ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουζουνίδης: "Ήμουν αμυντικός και ξέρω, όλοι θυμούνται το λάθος, έκανε και ο Πικέ..."

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Ουζουνίδης μίλησε για όσα θα πρέπει να διορθώσει η ΑΕΚ στα επόμενα παιχνίδια και στήριξε τους παίκτες που αγωνίζονται στην αμυντική γραμμή των "κιτρινόμαυρων", μετά την ήττα στην Τούμπα.

Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε στρέψει την προσοχή του στην επόμενη μέρα. Και σ’ όσα θα πρέπει να διορθώσει η ΑΕΚ, για να μπορεί να παίρνει και τους τρεις βαθμούς, σε ματς που παίζει καλά, όπως αυτό της Τούμπας.

Μάλιστα ο Ουζουνίδης είχε επισημάνει στους παίκτες του, πως θα πρέπει να τελειώνουν σωστά και με γκολ τις φάσεις που δημιουργούν. Αυτό έθεσε ο τεχνικός της ΑΕΚ ως πρώτο ζήτημα προς… βελτίωση, μιλώντας στην κάμερα τηςNova.Αναφέρθηκε και στο ματς του Σαββάτου (29/9) με τον ΟΦΗ και τις πιθανές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης

-Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ:
"Δεν έχουμε χάσει κάτι από την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ομάδα μας. Στην Τούμπα ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Λάθη του ΠΑΟΚ που δεν τα πλήρωσε, λάθη δικά μας που τα πληρώσαμε. Περιμέναμε να έχουμε τελειώσει κάποιες φάσεις στην επίθεση. Με πείραξε περισσότερο το δεύτερο γκολ, διότι ήταν τακτικό λάθος. Και τακτικά θα μπορούσαμε να ειχαμε τελειώσει την φάση, πριν φτάσει στην περιοχή μας. Και είχαμε και κακές τοποθετήσεις στην περιοχή μας".

-Για το ματς με τον ΟΦΗ:
"Δύσκολο ματς. Έχει τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου, που είναι λίγο περίεργο. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα, αλλά απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο θα προσπαθήσει να πάρει κάτι. Από την στιγμή που θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, όλα τα ματς είναι δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί. Διότι σε σχέση με τις φάσεις που δημιουργούμε, δεν πετυχαίνουμε τα ανάλογα γκολ. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που δεν κλείνεται στο μισό γήπεδο και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα δύσκολο ματς".

-Για την παρουσία του κόσμου στο ματς με τον ΟΦΗ:
"Πάντα είναι καλό να έχεις τον κόσμο σου κοντά σου. Δίνει ώθηση στα παιδιά. Θα μας δώσουν την απαραίτητη βοήθεια, για να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο".

-Για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ:
"Θα περίμενα περισσότερα γκολ. Αλλά είχαμε και τέσσερα δοκάρια στα δυο τελευταία ματς. Βγάζουμε καλές και οργανωμένες επιθέσεις. Η ποιότητά μας είναι καλή. Αυτό που θέλω είναι να ρισκάρουμε περισσότερο και να τελειώνουμε τις φάσεις. Θέλουμε να παίζουμε ομαδικά, αλλά μέσα στην περιοχή, πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις. Έχουμε παίκτες που έχουν καλά σουτ.

Δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει. Όταν κάνεις τόσες πολλές ευκαιρίες, θα έρθουν τα γκολ. Έχω δει μέχρι τώρα καλά πράγματα, αλλά υπάρχουν και αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Έχει σημασία να διορθώνουμε τα λάθη και σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι".

-Για την επιλογή να παίξει ο Μπακασέτας στα χαφ:
"Για μένα ένας καλός παίκτης, μπορεί να παίξει πολλές θέσεις. Και όταν ξέρεις ποδόσφαιρο, μπορείς να σταθείς παντού. Ο Μπακασέτας δεν είναι κλασικός ακραίος. Μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα χαφ και πίσω από τον επιθετικό. Όλους τους παίκτες, τους χρησιμοποιούμε εκεί που υπάρχουν ανάγκες, όταν υπάρχουν προβλήματα. Ανάλογα με τα παιχνίδια, θα επιλέγουμε τις θέσεις. Και ο Μάνταλος μπορεί να παίξει στα χαφ".

-Για το τι έχει πει στους παίκτες ενόψει ΟΦΗ και Μπενφίκα:
"Όταν είσαι μια μεγάλη ομάδα και προέρχεσαι από κακό αποτέλεσμα, πρέπει να πας στο επόμενο και να το κερδίσεις. Δεν μπορείς να μπαίνεις στην λογική πως έχουμε το ματς με την Μπενφίκα. Είναι κάτι ξεχωριστό. Το δικό μου το μυαλό είναι μόνο στο ματς με τον ΟΦΗ. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αυτό τονίζω και στους παίκτες. Αν θεωρούν πως ο ΟΦΗ θα είναι εύκολος αντίπαλος, κάνουν λάθος. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει ένα συγκεκριμένο στιλ. Είναι μια ομάδα που τα παλεύει τα παιχνίδια. Είναι μια καλή ομάδα. Και έχει έναν σοβαρό και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε να την βγάλουμε για να κερδίσουμε".

-Για τις πιθανές αλλαγές στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ:
"Αυτονόητο ότι θα γίνουν αλλαγές. Κάποια παιδιά είναι και ψυχολογικά κουρασμένα. Ξέρω πως όποιος ποδοσφαιριστής παίξει, θα είναι καλός".

-Για την αμυντική λειτουργία στο ματς με τον ΠΑΟΚ:
"Αυτά τα παιδιά που έπαιξαν έχουν κάνει επιτυχίες μέχρι τώρα. Και δεν μπορούμε να πούμε για ένα παιχνίδι, πως υπάρχει πρόβλημα. Ήταν ατομικά λάθη και κακές στιγμές. Δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνες. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να μένεις εκεί. Στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Λεγανές, έκανε ένα λάθος ο Πικέ. Συνολικά δεν είχαμε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ήμουν αμυντικός και ξέρω πως μπορεί να κάνεις δέκα καλά παιχνίδια, αλλά να θυμούνται όλοι ένα λάθος.

Έτσι είναι η θέση. Τα παιδιά είναι έμπειρα και μπορούν εύκολα να το ξεπεράσουν. Μπορείς να το χειριστείς αυτό με πολλούς τρόπους. Να τον αφήσεις έξω για να τον ξεκουράσεις ψυχολογικά ή να τον βάλεις στο γήπεδο για να δείξεις πως τον στηρίζεις. Τα παιδιά ξέρουν πως δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που τα βλέπω, ανάλογα με τα ατομικά λάθη. Ένας προπονητής δεν πρέπει να μένει ποτέ σ’ ένα καλό ή κακό αποτέλεσμα".

-Για τον Άλεφ:
"Είναι δύσκολο για τον Άλεφ να προλάβει να είναι παρών, γι' αυτό το ματς με τον ΟΦΗ. Προσπαθούμε να τον έχουμε για το παιχνίδι της Τρίτης. Είναι δύσκολο να προλάβει τον ΟΦΗ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ