ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουζουνίδης για τιμωρία: "Ας μας σκοτώσουν κιόλας"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άφησε ασχολίαστη την απόφαση της απόρριψης της έφεσης και την διατήρηση της αφαίρεσης των τριών βαθμών.

Η αλήθεια είναι πως είχε μια σειρά από… δαίμονες στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ, που έπρεπε να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το ματς με τον Απόλλωνα. Από το παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολουθεί, μέχρι και την απόφαση για την διατήρηση της ποινής της αφαίρεσης βαθμών. Και ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε και για τα δυο, με αιχμηρή τοποθέτηση.

"Δυσκολευτήκαμε όχι για την αφαίρεση βαθμών, αλλά γιατί είχαμε πολλά παιδιά που δεν είχαν ρυθμό. Κάποια παιδιά είχαν πάνω από δυο εβδομάδες να παίξουν. Όμως ήθελα να αποκτήσουν ρυθμό για το παιχνίδι της Τρίτης. Όπως μας δυσκόλεψε και ο αντίπαλος, που έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Και εμείς κάναμε λάθος διότι πηγαίναμε περισσότερο από τον άξονα και όχι από τα άκρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην κάνουμε φάσεις, αλλά να κινδυνέψουμε στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Σ’ αυτές τις κλειστές άμυνες, μπορείς να τις ανοίξεις είτε με στημένη φάση, είτε με μια προσωπική ενέργεια. Έγινε με το δεύτερο. Μετά το πρώτο γκολ άνοιξε το παιχνίδι και κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να είχαμε πετύχει πολύ πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ. Η τιμωρία είναι κάτι δεδομένο. Η διοίκηση προσπαθεί με όποιο τρόπο υπάρχει να δικαιωθεί. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε στο γήπεδο, να προσπαθούμε για την ομάδα. Δεν μπορούμε να σταθούμε στο πως και στο γιατί έγινε αυτό".

- Το έχουν αποβάλλει οι παίκτες αυτό με την τιμωρία από το μυαλό τους;

"Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αν το έχουμε στο μυαλό μας, θα χάσουμε κι άλλους βαθμούς. Είναι ακόμα αρχή του πρωταθλήματος. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όμως αυτές τις αποφάσεις τις θεωρώ γελοίες. Ας μας σκοτώσουν κιόλας. Ας απαγορεύσουν τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν και στο γήπεδο".

- Για την παρουσία του Μοράν στη βασική ενδεκάδα:

"Από εδώ και πέρα πρέπει να αξιοποιούμε περισσότερο το ρόστερ μας. Από την στιγμή που ο Γαλανόπουλος έπαιξε συνεχόμενα ματς με την εθνική, μπορούσε να παίξει ο Μοράν. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και παίκτης που μπορεί σε κλειστές άμυνες να δώσει λύσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ολόκληρο το ρόστερ Είναι καλύτερα να έχω προβλήματα στον ποιόν θα επιλέξω, παρά να έχουμε άλλα προβλήματα. Κάποιος που θεωρείται βασικός, μπορεί σε κάποια ματς να μείνει έξω. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και όταν όλοι είναι υγιείς, όλοι θα μπορούν να παίξουν στην ενδεκάδα".

- Έχει ήδη μπει από τώρα η ΑΕΚ στη διαδικασία να κοιτάζει παίκτες για την μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου;

"Έχουμε μπει ήδη στη διαδικασία να κοιτάζουμε παίκτες".

- Είχατε στο μυαλό σας και την Μπάγερν;

"Όσο και να θέλεις να το αποβάλλεις, το σκέφτεσαι το ματς της Τρίτης. Όσο μπορούσαμε, συγκεντρωθήκαμε σ’ αυτό το ματς. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη η Μπάγερν και περιμένω ένα σπουδαίο παιχνίδι από την ομάδα μας. Δεν υπάρχει διασκέδαση για εμάς. Όλοι όσοι θα αγωνιστούν, πρέπει να δώσουν παραπάνω από το 100%. Ο αντίπαλος είναι τεράστιος. Και έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν από μόνοι τους ένα ματς. Ναι, να το χαρούμε. Θα είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ. Αλλά από εκεί και πέρα μέσα στο γήπεδο, πρέπει να το παλέψουμε και να μην είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα".

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΑΣ"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδη ρωτήθηκε από τη Nova αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αν η ομάδα είχε καθόλου το μυαλό της στην Μπάγερν και επηρεάστηκε από αυτό η απόδοσή της. "Δεν ήταν πρόβλημα το ματς της Τρίτης. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή σε οργάνωση ομάδα. Δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο σημερινός Απόλλων. Ήταν πολύ καλός αμυντικά. Κάναμε πολλά λάθη κι εμείς στον άξονα.

Δεν είχαμε την απαραίτητη κίνηση στον χώρο. Το σκορ θα άνοιγε είτε από στημένη φάση, είτε από προσωπική ενέργεια, όπως και έγινε με την ενέργεια του Μάνταλου. Στο δεύτερο μέρος άνοιξε το παιχνίδι και έπρεπε να βάλουμε δεύτερο γκολ από πιο νωρίς. Μας έδωσε ενέργεια και ο Κλωναρίδης με την είσοδό του και βρήκαμε τελικά βρήκαμε το γκολ".

Επίσης, ρωτήθηκε και για την αφαίρεση των τριών βαθμών: "Το να μας αφαιρεθούν βαθμοί από ένα παιχνίδι που ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά το θεωρώ υπερβολή. Όμως, δεν θέλω να το σχολιάσω και να μπω στη διαδικασία της γκρίνιας και της κλάψας. Τα κοιτάει η διοίκηση αυτά τα θέματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από το ματς με την Μπάγερν".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ