που δουλέψαμε, μέχρι και το 60ο λεπτό είδαμε πολλά πράγματα απ' αυτά που μου αρέσουν. Στη συνέχεια υπήρχαν κάποια σημεία κλειδιά για τη νίκη, αφού δε γίνεται σε κάθε αγώνα να νικάς με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνει ο αντίπαλος. Η Καλλονή είχε δύο ευκαιρίες, αλλά εμείς συγκεντρωθήκαμε και πετύχαμε το τρίτο γκολ, με το οποίο τελείωσε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάναμε μικρές αλλαγές σε κάποιες θέσεις, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι παίκτες άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα το εφάρμοσαν. Αυτό μας δίνει αυοπεποίθηση και χαρά για τη συνέχεια. Δε με ανησυχεί τόσο το γεγονός ότι δεχθήκαμε ευκαιρίες από στημένες φάσεις, γιατί είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Αυτό συνέβη είτε επειδή εμείς χαλαρώσαμε πετά το 2-0 είτε λόγω της ποιότητας του αντιπάλου. Πρέπει να δουλέψουμε και να το διορθώσουμε".

- Για το αν θα διατηρήσει το σχήμα με τους δυο επιθετικούς

"Είναι μια επιλογή που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσουμε αυτό το σύστημα γιατί είδαμε ότι αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Υπάρχουν όμως και παίκτες που με "πιέζουν" με την απόδοσή τους για να παίξουν, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος, ο Μπαρμπόσα και ο Βάργκας. Είμαι μια καλή επιλογή και θα το δούμε στην πορεία.Το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν έχω ακόμα καταλήξει στο σύστημα. Δεν είναι ότι δε θέλω να αποκαλύψω. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε για να νικήσουμε. Να χρησιμοποιήσουμε μεν επιθετικογενείς παίκτες, αλλά να διατηρήσουμε τα καλά αμυντικά μας χαρακτηριστικά".

- Για τον Πανιώνιο

"Ένα χαρακτηριστικό της επίθεσης του Πανιωνίου είναι η ταχύτητα. Τόσο στη δεξιά πτέρυγα όσο και στην κορυφή υπάρχει ταχύτητα με τη μπάλα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο με σκοπό να κάνουμε το παιχνίδι μας, όχι τόσο με αμυντικό προσανατολισμό, αλλά με σκοπό να παίξουμε επιθετικά. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι δίνει άλλωστε την ευκαιρία σε όλους να αποδώσουν και δε χρειάζεται κάποιο έξτρα κίνητρο για να δώσει κάθε ποδοσφαιριστής τον καλύτερό του εαυτό".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ