ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Η κριτική των "κιτρινόμαυρων"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ (0-0) με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Η ΑΕΚ έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το χειρότερο φετινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα, καθώςδεν είχε ουσιαστικά κανέναν ποδοσφαιριστή της, σε καλό απόγευμα. Η κριτική των παικτών της Ένωσης που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ στη λευκή ισοπαλία απέναντι στους "πράσινους".

ΜΠΑΡΚΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε μια καθοριστική απόκρουση στο σουτ του Μακέντα στο 31ολεπτό. Όμως με την μπάλα στα πόδια ήταν πολύ νευρικός και με πολύ λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα να δίνει δεύτερες εύκολες επιθέσεις στον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σταθερός όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Από τους παίκτες της ΑΕΚ που το πάλεψε πολύ συνολικά στο ντέρμπι. Ή για την ακρίβεια από τους πιο συνεπείς. Ήταν ο κορυφαίος στην τετράδα της άμυνας, καθώς ήταν ο πιο αποτελεσματικός απ’ όλους, ενώ πολλές φορές επιχείρησε να κάνει ανεβάσματα από την πλευρά του για να βοηθήσει επιθετικά, χωρίς πάντως και αυτός να είναι αποτελεσματικός.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Με λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Με πιο σημαντικό αυτό του 31ουλεπτού, όταν επέτρεψε στο Παναθηναϊκό να κάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο 45άλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο εξακολουθούσε να μην έχει τα γνωστά γερά του πατήματα. Έκανε και πάλι λάθη και στις πάσες και στις εκτιμήσεις φάσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν πατούσε και αυτός καλά στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Όμως στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ήταν αποτελεσματικός. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο έχασε κάποιες φορές τον χώρο του στην άμυνα. Ενώ η λάθος απομάκρυνση της μπάλας που έκανε στο 67’, θα μπορούσε να στοιχίσει

ΧΟΥΛΤ: Ήταν μέτριο το πρώτο ημίχρονο που έκανε, όμως στο δεύτερο ανέβηκε πολύ και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και με πολλές προσπάθειες επιθετικά, χωρίς πάντως να μπορέσει να τις τελειώσει σωστά.

ΣΙΜΟΕΣ: Φέρει και ο Πορτογάλος χαφ ευθύνη για το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη της μεσαίας γραμμής. Με την μπάλα στα πόδια του, δεν ήταν αποτελεσματικός και έκανε και λάθη. Ενώ έχασε και αυτός αρκετές μονομαχίες στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του, παρόλο που έτρεξε πολύ και "μόχθησε" πολύ. Έχασε και μάχες στη μεσαία γραμμή και κυρίως δεν μπόρεσε να βοηθήσει ώστε να κρατήσει η ΑΕΚ την μπάλα και να έχει κυριαρχία στο κέντρο.

ΜΠΟΓΕ: Αυτή την φορά ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ και όχι αριστερά, όπως είναι η φυσική του θέση. Και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, είχε και δυο ή ακόμα και τρεις παίκτες γύρω του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης άλλαξε πλευρά τον Αργεντινό, ο οποίος πήρε κάποιες παραπάνω προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να τις ολοκληρώσει.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ήταν και αυτός αρνητικός στο πρώτο 45άλεπτο του παιχνιδιού. Πήρε ελάχιστες προσπάθειες πάνω του, αλλά ακόμα και αυτές, τις άφησε ημιτελείς. Και δεν βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ σε κανέναν τομέα του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 64΄, η οποία πέρασε άουτ. Όμως από εκεί και πέρα πέταξε πολλές ευκαιρίες της ΑΕΚ να βγάλει επίθεση με καλές προϋποθέσεις.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Δεν έκανε καθόλου καλό πρώτο ημίχρονο. Με πολλά λάθη, με πολλές ημιτελείς προσπάθειες και κυρίως με πολλά νεύρα και ένα αχρείαστο μαρκάρισμα πάνω στον Μαυρομάτη, το οποίο τον χρέωσε με κάρτα. Στο 61’ σούταρε, απέκρουσε ο Διούδης.

ΠΟΝΣΕ: Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε περισσότερο στο ματς, μετά το ημίωρο. Πρώτα έκλεψε από τον Μαυρομάτη αλλά έκανε κακή επιλογή στην σέντρα προς τον Λιβάγια και μετά έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στην αγκαλιά του Διούδη. Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι με το πρέσινγκ του και την ταχύτητά του πήρε τρεις καλές προσπάθειες πάνω του, αλλά δεν του βγήκαν οι τελικές πάσες.

ΓΚΑΛΟ: Ήταν η πρώτη κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο ματς για να παίξει ως δεξί εξτρέμ. Όμως δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, καθώς δεν κατάφερε να περάσει ούτε μια σέντρα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Μπήκε στην θέση του Πόνσε για να παίξει ουσιαστικά σε ρόλο φουνταριστού. Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Πίεσε ελάχιστα, μπήκε σε λίγες φάσεις. Και ακόμα και όταν βρέθηκε δυο φορές σε θέση να ξεκινήσει επίθεση, έχασε τον βηματισμό του.

ΑΛΕΦ: Η τρίτη και τελευταία κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Για φρεσκάδα και εμπνεύσεις στη μεσαία γραμμή. Το πρώτο το είδε από τον Βραζιλιάνο, το δεύτερο όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ