ΑΕΚ

Παιχνίδι σε 8 μέτωπα

Παιχνίδι σε 8 μέτωπα

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει όλες τις κινήσεις που παραμένουν ανοιχτές για την Ένωση και πρέπει να κλείσουν έως αύριο στις 8 το απόγευμα. Τι ισχύει για Αραούχο, Αλμέιδα, Γιόχανσον, Κονέ, Βράνιες, στόπερ, μέσο και εξτρέμ.

Στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ που δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση από τις 7 του περασμένου Απρίλη, βρίσκεται μπροστά σε μία σειρά εξελίξεων που μπορούν να προκαλέσουν και ντόμινο. Κι όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο και κάποιες επιπλέον ώρες πριν από το φινάλε του θερινού παζαριού. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αραούχο: Η διπλή πρόταση της ΑΕΚ παραμένει εν ισχύ. Δανεισμός με ενοίκιο και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι ή απόκτηση μέρους του δικαιωμάτων του από τώρα. Όλες οι ενδείξεις και εξελίξεις συντείνουν στο ότι η άφιξη του Αργεντινού είναι πολύ πιθανή με επικρατέστερο τρόπο το δανεισμό του ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Συνολικό κόστος άνω των 4 εκατ. ευρώ (ενοίκιο, συμβόλαιο του παίκτη και υψηλή οψιόν αγοράς για το 50%).

Όπως διαβάσατε χθες στο Sport24.gr, η Ένωση επιθυμεί να αφιχθεί ο Αραούχο ως δανεικός, δίχως εκείνη να εξασφαλίζει το δικαίωμα αγοράς σημαντικού ποσοστού επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ επιχείρησε να αποκτήσει τον Αραούχο και τον περασμένο Ιανουάριο, όμως τότε η Λας Πάλμας ήταν ανένδοτη, κάτι που θέλει να επιβάλει και τώρα, με την Ένωση όμως να κάνει προσπάθεια να μεταπείσει τους Ισπανούς.

Ασφαλώς, όλα εξαρτώνται από την καλή θέληση της Λας Πάλμας, που όμως πλέον έχει και την πίεση του Αραούχο στο σβέρκο της. Η ΑΕΚ προσπαθεί ώστε να επιτύχει ένα συμφέρον για εκείνη deal και όχι απλώς να φέρει πίσω τον ποδοσφαιριστή με έναν δανεισμό που δεν θα της αφήνει κανένα περιθώριο να αποκτήσει δικαιώματα στο ποδοσφαιρικό μέλλον του Σέρχιο.

Αλμέιδα: Η παραχώρησή του στη Χάιντουκ είναι πλέον ένα σοβαρό και προχωρημένο ενδεχόμενο. Πρόκειται για ομάδα και χώρα που δεν αφήνουν αδιάφορο τον Πορτογάλο, ο οποίος έχει ενημερωθεί ότι εφόσον αποκτηθεί επιθετικός (Αραούχο ή άλλος) θα είναι η τελευταία επιλογή για τη γραμμή κρούσης.

Γιόχανσον: Μόνο μια ανατρεπτική πρόταση από τη γαλλική Τουλούζ, επί της ουσίας δηλαδή από τη μοναδική ομάδα που έχει δείξει εμπράκτως ενδιαφέρον προς την ΑΕΚ για την απόκτηση του Σουηδού, θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά την κατάσταση. Ο Γιόχανσον θέλει να αγωνιστεί εκεί και δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ένωση. Οι δύο πλευρές είναι επί της ουσίας στα χαρακώματα, όμως θα συνεχίσουν να "συντηρούνται" σε αυτή τη σχέση με κόσμιο και επαγγελματικό τρόπο.

Παιχνίδι σε 8 μέτωπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κονέ: Από τον ίδιο το διεθνή μέσο εξαρτάται η απόκτησή του, έστω την τελευταία ώρα των μεταγραφών. Αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να απεγκλωβιστεί από την Ουντινέζε για να έλθει στην Ένωση είτε ως δανεικός, είτε ως ελεύθερος, τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συζήτηση με την ΑΕΚ. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για ένα συμβόλαιο κοντά στις 500.000 ευρώ, εφόσον όμως η ΑΕΚ δεν έχει οποιαδήποτε άλλη ανάμιξη σε πληρωμές προς τους Ιταλούς.

Άλλος μέσος: Εφόσον ο Γιόχανσον παραμείνει στην ομάδα και αποδειχθεί ότι υπάρχει διάθεση - απόφαση να μην έχει μόνιμη θέση στις πρώτες επιλογές του Χιμένεθ, τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει έναν επιπλέον μέσο με ικανότητα να παίζει ως 6αρι που θα βοηθά και στην προώθηση της μπάλας. Διαφορετικά χρονιά με τρεις διοργανώσεις και μόνο τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, "μισό Γιόχανσον" και Αϊντάρεβιτς όπως παρουσιάζεται, δεν βγαίνει… Ούτως ή άλλως και με τον Γιόχανσον απόλυτα ενεργό, θα είναι προβληματική.

Κεντρικός αμυντικός: Η εξέλιξη της υπόθεσης Τσιγκρίνσκι μόνο καλή δεν είναι. Ο Ουκρανός θα χάσει κάμποσο διάστημα (ακούγεται για 3-4 εβδομάδες από την ημέρα που θα υποβληθεί σε επέμβαση), ο Λαμπρόπουλος έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να επιστρέψει από την επέμβαση στο γόνατο και ο Τζανετόπουλος δεν είναι ο παίκτης που ο Χιμένεθ μπορεί να στηριχθεί, σύμφωνα πάντα με τα στάνταρτς του προπονητή. Η ΑΕΚ θέλει να παίζει με 3 πίσω και σε πρώτη φάση, έχει μόνο τους Τσόσιτς και Βράνιες.

Παιχνίδι σε 8 μέτωπα

Ο Κοσάνοβιτς ήταν μια λύση που δεν ευδοκίμησε παρόλο που ο Μαϊστόροβιτς τον είχε στην κορυφή της δική του προτίμησης. Αυτό σίγουρα λέει πολλά και για πράγματα που μπορεί ή δεν μπορεί να περάσει πλέον στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ο Σουηδός αν και τεχνικός διευθυντής. Πολλά λέγονται και ακούγονται άλλωστε για το αν θα παραμείνει για αρκετά ακόμα στο συγκεκριμένο πόστο. Η ΑΕΚ ψάχνει και στην Ισπανία για κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα.

Εξτρέμ: Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δόθηκε εντολή για ψάξιμο και στις θέσεις των ακραίων επιθετικών αν και αυτή η περίπτωση είχε εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Λίγες είναι οι πιθανότητες να γίνει τέτοια προσθήκη, με την ΑΕΚ να ψάχνει για αριστεροπόδαρο που παίζει δεξιά στην πτέρυγα, ως μπακ-απ του Λάζαρου, παίζοντας με ανάποδο πόδι. Δύσκολα πράγματα…

Βράνιες: Μόνο αν το αφεντικό της Κρίστας Πάλας "τρελαθεί" και παρουσιάσει πρόταση +4 εκατ. ευρώ μπορεί κάτι να αλλάξει. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, ενδεχόμενη πώληση του Βόσνιου θα προκαλέσει ανάγκη για απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών μέσα σε ελάχιστες ώρες, αφού είναι βέβαιο ότι θα αποκτηθεί ένας Και θα μιλάμε για αναδιάρθρωση της καλύτερης ως σήμερα γραμμή της ομάδας που είναι ξεκάθαρα η άμυνά της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ