ΑΕΚ

Παιχνίδι στην πλάτη του Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Σέρχιο Αραούχο η επιστροφή στην ΑΕΚ παραμένει προτεραιότητα. Ωστόσο η Λας Πάλμας παίζει σκληρά το επικοινωνιακό παιχνίδι σε πράγματα που τον αφορούν.

Το πολυθρύλητο ραντεβού, για το οποίο είχατε αποκλειστικά διαβάσει στο Sport24, ανάμεσα στην πλευρά του Αραούχο και σε αυτή της Λας Πάλμας εν τέλει έγινε. Στη διάρκεια αυτού, ο εκπρόσωπος και πατριός του ποδοσφαιριστή, εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία επιστροφής στην ΑΕΚ.

Ωστόσο μέσα από τη συζήτηση, δεν προέκυψαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως η «Ενωση» θα μπορούσε να τον αποκτήσει, μέσα από ένα λογικό πλαίσιο. Τουναντίον, αμέσως μετά από αυτό το ραντεβού, η πλευρά του ποδοσφαιριστή άρχισε να διαπιστώνει διαρροές που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Η θέση του «Τσίνο» δεν είναι εύκολη από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με ισχύ για επιπλέον δύο έτη. Αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις και δεν θέλει να εκφραστεί με τρόπο που θα δείξει έλλειψη σεβασμού στην ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ...

- Αρνείται ότι είχε δοθεί οψιόν προτεραιότητας για την αγορά του ποδοσφαιριστή σε ομάδα από την Κίνα, στην περίπτωση που εκείνη καταβάλει 25 εκατ. ευρώ έως τις 15 του τρέχοντος μήνα.

- Αρνείται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας, εκείνος όρισε ως τιμή πώλησης τα 20 εκατ. ευρώ. Μίλησε μόνο για μεγάλη πρόταση.

- Αρνείται ότι βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης με την ισπανική ομάδα για επέκταση συμβολαίου. Μάλιστα σύμφωνα με όσα ο πατριός και ατζέντης του ποδοσφαιριστή διακινεί μέσω συζητήσεων στα Social Media, ο Αραούχο δεν σκοπεύει να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

- Αρνείται ότι έχει πει στον οποιονδήποτε πως επιθυμεί να μείνει στα Κανάρια Νησιά για λόγους οικογενειακούς. Σαφώς και θέλει να βλέπει την κορούλα του, όμως η ΑΕΚ παραμένει η νο. 1 επιθυμία του για να παίξει ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κοντολογίς, όλα τα προαναφερθέντα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω διαρροών από την πλευρά της Λας Πάλμας στον Τύπο της χώρας. Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την αδιάλλακτη θέση της, αλλά συνάμα και να δείξει ότι έχει το πάνω χέρι. Που όντως το έχει!

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της εικόνας, διαδραματίζει ο δημοσιογράφος Λίτο Χιμένεθ, ο οποίος είναι φως φανάρι ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως spokesman της Λας Πάλμας, παρουσιάζοντας τις θέσεις της ισπανικής ομάδας, ανάλογα με το πως εκείνη θέλει να παίξει το παιχνίδι.

Είναι μια υπόθεση με διαδοχικά επεισόδια, την οποία η ΑΕΚ παρακολουθεί διακριτικά, δουλεύοντας παράλληλα άλλες περιπτώσεις. Όσο η πλευρά Αραούχο το προσπαθεί, πιθανότητες, έστω και λιγοστές, θα υπάρχουν. Όπως πολλάκις έχουμε γράψει, είναι μια πολύ περίπλοκη υπόθεση η οποία για να προχωρήσει, θα πρέπει να έρθει εκεί που η «Ενωση» θέλει, από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Δύσκολα πράγματα όταν η Λας Πάλμας αξιώνει οφέλη που για την ΑΕΚ είναι αδύνατο να πλησιάσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ