ΑΕΚ

"Περιμένουμε από τον Νοέμβριο την ΑΕΚ"

"Περιμένουμε από τον Νοέμβριο την ΑΕΚ"
Σκουρλέτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε την απάντηση του ΥΠΕΚΑ στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως στην ΑΕΚ είναι ενοχλημένοι με την καθυστέρηση στο θέμα της οικοδομικής άδειας του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, περιμένει η ΑΕΚ για να προχωρήσει το έργο του νέου γηπέδου. Και μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετέφερε χθες (18/2) στον Σταύρο Κοντονή την δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση.

Σήμερα (19/2) με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ, δίνει την δική του απάντηση. Ξεκαθαρίζει το υπουργείο πως περιμένει από τις 27 Νοεμβρίου τις απόψεις της Δικέφαλος 1924 για την ΜΠΕ. Και ως εκ τούτου, η καθυστέρηση οφείλεται στην ΑΕΚ.

Η αρχική αντίδραση της πλευράς της ΑΕΚ για την ανακοίνωση αυτή, είναι έκπληξη. Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να υπάρξει απάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

"Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:

Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της. Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης".

Στην ΑΕΚ έχουν παραπέμψει την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ στους μηχανικούς της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιές είναι αυτές οι "απαντήσεις" που ζητούν σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Και το πιο πιθανό είναι πως θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ