ΑΕΚ

"Όχι όπως στη Νέα Σμύρνη"

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Στην αμυντική λειτουργία δούλεψε ο Χιμένεθ στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (1/7), αλλά στάθηκε και σε λάθη που έγιναν στο περσινό πρωτάθλημα.

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να ξεκινά τώρα να κτίσει την δική του ΑΕΚ. Όμως "κουβαλά" και όσα έγιναν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της περσινής σεζόν, στο οποίο καθόταν στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Ειδικά τα "χοντρά" λάθη που έγιναν σε συγκεκριμένα ματς. Και γι αυτό και όταν στη σημερινή (1/7) απογευματινή προπόνηση ο Χιμένεθ δούλεψε πάνω στις αντιδράσεις της αμυντικής λειτουργίας, θυμήθηκε το λάθος που είχε γίνει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο τελευταίο ματς των play off. "Να μην δεχόμαστε αντεπιθέσεις, όπως στο ματς με τον Πανιώνιο" ήταν η οδηγία του Ισπανού τεχνικού προς τους παίκτες του.

Πάντως ο Χιμένεθ στην άσκηση τακτικής της προπόνησης, δούλεψε στην... πράξη, όσα ανέλυσε στη θεωρία στους αμυντικούς και στους αμυντικούς χαφ. Άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός σ' αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας, δίνει βάρος στην συμπεριφορά της αμυντικής λειτουργίας.

"Η άμυνα είναι το πιο σημαντικό" έλεγε και ξαναέλεγε σήμερα ο Χιμένεθ. Και στην άσκηση τακτικής που έμοιαζε με δίτερμα, ο Ισπανός τεχνικός επικεντρώθηκε στον τρόπο που λειτουργούσε η τετράδα της άμυνας, συν τους δυο αμυντικούς χαφ. Τόσο όταν χρειαζόταν να αντιμετωπίσει επίθεση, όσο και όταν έκλεβε την μπάλα και έπρεπε να βγάλει την ομάδα μπροστά.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Ελλάδα ο Ισμαέλ Μπλάνκο
Μπακάκης: "Μεγαλύτερες απαιτήσεις, καμιά δικαιολογία"
Περνά ιατρικά για την ΑΕΚ ο Λιβάγια
Κίκε Σετιέν για Λιβάγια, Έλντερ Λόπες και Ολυμπιακό
Διεθνείς και Κλωναρίδης από Κυριακή
Βαλιέντε, ο εκλεκτός του Χιμένεθ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ