ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλησιάζει η ώρα για το αργεντίνικο ντουέτο Πόνσε - Μπογέ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr προετοιμάζει το έδαφος για την επικείμενη συνεύρεση των Εσε Πόνσε και Λούκας Μπογέ στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ και θυμίζει τα κατορθώματα δύο άλλων διδύμων από την Αργεντινή.

Ήταν ακόμα Ιούλιος, με μία ημέρα διαφορά μάλιστα (18 και 19 του μήνα αντιστοίχως), όταν ο Λούκας Μπογέ και ο Εζέκιελ Πόνσε υπέγραψαν τα συμβόλαια συνεργασίας τους με την Ένωση και έστελναν ταξίδι τις μνήμες του ΑΕΚτζή σε αλλοτινές, ελκυστικές λάτιν εποχές.

Παρεμπιπτόντως, το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες παρουσίας των δύο Αργεντινών στην πρωταθλήτρια αλλά θα είναι μόλις η πρώτη φορά με την (μικρή) πιθανότητα συνεύρεσής τους στο αρχικό σχήμα.

Πολύ πιο υλοποιήσιμο βέβαια, είναι το σενάριο να καταγραφεί η παρθενική κοινή παρουσία τους σε επίσημο ματς κατά το δεύτερο ημίχρονο, αφού είναι δεδομένο ότι ο Πόνσε θα είναι στο αρχικό σχήμα και ο Μπογέ θα παίξει ως αλλαγή.

Τώρα, αν ο ένας αντικαταστήσει τον άλλον, θα κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή, υπάρχει και η Μπάγερν (Τρίτη, 23/10)...

Η μοναδική φορά που σε αυτό το τρίμηνο βρέθηκαν ταυτόχρονα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, κατεγράφη στις 31 Ιουλίου, όταν αμφότεροι πέρασαν (ταυτόχρονα) ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν το 64ο λεπτό του φιλικού αγώνα με τη Γαλατασαράι. Τα 29 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων) συμμετοχής τους, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ενθουσιασμό. Έκτοτε όμως, μην τους είδατε ξανά μαζί!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο καθένας με τα προβλήματά του... Ο Πόνσε είχε ανάγκη από έξτρα προπόνηση καθώς είχε «κοπεί» από το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Ρόμα, ενώ ο Μπογέ έβγαλε γρήγορα το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Στο διάστημα αυτό, ο Ουζουνίδης βασίστηκε αρκετά σε αλχημείες που του βγήκαν και στην πορεία, έβαλε τον Πόνσε στην επιθετική «εξίσωση», παίρνοντας από εκείνον γκολ και ουσία.

Ο 21χρονος επιθετικός μοιράζεται την πρωτιά των σκόρερς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει τρία τέρματα (όσα και ο Τάσος Μπακασέτας, έχοντας παίξει ωστόσο 200 λεπτά περισσότερα!), παράλληλα όμως είναι σχεδόν σε κάθε αγώνα, πρωταγωνιστής σε μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του.

Βρίσκει γκολ ανά 3,3 τελικές προσπάθειες (τέταρτος στη σχετική λίστα της Super League) και επιβεβαιώνει τον προπονητή του για όσα είχε δει σε εκείνον, επιμένοντας τόσο πολύ για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι: βγάζει στο γήπεδο το «φονικό» ένστικτο του επιθετικού της μίας επαφής.

Σύμφωνα με τον Ουζουνίδη, η ταυτόχρονη παρουσία των Πόνσε και Μπογέ θα εμφανίσει στον αγωνιστικό χώρο ακόμα περισσότερες εμπνευσμένες δημιουργίες και ακόμα πιο καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Ο δεύτερος διανύει αυτή την περίοδο ένα απαραίτητο στάδιο προφύλαξης ώστε να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα ότι το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, έχει υποχωρήσει οριστικά.

Ασχέτως με το ότι ο ίδιος νιώθει (όπως λέει στον προπονητή του) πως έχει τις δυνάμεις για δύο συνεχόμενα ενενηντάλεπτα, ο τρόπος επανένταξής του σε ρυθμό αγώνων μετά τη δίμηνη περιπέτειά του, πρέπει να γίνει με προσοχή και ομαλότητα, σίγουρα όχι με πρεμούρα και βιασύνη.

Το δίδυμο «Πόνσε - Μπογέ» έρχεται με την κιτρινόμαυρη ελπίδα για λάτιν ομορφιές όπως αυτές που η ΑΕΚ βιώσει ξανά από ντουέτα Αργεντινής:

ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ

Είναι ήδη καταγεγραμμένο στην ιστορία ως ένα από τα πλέον δημοφιλή και αποτελεσματικά δίδυμα ξένων που έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα της (συνυπήρξαν τις σεζόν 2008-2011).

Ο αποκαλούμενος και ως «υδραυλικός» Νάτσο Σκόκο, λόγω του τρόπου με τον οποίο ελίσσεται και «σπάει» το κορμί του μέχρι να βρει το πεδίο για να σκοράρει, αποτελεί τον πλέον χαρισματικό Αργεντινό ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ΑΕΚ.

Θα μνημονεύεται πάντα για τα δύο καταπληκτικά γκολ που σημείωσε το 2010 στο «Γ. Καραϊσκάκης», οδηγώντας την Ένωση στο 2-1 επί του ΟΣΦΠ, ενώ συνολικά, στην τριετούς διάρκειας παρουσία του στην ΑΕΚ, «έγραψε» 33 γκολ και 30 ασίστ, αγωνιζόμενος σε 120 επίσημα ματς παιχνίδια.

Πλησιάζει η ώρα για το αργεντίνικο ντουέτο Πόνσε - Μπογέ

Ο «Ζορό» πάλι,. υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ξένους σκόρερ που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ. Είναι άλλωστε και ο Αργεντινός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της ομάδας καθώς έχει σημειώσει 73 σε 169 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ αν και κλασικός σκόρερ, έδωσε 25 ασίστ που έγιναν τέρματα.

Ουδέποτε υπήρξε φαντεζί, του έλειπε η ικανότητα στην ατομική ενέργεια, ήταν όμως μία «αλεπού» της αντίπαλης περιοχής, ένας επιθετικός που γεννήθηκε για να βρίσκει δίχτυα.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΝΑΒΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΡΟΥΙΣ

Έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφεραν να μακροημερεύσουν στην Ένωση, λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη στην ομάδα. Ήταν μια διοικητική περίοδος που οδηγούσε με βήματα γοργά στο σκοτάδι της εποχής Ψωμιάδη και όσων καταστροφικών έφερε αυτή στην πορεία για την Ένωση. Έπαιξαν μαζί για μία σεζόν (2000-01) με τον Νάβας (32 ματς, 9 γκολ, 4 ασίστ) να κλέβει την παράσταση και τον Ρουίς (39 ματς, 7 γκολ, 2 ασίστ) να βάζει τις πινελιές του.

Πλησιάζει η ώρα για το αργεντίνικο ντουέτο Πόνσε - Μπογέ

Βέβαια ο πραγματικά ξεχωριστός ποδοσφαιριστής ήταν ο πρώτος, αν και μετά την ΑΕΚ η πορεία του κατέγραψε μια τρομακτική πτώση, κυρίως λόγω της ραθυμίας και «ελαφρότητας» με την οποία αντιμετώπιζε το άθλημα ως επαγγελματίας.

Πάστα σπουδαίου ποδοσφαιριστή, εξαιρετικός τεχνίτης, ντριμπλέρ και γρήγορος, πραγματοποίησε μερικά καταπληκτικά ματς παίζοντας σε κοντινούς χώρους με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Αξέχαστες θα μείνουν οι τρομερές εμφανίσεις του κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο λυκόφως του 2000, όταν πέτυχε δύο γκολ στο 4-4 της Γερμανίας και ένα ακόμα στο 2-0 της πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ