ΑΕΚ

Ουζουνίδης: "Τώρα εξαρτάται από εμάς"

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ικανοποιημένος μετά το 1-1 και κυρίως για το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης ο οποίος όμως ήταν και ξεκάθαρος ενόψει της ρεβάνς.

Δεν είναι από τους προπονητές ο Μαρίνος Ουζουνίδης που διστάζει να πει την γνώμη για να παραμείνει politicallycorrect. Εξ ου και απέφυγε να δηλώσει το τυπικό «ακόμα δεν τελείωσε τίποτα», μετά την ισοπαλία μέσα στο Σέλτικ Παρκ.

Ξεκαθάρισε πως πλέον οι πιθανότητες είναι με το μέρος της ΑΕΚ, πως εξαρτάται πλέον από τα πόδια των «κιτρινόμαυρων», αλλά επεσήμανε και πως θα πρέπει η ομάδα να είναι καλύτερη στην ρεβάνς για να μπορέσει να προκριθεί.

«Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Να πετύχουμε γκολ εκτός έδρας είναι σημαντικό. Παρόλα αυτά, δεν έχει τελειώσει κάτι για εμάς. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτεροι στην ρεβάνς και πιστεύω πως θα είμαστε. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, αλλά είναι φυσιολογικό διότι δεν έχουμε ρυθμό. Με την βοήθεια του κόσμου τους, μας άσκησαν πίεση. Και είχαμε δυο προβλήματα στην αρχή του ματς.

Το ένα είναι ότι χάναμε την μπάλα και ο αντίπαλος μας έκανε δεύτερες επιθέσεις. Και το πρόβλημα ήταν στην δεξιά πλευρά, με τις κινήσεις του Μακ Γκρέγκορ στην πλάτη των αμυντικών μας χαφ. Παρόλα αυτά, κρατήσαμε την ψυχραιμία μας. Αρχίσαμε να παίζουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να παγώσουμε το παιχνίδι, να πάρουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να πλησιάζουμε την αντίπαλη περιοχή. Σκοράραμε που ήταν πολύ σημαντικό και μας έδωσε αυτοπεποίθηση.

Στο ημίχρονο μιλήσαμε για να λύσουμε αυτά τα δυο προβλήματα. Μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Να είμαστε και λίγο πιο ψηλά, για να μην δώσουμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να είναι κοντά στην περιοχή μας. Αλλά όπως ήταν λογικό, αυτό άλλαξε μετά την αποβολή. Πιεστήκαμε και εμείς προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους.

Ο Λιβάγια και ο Κλωναρίδης ήταν κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να φύγουν στην αντεπίθεση. Επικεντρωθήκαμε στο να πάρουμε το αποτέλεσμα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την ρεβάνς».

-Για τις πιθανότητες πρόκρισης;
«Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Από μας εξαρτώνται πολλά. Περιμένω καλύτερη την ομάδα, διότι έχει ήδη ένα επιπλέον παιχνίδι στα πόδια της. Με εξαίρεση αυτό το ματς και το φιλικό με την Γαλατά, δεν είχαμε άλλα παιχνίδια με τέτοια ένταση. Και θα είμαστε πιο έτοιμοι. Ο αντίπαλος στα εκτός έδρας παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο.

Παρόλα αυτά παραμένει μια ομάδα με μεγάλο όνομα και πρέπει να το σεβαστούμε. Στην Αθήνα με την βοήθεια του δικού μας κόσμου, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σ’ αυτή την φάση και μ’ αυτές τις ομάδες, τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε όμως καλύτεροι απ’ αυτό το ματς για να προκριθούμε».

- Για την ατμόσφαιρα;
«Εμείς είμαστε πιο ενθουσιώδης. Ο κόσμος βοήθησε την ομάδα. Δεν την πίεσε. Όμως εγώ προτιμώ τον ελληνικό τρόπο. Θέλω περισσότερο νεύρο και πίεση προς την ομάδα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ