ΑΕΚ

Πέντε πράγματα που η ΑΕΚ οφείλει να επαναπροσδιορίσει

Πέντε πράγματα που η ΑΕΚ οφείλει να επαναπροσδιορίσει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μετά-πρωταθλήματος εποχή για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο. Το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να βάλει σε τάξη η Ένωση για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Όταν μία ομάδα αποτυγχάνει να κερδίσει κάποιον τίτλο, έστω να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη, σχεδόν πάντα τα θέματα που ακολουθούν γράφουν για «μαύρα κουτιά», «ώρες μηδέν» και πάει λέγοντας. Στην προκείμενη περίπτωση, πάντως, η ΑΕΚ δεν καταστράφηκε ούτε είναι απαραίτητη η "τρομοκρατία" διότι τα κέντρα αποφάσεων είναι αυτό που καταλήγουν στο τι μέλλει γενέσθαι και όχι τα άρθρα των δημοσιογράφων.

Το κλαμπ πατάει γερά οικονομικά, είναι ασφαλές δηλαδή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και σύντομα θα έχει δικό του γήπεδο. Τα βασικά προβλήματα της Ένωσης, λοιπόν, δεν χρειάζονται επιστήμη για ν’ αναλυθούν. Είναι γνωστά και την ταλαιπωρούν καιρό, όχι μονάχα φέτος, την βασάνισαν και τη χρονιά του πρωταθλήματος, είναι άλυτα χρόνια τώρα.

Το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα που ο οργανισμός ΑΕΚ πρέπει να βάλει σε σωστή σειρά, όχι τη νέα σεζόν, αλλά από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, καθόσον ο χρόνος έως την έναρξη της προετοιμασίας δεν είναι δα και τεράστιος.

1. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής της ΑΕΚ στην μετά-Μπάγεβιτς περίοδο. Κατέκτησε πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας μία ομάδα διψασμένη για επιτυχία, ένα σύνολο δεμένο που επί 90 λεπτά έτρεχε και μάλιστα δεν ήταν πλήρες, υπήρχαν και τότε κενά. Επανήλθε στο τιμόνι όταν η ΠΑΕ απέλυσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νέα… καμικάζι επιστροφή του Ισπανού, αυτή τη φορά δεν στέφθηκε με επιτυχία, και όπως είναι λογικό οι συζητήσεις για την παραμονή του ή μη άρχισαν. Οφείλεται όμως η αποτυχία στον Χιμένεθ; Ποδοσφαιρικά, όχι, κι αυτό γιατί η ομάδα δεν είναι δική του. Εάν πέρυσι δεν έφτανε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τότε ναι θα έπρεπε να "τελειώσει" αφού ήταν εκείνος που δούλεψε το σύνολο από την αρχή της προετοιμασίας.

2. ΕΞΤΡΕΜ

Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα, έχει παίξει τέσσερις τελικούς Κυπέλλου σερί, αλλά εξτρέμ από τότε που πούλησε τον Έλντερ Μπαρμπόσα, αγνοείται. Αναφερόμαστε σ’ ένα διάστημα τριών ετών που μία ομάδα επιπέδου δεν έχει μπορέσει να βρει κάποιον για το… φτερό που να κάνει τα βασικά.

Πέντε πράγματα που η ΑΕΚ οφείλει να επαναπροσδιορίσει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Αλμπάνης δείχνει ικανός, ωστόσο αν είναι να παίζει μια φορά το μήνα δεν θα βρεθεί ποτέ σε φάση για να δείξει εάν αξίζει να πάρει φανέλα βασικού. Επί της ουσίας, με Μάνταλο - Μπακασέτα στις πτέρυγες, δεν βγαίνει σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» σκοπεύουν να πάνε για μία ακόμη χρονιά χωρίς παίκτη με μεγάλο ατού να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

3. ΜΠΑΤΖΕΤ

Η οικονομική πολιτική στις μεταγραφές που έχει επιλέξει ν’ ακολουθεί η ΑΕΚ δεν την ευνοεί καθόσον πολύ απλά οι εποχές έχουν αλλάξει. Το ποδόσφαιρο έχει ακριβύνει εξαιτίας των γιγάντιων μεταγραφών που κάνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια και τα συμβόλαια από "χρυσό" παρασέρνουν όλη την αγορά.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι καλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Ματσίς, κι ας παίζει στην La Liga 2 μπορεί να βρει τα χρήματα που θεωρεί ότι αξίζει σε πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου» ή στην Ασία ή στην Αμερική. Η Super League αποτελεί δεύτερης, μπορεί και τρίτης ταχύτητας Λίγκα, οπότε απαιτούνται θυσίες για να πειστεί ποδοσφαιριστής να ψηθεί να παίξει μπάλα στα μέρη μας. Όπου θυσίες βάλτε κάτι παραπάνω σε χρήματα, ειδικά όταν δεν έχει και Champions League μπροστά σου.

4. ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Και αφού η ΑΕΚ έχει επιλέξει να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με τα χρήματα που προσφέρει τότε καλό θα ήταν να έχει και τους κατάλληλους ανθρώπους για να κινηθούν ανάλογα. Τα ρεφλέξ του τμήματος που τρέχει τις μεταγραφές δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά. Θα πει κανείς ότι η αναμονή για τον Πόνσε εν παραδείγματι βγήκε σε καλό, αλλά γιατί; Η Ένωση δεν πέτυχε κάτι, διότι ο Αργεντινός δεν είναι δικός της, και τα 20 τόσα του γκολ θα τα εκμεταλλευτεί η Ρόμα, εκτός βέβαια αν η απερχόμενη πρωταθλήτρια αποφασίσει τις υπερβάσεις και κρατήσει με κάποιον τρόπο τον χαρισματικό στράικερ.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δια ταύτα καταλήγουμε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν εξτρέμ, δεν έχουν ξανά δικό τους σίγουρο σέντερ φορ, η μεσαία γραμμή δεν πετάει "φωτιές", αναζητείται και στόπερ, ενώ υπάρχουν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαίνεται ότι ο κύκλος τους έχει κλείσει και πρέπει να βρεθούν ομάδες να πουληθούν με ικανοποιητικά χρήματα.

5. ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ

Κλείνουμε με το σκάουτινγκ, διότι, οι μεγάλες ομάδες έτσι "παίζουν μπάλα" εκτός αγωνιστικού χώρου. Κυκλοφορούν παντού μαμούνια που διοχετεύουν παίκτες και με μικρότερο κόστος αναλογικά με αυτό που κοστίζει το κονέ που πραγματοποιούν οι ατζέντηδες.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο χρόνια και βάλε στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ακούγονται και γράφονται τα ίδια ονόματα, αναμάσημα non stop, δείγμα ότι νέες ιδέες και λύσεις δεν κυκλοφορούν. Η Ένωση πάσχει από εναλλακτικές, από διασυνδέσεις και μέχρι ώρας δεν επενδύει σε παίκτες τύπου Πόνσε - Μπογέ, όμως επιλέγει να τους δανείζεται με ρίσκο να σχεδιάζει σχεδόν πάντα την επόμενη χρονιά της σε διαφορετική βάση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ