ΑΕΚ

Όταν ο Βράνιες έχει ντέρμπι

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βράνιες τραυματίστηκε στο φιλικό της Βοσνίας, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι στραβό, παραμονές ενός ντέρμπι. Όμως έχει πάντα τις... απαντήσεις. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ, η εβδομάδα που καταλήγει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ξεκίνησε ιδανικά. Ο Πατίτο έχει επιστρέψει για τα καλά στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, το ίδιο και ο Μπακάκης, ο Αλμέιδα ανεβάζει καθημερινά "στροφές", ενώ ο Μάνταλος με τον Μπακάκη γύρισαν από τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και πάνω που όλα κυλούσαν εξαιρετικά, ήρθε το κακό μαντάτο και μάλιστα σε μέρα που η ομάδα είχε… ρεπό. Ο Χιμένεθ έπαθε… ταχυπαλμία βλέποντας χθες (28/3) το απόγευμα τον Ογκνιέν Βράνιες να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο στο φιλικό της Βοσνίας με την Αλβανία.

Αμέσως το μυαλό του Ισπανού τεχνικού πήγε στις περιορισμένες επιλογές για το κέντρο της άμυνας, λόγω της τιμωρίας του Κολοβέτσιου και της απουσίας λόγω τραυματισμού του Τσιγκρίνσκι. Βεβαίως η επικοινωνία και με τον παίκτη και με το ιατρικό τιμ της εθνικής Βοσνίας, ήταν καθησυχαστική για το μέγεθος της ζημιάς. Ακόμα πιο καθησυχαστικό ήταν και η ανάρτηση του ίδιου του Βράνιες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με την ατάκα «έτοιμος για τον Παναθηναϊκό.

Αν όμως ο Χιμένεθ δεν πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα αποδεικνύουν πως ο τραυματισμός είναι επιπόλαιος και αν δεν δει τον παίκτη να προπονείται κανονικά στα Σπάτα, δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Άλλωστε αν ο Ισπανός χάσει τον Βράνιες, τότε ξεμένει μόνο μ’ έναν καθαρόαιμο στόπερ, τον Λαμπρόπουλο.

Η... ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ

Φαίνεται πάντως πως τείνει να δημιουργήσει μια παράδοση ο Βράνιες, με απρόοπτο πριν από ντέρμπι. Καταρχάς ο Βόσνιος στόπερ είχε χάσει το πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι, συμπτωματικά και πάλι με τον Παναθηναϊκό, λόγω τιμωρίας. Ο Βράνιες είχε αποβληθεί στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και δεν έπαιξε στο παιχνίδι με τους "πράσινους" στην Λεωφόρο στα μέσα του Γενάρη. Μετά ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τότε δεν υπήρχε ζήτημα τιμωρίας.

Όμως προέκυψαν οι απουσίες του Γκάλο και του Μπακάκη και ο Βράνιες υποχρεώθηκε να αγωνιστεί ως δεξί μπακ και όχι στο κέντρο της άμυνας όπως συνήθως. Κατόπιν ήταν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έξι μέρες πριν από το ματς αυτό, ο Βράνιες υπέστη ένα αιμάτωμα, από δυνατή κλωτσιά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Μέχρι και τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι, ο Βόσνιος στόπερ έκανε μόνο πρόγραμμα θεραπείας. Ωστόσο,στην προτελευταία προπόνηση συμμετείχε κανονικά. Όπως και κανονικά έπαιξε τελικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ