Ουζουνίδης: "Να γίνουμε πιο πιεστικοί"

Ο Ουζουνίδης έστειλε μήνυμα για όσα θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να αλλάξει την εικόνα της μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και για τις μεταγραφές τον Γενάρη.

Η αλήθεια είναι πως με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να παίξει παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού. Από το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη μετά τα δυο συνεχόμενα στραβοπατήματα.

Μέχρι και το παιχνίδι με τον Άγιαξ για το Champions League, που η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί για να κρατήσει ζωντανές τις τελευταίες ελπίδες για την τρίτη θέση. Και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στην κάμερα της Nova, αναφέρθηκε σ' όσα θα πρέπει να κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να μπορέσει να αλλάξει την αγωνιστική της εικόνα. Έδειξε επίσης πως ακόμα δεν έχει ξεχάσει τα... δέκα δοκάρια που έχει η ΑΕΚ από την αρχή του πρωταθλήματος. Ενώ έκανε αναφορά και στις χειμερινές μεταγραφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη:

- Για το πως κύλησε το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος:

"Είμαστε καλά. Ήρθε η διακοπή μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Μας έκανε καλό η διακοπή, δουλέψαμε εκεί που θέλαμε. Μεγάλη ομάδα είμαστε, είναι σημαντικό πως αντιδράς. Κάναμε την δουλειά μας και είναι σημαντικό που δεν έφυγαν πολλοί παίκτες για τις εθνικές".

Για το που εστίασε στην δουλειά που έγινε διακοπή:

"Σε τακτικά κομμάτια. Στο ψυχολογικό κομμάτι δε χρειάζονται κάτι οι παίκτες, είναι έμπειροι. Δουλέψαμε και ελπίζουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα όλων αυτών των συγκυριών. Δεν είναι εύκολο με συνεχόμενα παιχνίδια. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, με βάση την εικόνα που είχαμε σε ορισμένα ματς. Άσχημο αποτέλεσμα το τελευταίο, που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που είχαμε. Το καλύτερο ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στην πίεση προς τον αντίπαλο, το δουλέψαμε αρκετά και ελπίζουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να είμαστε πιεστικοί".

Για τη φυσική κατάσταση:

"Όταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα, μπορείς να βρεις χίλια-δυο πράγματα. Αν δούμε τα στατιστικά, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Η φυσική κατάσταση είναι και η διάθεση που έχεις σε ένα παιχνίδι. Δεν έχουμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Νομίζω πως η ομάδα τρέχει πολύ περισσότερο από ότι στην αρχή. Το βλέπουμε και στο Champions League πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο καθένας έχει την άποψή του".

Για το ματς με τον Παναιτωλικό:

"Ο Παναιτωλικός είχε μια πολύ καλή εικόνα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι επικίνδυνη και καλή ομάδα. Στην έδρα του παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο. Θα πρέπει να αντιδράσουμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, να παρουσιαστούμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Δε θα πρέπει να σκεφτούμε το ματς με τον Άγιαξ. Είναι ένα παιχνίδι, που μπορεί να μας επαναφέρει την αυτοπεποίθηση".

Για τα δυο ματς που ακολουθούν για την ΑΕΚ με Παναιτωλικό και Άγιαξ:

"Όλη η συγκέντρωσή μας είναι στο ματς με τον Παναιτωλικό και όχι στον Άγιαξ. Θέλουμε να αντιδράσουμε και να βγάλουμε τον εγωισμό μας σε αυτό το ματς".

Για την διαφορά στο πρωτάθλημα:

"Το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Δεν μας αρέσει, αλλά δεν μας αγχώνει. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί και να έχουμε και λίγο ρέντα με τα δοκάρια. Αν έμπαιναν τα μισά από τα δοκάρια… Η αλήθεια είναι όμως ότι αν το δούμε ποδοσφαιρικά όλες οι ομάδες που ξεκίνησαν νωρίς εμφανίζουν και μια φυσιολογική κούραση. Ο Παναιτωλικός προσπαθεί να παίξει. Το κίνητρο των ομάδων που αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ είναι πιο ισχυρό, διότι η ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς".

Για τις μεταγραφές:

"Εδώ και αρκετό καιρό ξέρουμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε.  Δεν είναι εύκολη η διαδικασία. Για πολλούς λόγους. Δεν είναι και το πρωτάθλημα που γοητεύει τους ξένους παίκτες. Ούτε το επίπεδο είναι τόσο ψηλό του ελληνικού πρωταθλήματος. Η περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη. Δουλεύουμε όμως και ελπίζω στο τέλος να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ