ΑΕΚ

Πέντε παίκτες της ΑΕΚ για τρεις θέσεις στο Europa League

Πέντε παίκτες της ΑΕΚ για τρεις θέσεις στο Europa League

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τα δεδομένα για τους τρεις ποδοσφαιριστές που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των ευρωπαϊκών ματς της ΑΕΚ και σας καλεί να ψηφίσετε ποιους θα επιλέγατε.

Εως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (1/2), η ΑΕΚ υποχρεούται να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των 23 ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τη Ντιναμό Κιέβου (15/2 στο ΟΑΚΑ και 22/2 στην Ουκρανία). Πλέον έχει δικαίωμα για μόλις τρεις αλλαγές σχέση με την αρχική και δεδομένης αυτής της συνθήκης, η κατάσταση περιπλέκεται ιδιαίτερα για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Εκτός της λίστας έχουν βρεθεί ήδη οι Τρίστασον και Πατίτο Ροντρίγκεζ που αποχώρησαν από την ομάδα, ενώ ο πιο εύκολος «στόχος» για τον τρίτο που θα εκπαραθυρωθεί, είναι ο Γιάννης Ανέστης, καθώς πλέον υπολογίζεται ως τρίτος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, μπροστά μόνο από τον Παναγιώτη Ντούνη.

Αυτό προφανώς θα συνέβαινε ώστε διαθέσιμος να είναι ο Μπάρκας, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στην αρχική λίστα λόγω τραυματισμού. Εκτός αν ο προπονητής επιλέξει να διατηρήσει τον Ανέστη ως δεύτερο για αυτά τα ματς, προκειμένου να κερδίσει μία θέση και να συμπεριλάβει στη λίστα κάποιον εκ των τριών νεοαποκτηθέντων.

Άλλωστε υπάρχουν επιλογές για τον τρίτο που θα κοπεί, αφού ούτως ή άλλως εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μάνταλος και Γιόχανσον. Μην σας φανεί λοιπόν περίεργο αν ένας εκ των δύο ή και οι δύο παραμείνουν στη λίστα, παρόλο που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να παίξουν. Θα έχει συμβεί προκειμένου αντί του Μπάρκα, να χωρέσει σε αυτήν ένας εκ των τεσσάρων άλλων υποψηφίων.

ΕΝΑΣ Ο "ΣΙΓΟΥΡΟΣ"

Κατά δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ, ο ένας που είναι δεδομένο ότι θα συμπεριληφθεί στη λίστα διότι « το αξίζει και του το έχω υποσχεθεί» όπως δήλωσε ο προπονητής, είναι ο κεντρικός αμυντικός Βασίλης Λαμπρόπουλος. Απαραίτητος ούτως ή άλλως καθώς υπάρχει το πρόβλημα του Τσόσιτς.

Από εκεί και πέρα, οι Μπάρκας, Μοράν, Μασούντ και Χουλτ δίνουν μάχη για τις άλλες δύο θέσεις, εκτός εάν ο Χιμένεθ αλλάξει άποψη για τον Λαμπρόπουλο και τον αφήσει εν τέλει εκτός. Κάτι που έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να συμβεί.

Αν θέλετε πάντως μια εκτίμηση εικάζοντας ότι ο Μπάρκας θα είναι μέσα, οπότε θα περισσεύει μία θέση, είναι η εξής: Αναλογιζόμενος όχι υπάρχει δυνατή τριάδα στη μεσαία γραμμή (Κονέ, Γαλανόπουλος, Σιμόες) και επάρκεια στους μεσοεπιθετικούς, θα φάνταζε ως επικρατέστερος των νεοαποκτηθέντων ο Χουλτ σε μια πλευρά (αριστερή) που η ομάδα ήθελε επειγόντως ενίσχυση.

Από την άλλη είναι ο πιο φρέσκος στην ομάδα σχέση με του Μασούντ και Μοράν που έκλεισαν μήνα στην ΑΕΚ, οπότε ο Χιμένεθ δεν έχει ακόμα άποψη για την κατάστασή του. Άρα τα σπουδαιότερα θα μας τα αποκαλύψει αύριο ο ίδιος…

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ