ΑΕΚ

Ουζουνίδης: "Δεν είμαι απ΄αυτούς που κλαίγονται"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για τον Πανιώνιο, τον Άγιαξ, τον Μπογέ, τις μεταγραφές, αλλά κυρίως για τη νοοτροπία με την οποία θα πρέπει να μπαίνει η ΑΕΚ στα παιχνίδια.

Η κουβέντα που αφορούσε την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, είχε δυο βασικούς άξονες. Τις κινήσεις που δεν έγιναν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και την διαχείριση που θα πρέπει να γίνει στο βαρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στην κάμερα τηςNova, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και στα δυο ζητήματα. Αναφέρθηκε στους λόγους που δεν έγιναν οι δυο μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, ενώ ήταν κατηγορηματικός ως προς την λογική της αδυναμίας να ανταποκριθούν οι παίκτες σε συνεχόμενα ματς.

Ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θα παίζει καλή μπάλα, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή ο πρώτος στόχος είναι να παίρνει τα αποτελέσματα. Ενώ αναφέρθηκε και στο αυριανό (15/9) ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και στην πορεία της αποθεραπείας του Μπογέ. Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης:

- Είναι ιδιαίτερο το ματς με τον Πανιώνιο;

«Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που πέρασα καλά. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Είναι μια καλή ομάδα. Έχει σταθεροποιηθεί στις καλές ομάδες και είναι ένα ματς που πρέπει να είμαστε σοβαροί. Και με το μυαλό μας, μόνο εκεί. Αν ξεφύγει το μυαλό μας, ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει τη ζημιά».

-Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ που ακολουθεί και το ενδεχόμενο να ξεφύγει το μυαλό των παικτών:

«Είναι μια πρόκληση πολύ μεγάλη και τα παιδιά μπορεί να το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού. Ένα προς ένα τα παιχνίδια. Μια νίκη δίνει πάντα αυτοπεποίθηση. Και αν κερδίσουμε, θα πάρουμε και αυτοπεποίθηση ενόψει του επόμενου ματς».

-Για την διαχείριση που έγινε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος:

«Υπάρχουν πολλοί διεθνείς που λείπουν και αυτό δεν είναι εύκολο. Για κάποιους παίκτες όμως που είχαν μικροπροβλήματα τραυματισμού, ήταν καλό. Ήταν καλό και για κάποιους παίκτες να ξεκουραστούν. Ήταν μια περίοδος που ήρθε μετά από συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν καλό να ξεκουραστούν οι παίκτες κυρίως ψυχολογικά, γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια».

-Για το γεγονός πως η ΑΕΚ ήδη τον Αύγουστο δοκιμάστηκε σε παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει κάτι ανάλογο να διαχειριστεί και τώρα:

«Τώρα είμαστε καλύτερα σε σχέση με τον Αύγουστο. Δεν είμαι της φιλοσοφίας πως οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν συνεχόμενα ματς. Πρέπει να το κάνουν. Είναι η δουλειά τους. Από την άλλη μεριά, πρέπει να κοιτάμε και το ιατρικό. Να μην έχουν δηλαδή οι παίκτες ζητήματα τραυματισμών. Αλλά δεν υπάρχει αυτό το "δεν μπορούν να παίξουν Τετάρτη με Κυριακή". Είναι η χαρά τους να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια».

-Για τον Μπογέ:

«Καλά πάει. Κάθε μέρα δουλεύει καλύτερα. Ελπίζω να είναι σύντομα κοντά μας. Αυτό όμως είναι ένα θέμα των γιατρών. Απ’ ότι ξέρω και απ’ ότι ενημερώνομαι, πηγαίνει καλά».

-Για τον αντικαταστάτη του Λιβάγια στο Άμστερνταμ και το ματς με τον Άγιαξ:

«Μετρημένοι οι φορ που έχουμε. Ακόμα έχουμε χρόνο. Είναι σημαντικό το αυριανό ματς. Μας κρατάει ψηλά στο πρωτάθλημα και ακολουθούν ντέρμπι. Αν κάτι στραβώσει αύριο, θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα ντέρμπι. Κάθε παιχνίδι που παίζεις και κερδίζεις, σε ξεκουράζει περισσότερο».

-Για το γεγονός πως δεν έγινε μεταγραφή στο τέλος:

«Αυτό είναι το ρόστερ, μ’ αυτό δουλεύουμε και μέσα απ’ αυτό θα βρούμε και τις λύσεις. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε δυο παίκτες, που πραγματικά πιστεύαμε πως θα βοηθήσουν. Δεν τα καταφέραμε. Όχι για οικονομικούς λόγους. Ήταν καθαρά θέμα των παικτών. Δεν είμαι απ’ αυτούς που κλαίγονται. Τα παιδιά που έχουμε εδώ, δουλεύουν πολύ, έχουν διάθεση να πετύχουν.

Είμαι ο προπονητής της ΑΕΚ, έχω ένα ρόστερ και απ’ αυτό το ρόστερ, πρέπει να πάρω ότι καλύτερο μπορώ. Σ’ αυτά τα συνεχόμενα ματς, δεν είναι πάντα εύκολο να παίξεις και καλή μπάλα. Αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να παίρνουμε τα αποτελέσματα».

-Για αυτό που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στο ματς με τον Πανιώνιο:

«Ο Πανιώνιος έχει διαφορετική τακτική συμπεριφορά στα δυο πρώτα ματς. Είναι μια ομάδα με επικίνδυνους παίκτες. Έχει καλή αμυντική οργάνωση. Αυτό που έχει σημασία για εμάς, είναι να έχουμε υπομονή για να διασπάσουμε αυτή την άμυνα. Αλλά πρέπει να είμαστε και οργανωμένοι πίσω από την μπάλα, για να μην δεχθούμε γκολ. Αυτό που θέλουμε, είναι να κερδίζουμε.

Δεν έχει σημασία αν θα δεχθούμε ή όχι γκολ. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να κερδίζεις. Αυτό που προσπαθούμε είναι τα καλά διαστήματα που είχαμε μέχρι τώρα, να μπορέσουμε να τα μεγαλώσουμε. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, αν όλα πάνε καλά και την διαχείριση».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ