ΑΕΚ

Ουζουνίδης: "Δεν υπολογίζω τον Λιβάγια, υπολογίζω τον Τσόσιτς"

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ουζουνίδης μίλησε για το σαββατιάτικο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, για την κατάσταση του Μάρκο Λιβάγια αλλά και για το θέμα του Ούρος Τσόσιτς.

Η ΑΕΚ πλέον έχει αποκτήσει τον αέρα των τριών συνεχόμενων νικών και μάλιστα με τέρματα 12-0. Και το πρώτο που θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι να διατηρήσει αυτό τον… αέρα. Ακόμα και χωρίς να αλλάξει τον σχηματισμό που έχει δώσει στην ΑΕΚ αυτή την αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα.

Ωστόσο η υποχρεωτική αλλαγή που πρέπει να κάνει για το αυριανό (26/1) ματς με τον Πανιώνιο, θα είναι αυτή του Λιβάγια. Όπως τόνισε ο Ουζουνίδης μιλώντας στην κάμερα της Nova, δεν μπορεί να υπολογίζει στο πλάνο του τον Κροάτη επιθετικό, λόγω των ενοχλήσεων του παίκτη στον αριστερό τετρακέφαλο.

Αντιθέτως, ο τεχνικός της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως υπολογίζει… γενικώς τον Τσόσιτς, παρόλο που τον άφησε εκτός αποστολής για το ματς κυπέλλου με τον Κισσαμικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη:

«Αυτή την περίοδο παίζουμε καλά και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε κάτι αγωνιστικά. Πλέον έχουμε δουλέψει δυο διαφορετικά σχήματα και μπορούμε να αλλάζουμε πράγματα πιο εύκολα και να έχουμε περισσότερες επιλογές. Και ανάλογα με τον αντίπαλο να επιλέγουμε. Πάντα βλέπεις πράγματα που θέλεις να διορθώσεις. Και στην προηγούμενη διάταξη, πολλές επιθέσεις τις κάναμε με 3-5-2. Τώρα περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι επικεντρωνόμαστε στο να λύσουμε κάποια ζητήματα που δημιουργούνται».

Για τα γρήγορα γκολ της ΑΕΚ:

«Για όλα είναι σημαντικό αυτό. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, είναι σημαντικό να ξεκλειδώνεις γρήγορα τα παιχνίδια. Η αυτοπεποίθηση έρχεται όταν σκοράρεις εύκολα. Το σημαντικό είναι να έχεις συνέχεια. Πάντα θα υπάρχουν στραβά αποτελέσματα. Το θέμα είναι να τα ξεπερνάς. Τώρα είμαστε καλά και το σημαντικό είναι το κρατήσουμε».

Για την κλήρωση του κυπέλλου με τον Ατρόμητο:

«Αν εξαιρέσεις τον Εργοτέλη, όλα τα ματς θα ήταν δύσκολα. Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Και είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα ετοιμαστούμε γι αυτό. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Τώρα έχουμε ένα σημαντικό ματς με τον Πανιώνιο».

Για την προοπτική της συγκομιδής έξι βαθμών, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Όποιος μπαίνει στην διαδικασία αριθμητικής, πέφτει έξω. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το ματς στη Νέα Σμύρνη. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το ματς και θα είναι μεγάλο λάθος να σκεφτούμε επόμενο ματς. Και αν κερδίσουμε, είναι δεδομένο πως θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία. Έχουμε κερδίσει κάποια ματς, πάμε με καλή ψυχολογία και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και με αυτοπεποίθηση».

Για τον Πανιώνιο:

«Ο Μάντζιος ταιριάζει στον Πανιώνιο. Είναι μια ομάδα που έχει θέληση, έχει πάθος. Ξέρω πως περιμένουν το παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν δεν παίξουμε καλά, θα δυσκολευτούμε. Πρέπει να παίξουμε καλά, για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Έχει αλλάξει στιλ παιχνιδιού ο Πανιώνιος. Είναι πιο συμπαγής και γι αυτό περιμένουμε ένα δύσκολο ματς».

Για τον Τσόσιτς:

«Τα πράγματα είναι απλά. Έντεκα ξεκινάνε, κάποιοι μένουν στον πάγκο, κάποιοι εκτός αποστολής. Εννοείται πως υπολογίζεται κανονικά. Όλα έχουν μια λογική. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι».

Για τον Γκάλο:

«Δεν αμφέβαλα ποτέ κανείς για την αξία του. Δεν είχε ξεκινήσει καλά στη σεζόν αλλά σιγά – σιγά έδειξε καλή νοοτροπία. Ξέρουμε τις αδυναμίες του και τα προτερήματα του. Μέσα από τους σχηματισμούς, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προτερήματά του. Είναι σε καλό φεγγάρι και μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Για τον Λιβάγια:

«Απ’ ότι έχω καταλάβει, δεν θα υπολογίζεται για το αυριανό ματς. Όταν σου λένε οι γιατροί πως καλό είναι να μην αγωνιστεί, καλό είναι να μην παίξει».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Οικονόμου:

«Είναι μια επιλογή που έπρεπε να γίνει. Είχαμε προσπαθήσει να τον φέρουμε και στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τις δυνατότητες του. Μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα και να γίνει ακόμα καλύτερος. Είναι ένα παιδί με θετική αύρα και με καλό χαρακτήρα. Αλλά περιμένω πολλά περισσότερα και απ’ αυτόν και να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτης. Όμως είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το μέλλον».

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ