ΑΕΚ

Ουζουνίδης: "Θα πάρουμε δυο παίκτες"

CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΒΙΝΤΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε και για τις μεταγραφές της ΑΕΚ, για την πρεμιέρα πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΣ, αλλά και την ρεβάνς με την Βίντι.

Η αλήθεια είναι πως μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, η ΑΕΚ έχει να κάνει μια σειρά από διαφορετικά αλλά και εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Αύριο (25/8) έχει πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ, την Τρίτη (28/8) την ρεβάνς με την Βίντι και μέχρι και τις 31 του μηνός θα πρέπει να ολοκληρώσει και τις μεταγραφές της.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην κάμερα της Nova για την διαχείριση και των… τριών μετώπων. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε λόγο για δυο μεταγραφές, τονίζοντας μάλιστα πως στην μια είναι πολύ κοντά.

Παραδέχθηκε πως είναι δύσκολο το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ να ξεφύγει από την ρεβάνς με την Βίντι διότι το διακύβευμα είναι μεγάλο. Αναφέρθηκε στις αλλαγές που πιθανότατα θα κάνει στο ματς με τον ΠΑΣ και έκανε και κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης:

Για το πόσο εύκολο είναι να γυρίσει ο διακόπτης από την Ευρώπη στην Ελλάδα: "Όταν έχεις μια τόσο μεγάλη πρόκληση, θα ήταν ψέματα να λέγαμε ότι δεν το σκεπτόμαστε. Το μυαλό μας είναι εκεί. Αλλά είναι ματς πρωταθλήματος και πρέπει να ετοιμαστούμε. Είναι λογικό να γίνουν αλλαγές. Δεν είμαστε τυχεροί στο κομμάτι του προγράμματος. Υπάρχουν παιδιά που δεν είναι ακόμα στο 100% και θα πρέπει να κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε καλή εικόνα για το ματς με τον ΠΑΣ αλλά και για το παιχνίδι της Τρίτης. Είναι ψέματα όποιος λέει πως δεν το σκεφτόμαστε το ματς της Τρίτης. Είναι πολύ μεγάλη η ευκαιρία που έχουμε, για να μην το σκεφτόμαστε. Από την στιγμή που έχει έρθει αυτό το αποτέλεσμα, θα ήταν υποκριτικό να λέγαμε ότι δεν το σκεφτόμαστε".

Για το εάν άλλαξε την ψυχολογία των παικτών η πρόκριση επί της Σέλτικ: " Τα παιδιά από την πρώτη μέρα είχαν καλή ψυχολογία. Τους έδωσε εμπιστοσύνη η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχαμε αρκετές αποχωρήσεις το καλοκαίρι. Τα νέα παιδιά, είναι πολύ καλοί παίκτες και όταν θα μπουν στην ομάδα θα βοηθήσουν πολύ. Αυτή την στιγμή στηριζόμαστε σε κάποιους παίκτες, που έχουν ήδη δουλέψει σε κάποια πράγματα".

Για το εάν έχουν αρχίσει οι παίκτες να εμπεδώνουν αυτά που δουλεύετε στην προπόνηση: "Ακόμα δεν είναι η ομάδα στο επίπεδο που θέλω. Πλέον τα παιδιά ξέρουν τι θέλω. Βλέποντας τα παιχνίδια, βλέπετε που βγάζουν τα παιδιά πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαμε προβλήματα απουσιών. Αλλά αυτά υπάρχουν πάντα".

Για τις μεταγραφές: "Αυτή την στιγμή κοιτάζουμε για δυο θέσεις. Θα τους πάρουμε τους παίκτες. Είμαστε κοντά στον έναν, προσπαθούμε για τον δεύτερο. Αλλά πρέπει να δούμε και ποια παιδιά έφεραν την ομάδα εδώ. Σίγουρα θέλουμε ενίσχυση. Όμως δεν μπορώ να ακούω συνέχεια για τις μεταγραφές. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα παιδιά που έχουν πάρει πρωτάθλημα και που έχουν φέρει την ομάδα ως εδώ. Πάνω απ’ όλα θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό αυτών των παιδιών και να είναι σίγουροι πως θα τους δικαιώσουν"

Για την πρεμιέρα με τον ΠΑΣ: "Οι πρώτες αγωνιστικές πάντα είναι περίεργες. Ο ΠΑΣ έχει έναν καλό και έμπειρο προπονητή, που δουλεύει καλά. Θα παρουσιαστεί πειθαρχημένος. Έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Είναι σημαντικό εμείς να βγάλουμε διάθεση και θέληση. Το παιχνίδι της Τρίτης είναι κάτι ξεχωριστό. Αλλά για να φτάσουμε να παίζουμε εκεί, το καταφέραμε μέσα από το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά πως την Ευρώπη, την έδωσε η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Για το προσωπικό στοίχημα του προπονητή: "Κάθε προπονητής πρέπει να έχει φιλοδοξίες. Όσο καλά και να πηγαίνεις, αν θεωρήσεις πως έφτασες σ’ ένα επίπεδο, εκεί αρχίζουν τα πράγματα να αλλάζουν. Όποιος βολεύεται σε μια κατάσταση, σύντομα έρχεται ο… επόμενος. Έχω φιλοδοξίες και όνειρα. Θέλω να πετύχω πράγματα για την ΑΕΚ. Κάθε ένας από εμάς, ότι δουλειά και να κάνει, πρέπει να κοιτάει την επόμενη μέρα. Πάντα το πιο σημαντικό είναι το επόμενο που θέλεις να πετύχεις".

Για τους βασικούς αντιπάλους της ΑΕΚ και την Ευρώπη: "Είναι εντελώς διαφορετικό να υπάρχει μεσοβδόμαδα παιχνίδι. Είναι πολύ καλό να περάσουν όλες οι ομάδες στους ομίλους. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο μας και για τον κόσμο. Θα υπάρχει κούραση σ’ όλους. Αναγκαστικά θα πας στο ροτεισον, κάποιες φορές θα βγει, κάποιες όχι".

Για τις πιθανές αλλαγές στο ματς με τον ΠΑΣ: "Έχω στο μυαλό μου να αλλάξω κάποιους παίκτες. Θα το συζητήσω και με τα παιδιά. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, ίσως στην πορεία".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ